• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf

Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf

billede med smashburger
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe

Smashburger er en genial måde at stege en burgerbøf på, og her får du virkelig en burger med en fantastisk smag.

Fremgangsmåden er super simpel - men virkelig effektiv. Det hakkede oksekød formes til kugler, der lægges på meget varm pande, og derefter hurtigt trykkes helt flad.

Det giver bøffen en meget karamelliseret stegeskorpe med masser af smag. That's it. Du kan selvfølgelig også stege dem på en varm stegeplade i grillen, hvor fremgangsmåden er den samme.

Til at presse bøfferne helt flade kan du bruge bunden af en gryde, en bøfpresser, en stor paletkniv eller hvad du lige har ved hånden. Glæd dig.

Indhold
  • Verdens bedste smashburger
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Tips
  • Hvad gør smashburgers anderledes end almindelige burgere?
  • Hamburger
  • Teriyaki burger
  • Hjemmelavet burger
  • Crispy chicken burger
  • Cheeseburger
  • Ribbensandwich
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med smashburger
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste smashburger

5 fra 2 stemmer
Sådan laver du den fantastiske smashburger af en kugle hakket oksekød. Det giver dig en burgerbøf med masser af smag og stegeskorpe.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 713
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Smashburger
  • 700 g hakket oksekød - med 10-12% fedt
  • salt og friskkværnet peber
Dressing
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 spsk tomatketchup - efter eget valg
  • 1 spsk sennep
Desuden
  • 4 burgerboller
  • salat - efter eget valg
  • 8 spsk syltede rødløg
  • 2 tomater - i skiver
  • 4 skiver bacon - stegt sprøde

Fremgangsmåde
 

  1. Til smahsburger deles hakket oksekød i lige store stykker, der formes/trilles til kugler. Jeg bruger gerne ca. 175 gram oksekød til hver bøf, men du kan sagtens lave dem lidt mindre eller større. Det er op til dig.
  2. Varm en pande op ved høj varme, og lad panden blive gennemvarm. Afhængig af pandens størrelse kan du stege en bøf eller flere ad gangen, men da det går rimelig hurtigt steger jeg blot en enkelt burgerbøf ad gangen.
  3. Læg en kugle hakket oksekød på den varme pande, og pres den straks sammen. Brug en stor spartel, bunden af en gryde eller en bøfpresser, afhængig af hvad du har. Men pres den rimelig flad.
  4. Steg nu smashburgeren i ca. 1 minuts tid på hver side og vend den kun en enkelt gang. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt olie. Metoden giver en vireklig smagfuld bøf med en karamelliseret stegeskorpe, der smager himmelsk godt.
  5. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber, og så steger du resten på samme måde.
  6. Til dressing røres mayonnaise sammen med tomatketchup og sennep.
  7. Burgerboller flækkes og varmes kort på den varme pande, gerne i resten af fedtet fra stegningen af bøfferne.
  8. Til samling af burgeren bruges salat, syltede rødløg, tomater i skiver og bacon, der er stegt sprøde på panden eller i ovnen.
  9. Byg hver smagsburger på af en underbolle smurt med lidt dressing, derpå salat, bøf, et par spiseskefulde syltede rødløg, et par skiver tomater, sprød bacon og en spiseskefuld dressing øverst. Læg overbollen på og pres lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier: 713kcalKulhydrater: 28gProtein: 40gFedt: 48gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 2gKolesterol: 130mgNatrium: 1489mgKalium: 754mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 1659IUVitamin C: 8mgCalcium: 120mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er et par billeder af hvordan leg laver smashburgeren:

stegning af smashburger
smashburger med lækker stegeskorpe

Servering

Den færdige smashburger serveres straks, og du kan roligt glæde dig. Den er virkelig god.

Burgeren kan eventuelt serveres sammen med pommes frites eller stegte kartofler. Coleslaw er også god til.

Tips

  1. Brug kugler af hakket oksekød (ca. 90–100 g hver)
  2. Varm en støbejernspande meget op
  3. Læg kuglen på panden og tryk hårdt ned med en spatel eller burgerpresser (eller bunden af en gryde)
  4. Krydr med salt og peber, og steg i 1–2 minutter
  5. Vend én gang – tilføj evt. ost med det samme
  6. Saml burgeren med dit yndlingsfyld.

Hvad gør smashburgers anderledes end almindelige burgere?

SmashburgerAlm. burger
Flad og tynd bøfTyk og saftig bøf
Sprød stegeskorpeBlødere tekstur
Høj varmeMellem varme
Smash’et på pandeFormet som bøf
Ofte dobbeltbøfTypisk enkeltbøf

Flere inspirerende opskrifter:

Hamburger

4.9 fra 9 stemmer
Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Gå til opskrift
billede med hamburger

Teriyaki burger

5 fra 3 stemmer
Sådan laver du verdens bedste teriyaki burger, og det er en ganske simpel opskrift med oksekød, spidskål og hjemmelavet teriyaki sauce.
Gå til opskrift
teriyaki burger

Hjemmelavet burger

4.7 fra 26 stemmer
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Gå til opskrift
billede med verdens bedste burger

Crispy chicken burger

5 fra 5 stemmer
Crispy chicken burger er en virkelig lækker burger med sprød kylling. Her får du den nemme opskrift med kylling, syltede løg og lækker mayo.
Gå til opskrift
crispy chicken burger

Cheeseburger

4.8 fra 4 stemmer
Lav en lækker cheeseburger a la McDonalds. Her er den nemme opskrift på den populære og klassiske osteburger, der smager aldeles godt.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet cheeseburger

Ribbensandwich

4.6 fra 10 stemmer
Lav en lækker ribbensandwich, der smager himmelsk godt. Her er min opskrift på sandwich med ribbensteg, syltede rødløg og sennepsmayo.
Gå til opskrift
billede med ribbensandwich

FAQ

Hvad er en smashburger?

En smashburger er en burger, hvor bøffen "smashes" – altså presses hårdt ned på en varm pande eller grillplade, så den bliver flad og får en sprød stegeskorpe (også kaldet Maillard-effekt). Det er en amerikansk burgerstil, som er blevet superpopulær i både foodtrucks, burgerbarer og hjemmegrillen.

Hvor stammer smashburgeren fra?

Teknikken kommer fra amerikanske diner-steder og har rødder i 1950'erne.

Kan man lave vegetarisk smashburger?

Ja, det kan du godt. Prøv med plantefars, halloumi eller portobello-svamp presset hårdt. Vær opmærksom på, at de fleste veggie-fars ikke karamelliserer helt som kød, men den kan stadig blive sprød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Björn

    august 23, 2024 at 5:01 pm

    Gott & Snabbt! 😉

    Svar
  2. Birthe Pollas

    august 23, 2024 at 10:01 am

    Super👍

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    august 22, 2024 at 9:52 am

    Tak fordi du bruger opskriften på smashburger - skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required