Pasta med knoldselleri er en nem pastaret uden kød. Knoldselleri steges mør sammen med porre i en cremet flødesauce, og det er nem aftensmad på 25 minutter.
Du skal lige prøve denne lækre opskrift på pasta med knoldselleri og porre i en cremet flødesauce.
Umiddelbart kan det måske lyde lidt mærkeligt med en blanding af frisk pasta og knoldselleri, som jo mest lyder som noget fra det italienske køkken og det nordiske madunivers.
Men faktisk passer de to råvarer fantastisk godt sammen, og samtidig er det jo nem aftensmad på ca. 25 minutter.
Du kan i øvrigt med fordel anvende en fuldkornspasta, der giver endnu mere mæthed. Opskriften på den vegetariske pastaret er beregnet til fire personer. Og ja, det er en pastaret uden kød.
Se flere opskrifter:
- Pastaret uden kød
- Vegetar kødsovs - lækker pastasauce uden kød
- Vegetar lasagne - nem og lækker grøntsagslasagne
Oversigt over indhold
- Pasta med knoldselleri er en nem pastaret uden kød. Knoldselleri steges mør sammen med porre i en cremet flødesauce, og det er nem aftensmad på 25 minutter.
- Opskrift på pasta med knoldselleri
- Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Kommentarer
Opskrift på pasta med knoldselleri
Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)
Ingredienser
- 0,5 knoldselleri
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld basilikum
- 2,5 dl piskefløde
- 0,5 citron
- salt og friskkværnet peber
- 500 g pasta - evt. fettuccine, frisk
Fremgangsmåde
- Den halve knoldselleri skæres i skiver - ca. en centimeter tykke. Skær skrællen fra og snit skiverne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Porre snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed hakkes fint.
- Varm en pande op med en god sjat olie på, og kom selleritern på sammen med porre og hvidløg. Lad det sautere et 2-3 minutter under omrøring.
- Kom så oregano og grofthakket basilikum i sammen med piskefløde, og lad det simre ca. 10 minutter. Knoldsellerien må stadig gerne have et lille bid.
- Kog den friske pasta i bulderkogende vand med salt, som anvist på pakken. Typisk 2-3 minutter.
- Smag selleri- og porre saucen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Anret pasta med knoldselleri og porre med frisk pasta i bunden, og derpå den lækre sauce med grøntsager.
Serveres med en god tomatsalat til - og gerne et stykke ciabattabrød eller grydebrød.
Flere inspirerende opskrifter:
Bagt pasta - nem opskrift med broccoli og bacon
Hurtig pastaret med asparges, rucola og fløde
Cremet pasta med bacon og broccoli
Pasta med gorgonzolasauce, pancetta og valnødder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.