Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.
Her har jeg tilbedt ossobuco i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.
Stegetiden er cirka 5 timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intens.
Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med enten kalveskank eller okseskank. Kalv er den oprindelige - men i Danmark er det oftest med okseskank.
Bemærk: Har du ikke en stegeso, kan du sagtens lave retten i en gryde eller en dyb sauterpande. Begge med låg. Du kan såmænd også blot anvende et almindeligt ildfast fad, som så dækkes med sølvpapir. Uanset metode er det vigtige, at der kan dækkes tæt til så væsken ikke fordamper.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på gammeldags osso buco
Verdens bedste Osso buco
Ingredienser
- 4 stk. osso buco - på 250 gram stykket
- 10 cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 soltørrede tomater
- 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 dl hvidvin
- 2 dl kalvefond
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian - og rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Lav først nogle snit i kanten på dine osso buco, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun dem hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
- Kog panden af med hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
- Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
- Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege i 5 timer.
- Efter 4 timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i dine ossobuco op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
- Smages til med salt og peber. eventuelt også med lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.
Ossobuco serveres med en blød kartoffelmos eller pasta.
Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.
Du finder flere lækre opskrifter fra det italienske køkken her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Torben
Hej Holger
TAK for dine skønne opskrifter. Du er efterhånden blevet min go-to, når jeg skal prøve noget nyt (ELLER endnu vigtigere - genbesøge gamle kendinge). Jeg har lavet din OssoBucco et par gange i stegeso, og det bliver FANTASTISK. Jeg har nogen gange oplevet at det bliver for "fedt", selvom jeg fjerne ben. Plejer du at skimme fedtet af?
Annie Thomsen
Smager helt fantastisk. Mørt og lækkert 😋 Den bedste Osso Buco vi har smagt
Gitte Søndergaard
En helt fantastisk opskrift. Samtlige middagsgæster roste maden til skyerne. Den bedste ossobuco de nogensinde har smagt.!!
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Gitte - hvor er det sødt af dig at skrive.
Og jeg er mega glad for de kunne lide den. Ossobuco er jo en fantastisk ret 🙂
Alt det bedste til dig og dine middagsgæster
Holger
David Bonde Henriksen
Hva' så, når man ikke ejer en stegeso?
Holger Rørby Madsen
Hej David
Godt og relevant spørgsmål, men du kan sagtens også lave den med en gryde eller lignende. Jeg har opdateret opskriften med forslag til andet end stegeso.
Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger
Mi
Denne ret er familiens absolutte favorit.
Min version har flg. tilføjelser:
1. bruger også bladselleri (blegselleri) i små tern, udover de nævnte grønsager), det udvider rettens smag og duft.
2. Inden stegen kommer i ovnen, dækkes den til med de grønne blade fra blegsellerien. Persillebundt kan godt erstattes her .
Begge tilføjelser er inspireret af et besøg i Italien.
Vh
Mi
Karina Stumpe Pedersen
Jeg har tænkt mig at lave denne opskrift. Men vil høre om jeg kan bruge rødvin i stedet for hvid? Bh. Karina
Holger Rørby Madsen
Hej Karina
Det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Camilla
Hvis det nu skal laves på komfur, hvordan vil du så tilberede det?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Stort set samme måde. Bare en stor stegegryde, som står og simrer på komfuret. Det bliver mindst lige så godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Annette Birch Andersson
Hej Holger.
Lavede denne ret og tilføjede en pæn portion bladselleri.
Lavede så en risotto milanese til, det var bare helt fantastisk.
Hilsen Annette
Iben Dyrvig
Vi har netop fået en super lækker osso buco i Italien, hvor den blev serveret på toppen af en risotto milanese. Det passede SÅ godt sammen.
Sven Gleerup
Jeg forstår at knoglerne adskiller sig fra kødet og skal op, men hvad sker der med marven.?
Anne A
Kan det laves i en gryde på ovnen? Har ikke en stegeso
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Ja, det kan det sagtens - når blot gryden kan holde til turen i ovnen 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Johnny Rømer-Pedersen
Hej.
Skal det være varmluft, eller alm over-/undervarme?
Vh
Holger Rørby Madsen
Hej Johnny
Bare ved almindelig over- og undervarme - jeg har lige præciseret teksten 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Aase Lundqvist
Lyder lækkert, men hvorfor fisker du knoglerne op? Hvad gør du med marven (jeg elsker marv - det er det bedste ved osso buco)?