Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Osso buco

Osso buco

billede med osso buco
4.8 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 7. december 2021

Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.

Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.

Her har jeg tilbedt ossobuco i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.

Stegetiden er cirka 5 timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intens.

Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med enten kalveskank eller okseskank. Kalv er den oprindelige - men i Danmark er det oftest med okseskank.

Bemærk: Har du ikke en stegeso, kan du sagtens lave retten i en gryde eller en dyb sauterpande. Begge med låg. Du kan såmænd også blot anvende et almindeligt ildfast fad, som så dækkes med sølvpapir. Uanset metode er det vigtige, at der kan dækkes tæt til så væsken ikke fordamper.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Ragout
  • Ovnbagt svineskank
  • Italiensk oksesteg

Opskrift på gammeldags osso buco

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste Osso buco

4.78 fra 53 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 360
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 stk. osso buco - på 250 gram stykket
  • 10 cherrytomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 soltørrede tomater
  • 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian - og rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lav først nogle snit i kanten på dine osso buco, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun dem hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Læg cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
  3. Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
  4. Kog panden af med hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
  5. Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
  6. Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege i 5 timer.
  7. Efter 4 timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i dine ossobuco op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
  8. Smages til med salt og peber. eventuelt også med lidt friskpresset citronsaft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 360kcalKulhydrater: 15gProtein: 46gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 170mgNatrium: 1137mgKalium: 1284mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 5454IUVitamin C: 25mgCalcium: 115mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.

Ossobuco serveres med en blød kartoffelmos eller pasta.

Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.

osso buco med mørkt øl fra Bryghuset Møn
Osso buco skal langtidssteges i op mod 5 timer - så bliver kødet det møreste, som du nogensinde har smagt. Her har vi lavet osso buco med en god kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Du finder flere lækre opskrifter fra det italienske køkken her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise skriver

    september 15, 2025 at 6:15 am

    Det var verdens bedste - jeg supplerede dog med fløde og nutritional yeast for at runde den en smule.

    Svar
  2. Torben skriver

    marts 24, 2025 at 11:15 am

    Hej Holger

    TAK for dine skønne opskrifter. Du er efterhånden blevet min go-to, når jeg skal prøve noget nyt (ELLER endnu vigtigere - genbesøge gamle kendinge). Jeg har lavet din OssoBucco et par gange i stegeso, og det bliver FANTASTISK. Jeg har nogen gange oplevet at det bliver for "fedt", selvom jeg fjerne ben. Plejer du at skimme fedtet af?

    Svar
  3. Annie Thomsen skriver

    marts 18, 2025 at 5:28 pm

    Smager helt fantastisk. Mørt og lækkert 😋 Den bedste Osso Buco vi har smagt

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required