Pasta med knoldselleri er en nem pastaret uden kød. Knoldselleri steges mør sammen med porre i en cremet flødesauce, og det er nem aftensmad på 25 minutter.
Du skal lige prøve denne lækre opskrift på pasta med knoldselleri og porre i en cremet flødesauce.
Umiddelbart kan det måske lyde lidt mærkeligt med en blanding af frisk pasta og knoldselleri, som jo mest lyder som noget fra det italienske køkken og det nordiske madunivers.
Men faktisk passer de to råvarer fantastisk godt sammen, og samtidig er det jo nem aftensmad på ca. 25 minutter.
Du kan i øvrigt med fordel anvende en fuldkornspasta, der giver endnu mere mæthed.
Opskriften på den vegetariske pastaret er beregnet til fire personer. Og ja, det er en pastaret uden kød.
Opskrift på pasta med knoldselleri
Ingredienser
- 0,5 knoldselleri
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 potte basilikum
- 2,5 deciliter piskefløde
- 0,5 citron
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta evt. fettuccine, frisk
Sådan gør du
- Den halve knoldselleri skæres i skiver - ca. en centimeter tykke. Skær skrællen fra og snit skiverne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Porre snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed hakkes fint.
- Varm en pande op med en god sjat olie på, og kom selleritern på sammen med porre og hvidløg. Lad det sautere et 2-3 minutter under omrøring.
- Kom så oregano og grofthakket basilikum i sammen med piskefløde, og lad det simre ca. 10 minutter. Knoldsellerien må stadig gerne have et lille bid.
- Kog den friske pasta i bulderkogende vand med salt, som anvist på pakken. Typisk 2-3 minutter.
- Smag selleri- og porre saucen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Noter
Anret pasta med knoldselleri og porre med frisk pasta i bunden, og derpå den lækre sauce med grøntsager.
Serveres med en god tomatsalat til - og gerne et stykke ciabattabrød eller grydebrød.
Se også mine opskrifter på:
Pasta med kødsovs - nem opskrift med video
Tinna
Er der et alternativ til fløde?