Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Smashburger

Smashburger (bedste opskrift med karamelliseret bøf)

billede med smashburger
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste smashburger
  • Opskrift på smashburger
  • Billeder
  • Servering
  • Tips
  • Hvad gør smashburgers anderledes end almindelige burgere?
  • Hamburger
  • Teriyaki burger
  • Hjemmelavet burger
  • Crispy chicken burger
  • Cheeseburger
  • Ribbensandwich
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste smashburger

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Sådan laver du den fantastiske smashburger af en kugle hakket oksekød. Det giver dig en burgerbøf med masser af smag og stegeskorpe.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Smashburger
  • 700 g hakket oksekød med 10-12% fedt
  • salt og friskkværnet peber
Dressing
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 spsk tomatketchup efter eget valg
  • 1 spsk sennep
Desuden
  • 4 burgerboller
  • salat efter eget valg
  • 8 spsk syltede rødløg
  • 2 tomater i skiver
  • 4 skiver bacon stegt sprøde

Fremgangsmåde

  1. Til smahsburger deles hakket oksekød i lige store stykker, der formes/trilles til kugler. Jeg bruger gerne ca. 175 gram oksekød til hver bøf, men du kan sagtens lave dem lidt mindre eller større. Det er op til dig.
  2. Varm en pande op ved høj varme, og lad panden blive gennemvarm. Afhængig af pandens størrelse kan du stege en bøf eller flere ad gangen, men da det går rimelig hurtigt steger jeg blot en enkelt burgerbøf ad gangen.
  3. Læg en kugle hakket oksekød på den varme pande, og pres den straks sammen. Brug en stor spartel, bunden af en gryde eller en bøfpresser, afhængig af hvad du har. Men pres den rimelig flad.
  4. Steg nu smashburgeren i ca. 1 minuts tid på hver side og vend den kun en enkelt gang. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt olie. Metoden giver en vireklig smagfuld bøf med en karamelliseret stegeskorpe, der smager himmelsk godt.
  5. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber, og så steger du resten på samme måde.
  6. Til dressing røres mayonnaise sammen med tomatketchup og sennep.
  7. Burgerboller flækkes og varmes kort på den varme pande, gerne i resten af fedtet fra stegningen af bøfferne.
  8. Til samling af burgeren bruges salat, syltede rødløg, tomater i skiver og bacon, der er stegt sprøde på panden eller i ovnen.
  9. Byg hver smagsburger på af en underbolle smurt med lidt dressing, derpå salat, bøf, et par spiseskefulde syltede rødløg, et par skiver tomater, sprød bacon og en spiseskefuld dressing øverst. Læg overbollen på og pres lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier713kcalKulhydrater28gProtein40gFedt48gMættet fedt16gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt18gTransfedt2gKolesterol130mgNatrium1489mgKalium754mgKostfibre2gSukker7gVitamin A1659IUVitamin C8mgCalcium120mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på smashburger

Smashburger er en genial måde at stege en burgerbøf på, og her får du virkelig en burger med en fantastisk smag.

Fremgangsmåden er super simpel - men virkelig effektiv. Det hakkede oksekød formes til kugler, der lægges på meget varm pande, og derefter hurtigt trykkes helt flad.

Det giver bøffen en meget karamelliseret stegeskorpe med masser af smag. That's it. Du kan selvfølgelig også stege dem på en varm stegeplade i grillen, hvor fremgangsmåden er den samme.

Til at presse bøfferne helt flade kan du bruge bunden af en gryde, en bøfpresser, en stor paletkniv eller hvad du lige har ved hånden. Glæd dig.

Billeder

Her er et par billeder af hvordan leg laver smashburgeren:

stegning af smashburger
smashburger med lækker stegeskorpe

Servering

Den færdige smashburger serveres straks, og du kan roligt glæde dig. Den er virkelig god.

Burgeren kan eventuelt serveres sammen med pommes frites eller stegte kartofler. Coleslaw er også god til.

Tips

  1. Brug kugler af hakket oksekød (ca. 90-100 g hver)
  2. Varm en støbejernspande meget op
  3. Læg kuglen på panden og tryk hårdt ned med en spatel eller burgerpresser (eller bunden af en gryde)
  4. Krydr med salt og peber, og steg i 1-2 minutter
  5. Vend én gang, tilføj evt. ost med det samme
  6. Saml burgeren med dit yndlingsfyld.

Hvad gør smashburgers anderledes end almindelige burgere?

SmashburgerAlm. burger
Flad og tynd bøfTyk og saftig bøf
Sprød stegeskorpeBlødere tekstur
Høj varmeMellem varme
Smash’et på pandeFormet som bøf
Ofte dobbeltbøfTypisk enkeltbøf

Flere inspirerende opskrifter:

Hamburger

4.9 fra 9 stemmer
Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Gå til opskrift
billede med hamburger

Teriyaki burger

5 fra 3 stemmer
Sådan laver du verdens bedste teriyaki burger, og det er en ganske simpel opskrift med oksekød, spidskål og hjemmelavet teriyaki sauce.
Gå til opskrift
teriyaki burger

Hjemmelavet burger

4.7 fra 26 stemmer
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Gå til opskrift
billede med verdens bedste burger

Crispy chicken burger

5 fra 5 stemmer
Crispy chicken burger er en virkelig lækker burger med sprød kylling. Her får du den nemme opskrift med kylling, syltede løg og lækker mayo.
Gå til opskrift
crispy chicken burger

Cheeseburger

4.8 fra 4 stemmer
Lav en lækker cheeseburger a la McDonalds. Her er den nemme opskrift på den populære og klassiske osteburger, der smager aldeles godt.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet cheeseburger

Ribbensandwich

4.6 fra 10 stemmer
Lav en lækker ribbensandwich, der smager himmelsk godt. Her er min opskrift på sandwich med ribbensteg, syltede rødløg og sennepsmayo.
Gå til opskrift
billede med ribbensandwich

FAQ

Hvad er en smashburger?

En smashburger er en burger, hvor bøffen "smashes" - altså presses hårdt ned på en varm pande eller grillplade, så den bliver flad og får en sprød stegeskorpe (også kaldet Maillard-effekt). Det er en amerikansk burgerstil, som er blevet superpopulær i både foodtrucks, burgerbarer og hjemmegrillen.

Hvor stammer smashburgeren fra?

Teknikken kommer fra amerikanske diner-steder og har rødder i 1950'erne.

Kan man lave vegetarisk smashburger?

Ja, det kan du godt. Prøv med plantefars, halloumi eller portobello-svamp presset hårdt. Vær opmærksom på, at de fleste veggie-fars ikke karamelliserer helt som kød, men den kan stadig blive sprød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Björn skriver

    august 23, 2024 at 5:01 pm

    Gott & Snabbt! 😉

    Svar
  2. Birthe Pollas skriver

    august 23, 2024 at 10:01 am

    Super👍

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    august 22, 2024 at 9:52 am

    Tak fordi du bruger opskriften på smashburger - skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required