Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.
Her har jeg tilbedt ossobuco i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.
Stegetiden er cirka 5 timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intens.
Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med enten kalveskank eller okseskank. Kalv er den oprindelige - men i Danmark er det oftest med okseskank.
Bemærk: Har du ikke en stegeso, kan du sagtens lave retten i en gryde eller en dyb sauterpande. Begge med låg. Du kan såmænd også blot anvende et almindeligt ildfast fad, som så dækkes med sølvpapir. Uanset metode er det vigtige, at der kan dækkes tæt til så væsken ikke fordamper.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på gammeldags osso buco
Verdens bedste Osso buco
Ingredienser
- 4 stk. osso buco - på 250 gram stykket
- 10 cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 soltørrede tomater
- 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 dl hvidvin
- 2 dl kalvefond
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian - og rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Lav først nogle snit i kanten på dine osso buco, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun dem hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
- Kog panden af med hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
- Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
- Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege i 5 timer.
- Efter 4 timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i dine ossobuco op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
- Smages til med salt og peber. eventuelt også med lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.
Ossobuco serveres med en blød kartoffelmos eller pasta.
Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.
Du finder flere lækre opskrifter fra det italienske køkken her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Louise skriver
Det var verdens bedste - jeg supplerede dog med fløde og nutritional yeast for at runde den en smule.
Torben skriver
Hej Holger
TAK for dine skønne opskrifter. Du er efterhånden blevet min go-to, når jeg skal prøve noget nyt (ELLER endnu vigtigere - genbesøge gamle kendinge). Jeg har lavet din OssoBucco et par gange i stegeso, og det bliver FANTASTISK. Jeg har nogen gange oplevet at det bliver for "fedt", selvom jeg fjerne ben. Plejer du at skimme fedtet af?
Annie Thomsen skriver
Smager helt fantastisk. Mørt og lækkert 😋 Den bedste Osso Buco vi har smagt