Smashburger er en genial måde at stege en burgerbøf på, og her får du virkelig en burger med en fantastisk smag.
Fremgangsmåden er super simpel - men virkelig effektiv. Det hakkede oksekød formes til kugler, der lægges på meget varm pande, og derefter hurtigt trykkes helt flad.
Det giver bøffen en meget karamelliseret stegeskorpe med masser af smag. That's it. Du kan selvfølgelig også stege dem på en varm stegeplade i grillen, hvor fremgangsmåden er den samme.
Til at presse bøfferne helt flade kan du bruge bunden af en gryde, en bøfpresser, en stor paletkniv eller hvad du lige har ved hånden. Glæd dig.
Indhold

Verdens bedste smashburger
Ingredienser
- 700 g hakket oksekød - med 10-12% fedt
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk mayonnaise
- 2 spsk tomatketchup - efter eget valg
- 1 spsk sennep
- 4 burgerboller
- salat - efter eget valg
- 8 spsk syltede rødløg
- 2 tomater - i skiver
- 4 skiver bacon - stegt sprøde
Fremgangsmåde
- Til smahsburger deles hakket oksekød i lige store stykker, der formes/trilles til kugler. Jeg bruger gerne ca. 175 gram oksekød til hver bøf, men du kan sagtens lave dem lidt mindre eller større. Det er op til dig.
- Varm en pande op ved høj varme, og lad panden blive gennemvarm. Afhængig af pandens størrelse kan du stege en bøf eller flere ad gangen, men da det går rimelig hurtigt steger jeg blot en enkelt burgerbøf ad gangen.
- Læg en kugle hakket oksekød på den varme pande, og pres den straks sammen. Brug en stor spartel, bunden af en gryde eller en bøfpresser, afhængig af hvad du har. Men pres den rimelig flad.
- Steg nu smashburgeren i ca. 1 minuts tid på hver side og vend den kun en enkelt gang. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt olie. Metoden giver en vireklig smagfuld bøf med en karamelliseret stegeskorpe, der smager himmelsk godt.
- Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber, og så steger du resten på samme måde.
- Til dressing røres mayonnaise sammen med tomatketchup og sennep.
- Burgerboller flækkes og varmes kort på den varme pande, gerne i resten af fedtet fra stegningen af bøfferne.
- Til samling af burgeren bruges salat, syltede rødløg, tomater i skiver og bacon, der er stegt sprøde på panden eller i ovnen.
- Byg hver smagsburger på af en underbolle smurt med lidt dressing, derpå salat, bøf, et par spiseskefulde syltede rødløg, et par skiver tomater, sprød bacon og en spiseskefuld dressing øverst. Læg overbollen på og pres lidt ned.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er et par billeder af hvordan leg laver smashburgeren:
Servering
Den færdige smashburger serveres straks, og du kan roligt glæde dig. Den er virkelig god.
Burgeren kan eventuelt serveres sammen med pommes frites eller stegte kartofler. Coleslaw er også god til.
Tips
- Brug kugler af hakket oksekød (ca. 90–100 g hver)
- Varm en støbejernspande meget op
- Læg kuglen på panden og tryk hårdt ned med en spatel eller burgerpresser (eller bunden af en gryde)
- Krydr med salt og peber, og steg i 1–2 minutter
- Vend én gang – tilføj evt. ost med det samme
- Saml burgeren med dit yndlingsfyld.
Hvad gør smashburgers anderledes end almindelige burgere?
Smashburger | Alm. burger |
---|---|
Flad og tynd bøf | Tyk og saftig bøf |
Sprød stegeskorpe | Blødere tekstur |
Høj varme | Mellem varme |
Smash’et på pande | Formet som bøf |
Ofte dobbeltbøf | Typisk enkeltbøf |
Flere inspirerende opskrifter:
Hamburger
Teriyaki burger
Hjemmelavet burger
Crispy chicken burger
Cheeseburger
Ribbensandwich
FAQ
En smashburger er en burger, hvor bøffen "smashes" – altså presses hårdt ned på en varm pande eller grillplade, så den bliver flad og får en sprød stegeskorpe (også kaldet Maillard-effekt). Det er en amerikansk burgerstil, som er blevet superpopulær i både foodtrucks, burgerbarer og hjemmegrillen.
Teknikken kommer fra amerikanske diner-steder og har rødder i 1950'erne.
Ja, det kan du godt. Prøv med plantefars, halloumi eller portobello-svamp presset hårdt. Vær opmærksom på, at de fleste veggie-fars ikke karamelliserer helt som kød, men den kan stadig blive sprød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Björn
Gott & Snabbt! 😉
Birthe Pollas
Super👍
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på smashburger - skriv gerne hvad du synes om den.