Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Råvareguide › Blomkål (nemme opskrifter og lækre blomkålsretter)

Blomkål (nemme opskrifter og lækre blomkålsretter)

Billede med blomkål.
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. august 2025 - Udgivet: 16. april 2025
Oversigt over indhold
  • Her får du de bedste opskrifter med blomkål. Den sunde kål kan bruges til blomkålssuppe, til at koge, stege og meget mange andre retter.
  • Ikke kedelig
  • Fakta om blomkål
  • Næringsindhold (pr. 100 g rå)
  • Tips til tilberedning
  • Opskrifter med blomkål
  • Blomkålssuppe
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Farseret blomkål
  • Blomkålssalat
  • Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
  • Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
  • Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift
  • Blomkålstærte
  • Kogetid på blomkål
  • Blomkål sous vide
  • FAQ
  • Kommentarer

Her får du de bedste opskrifter med blomkål. Den sunde kål kan bruges til blomkålssuppe, til at koge, stege og meget mange andre retter.

Blomkål er en fantastisk og populær grøntsag, og faktisk er det kun en ud af ti af os, der ikke kan lide den. Så hvorfor ikke spise lidt mere?

Udover at blomkålen er mættende og velsmagende, så er den nemlig også sprængfyldt med gode vitaminer og mineraler, som holder dig og din krop sund. Og med kun 24 kalorier per 100 gram, kan du samtidig spise meget af den med god samvittighed.

Ikke kedelig

Måske er du en af dem, der har det lidt stramt med blomkål, efter kun at have fået den serveret kogt i store buketter, eller udkogt nede i en fed blomkålsgratin som barn?

Men sådan behøves det nu ikke at være, for blomkålen er altså meget mere end det. Heldigvis. Prøv eks. en maskeret blomkål.

Du kan med glæde begynde at kaste dig over blomkålen igen, da der er et hav af måder du kan tilberede og bruge den på. Og det er både kold og varm.

Prøv at tilsætte den til salaten, bage den i ovnen, eller lav en "kartoffelsalat" hvor du bruger blomkålen i stedet for kartofler.

Se også: Nem opskrift på stuvet blomkål med fløde og æg

Fakta om blomkål

Blomkål (latinsk: Brassica oleracea var. botrytis) er en kålplante, hvor man spiser den tætte, hvide blomst.

Det er en korsblomstret grøntsag i familie med blandt andre broccoli, grønkål og rosenkål.

Den spises både rå, dampet, kogt, bagt, stegt eller blendet, og er altså ekstremt alsidig i køkkenet.

Næringsindhold (pr. 100 g rå)

  • Kalorier: ca. 25 kcal
  • Protein: ca. 2 g
  • Kostfibre: ca. 2,5 g
  • Kulhydrat: ca. 4 g
  • Fedt: < 0,5 g
  • Rig på C-vitamin, K-vitamin, folat og antioxidanter

Blomkål er altså lav på kalorier, men høj på næringsstoffer.

Tips til tilberedning

Pas på overkogning - så bliver den kedelig og lugter svovlagtigt.

Rist blomkålen i ovnen med olie, salt og krydderier, da det giver lækker karamelliseret smag.

Blanchér kålen hurtigt i saltet vand og skyl i koldt vand for at bevare sprødhed og farve.

Hele blomkålshoveder kan bages/steges hele og serveres som vegetarisk hovedret.

Se også: Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Opskrifter med blomkål

Prøv at gå igennem vores opskrifter her på siden, og se om du ikke kan finde lidt inspiration - for blomkål behøver altså slet ikke at være så kedelig.

Brug den til blomkålssuppe, kogt blomkål, blomkålsgryde eller en af disse blomkålsopskrifter:

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 76 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Farseret blomkål

4.7 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Gå til opskrift
farsereret blomkål

Blomkålssalat

4.6 fra 36 stemmer
Virkelig lækker opskrift på blomkålssalat med rå blomkål. Blomkålssalaten laves med blomkålsbuketter, æble, mandler og en lækker dressing.
Gå til opskrift
billede med blomkålssalat

Blomkålsfritter - nem og sund opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på lækre blomkålsfritter, som du nemt kan lave i ovnen. Smagfulde og krydrede buketter af blomkål, der er lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsfritter

Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål

4.5 fra 17 stemmer
Her er min opskrift på blomkål med bacon, som du nemt kan bage i din ovn. Den baconsvøbte blomkål er god som snack eller lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
ovnbagt blomkål med bacon

Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Sådan laver du sprøde blomkålsnuggets med cornflakes. En nem opskrift på nuggets af blomkål, der er lækre som forret, snack eller tilbehør.
Gå til opskrift
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes

Blomkålstærte

4.8 fra 21 stemmer
Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
Gå til opskrift
billederesultat for blomkålstærte

Kogetid på blomkål

4.8 fra 24 stemmer
Kogetid på blomkål: Hvor lang tid skal et blomkål koge? Det afhænger selvfølgelig af, om du vil koge den hel - eller skære den ud i mindre buketter.
Gå til opskrift
billede med kogning af blomkål

Blomkål sous vide

5 fra 1 stemme
Opskrift på blomkål sous vide med angivelse af temperatur og tid. Resultatet er en perfekt tilberedt blomkål med lækker smag og konsistens.
Gå til opskrift
blomkål sous vide

FAQ

Hvor meget vand er der i blomkål?

Blomkål består af over 90% vand.

Hvornår er blomkål i sæson?

Blomkål dyrkes i Danmark fra juni til oktober, men er tilgængelig i butikkerne hele året. Ofte importeret uden for sæsonen.

Hvordan vælger man en god blomkål?

Blomkålen skal være fast og tung i forhold til størrelsen. Hovedet skal være hvidt til cremefarvet, uden brune pletter. Bladene omkring skal være friske og grønne.

Kan man spise hele blomkålen?

Ja, det kan man sagtens. Blomkålshovedet (buketterne) bruges oftest. Stokken kan skæres i skiver og koges, steges eller rives. Bladene kan også bruges, eks. i wok eller bouillon.

Hvad kan man bruge blomkål til?

Blomkålen er en alsidig fætter, der kan tilberedes og nydes på et utal af måder:
Kogt eller dampet som tilbehør
Blomkålsmos som alternativ til kartoffelmos
Blomkålsris, rives og lynstegt som low-carb ris
Ovnbagt blomkål med krydderier og olie
Blomkålssuppe, cremet og lækker
Rå i salater, eks. i små buketter eller revet
Kan endda bruges i pizza- og tærtebunde.

Er blomkål sund?

Ja, blomkålen er meget sund. Den indeholder glucosinolater, der er naturlige stoffer, som menes at have kræftforebyggende egenskaber. Kålen er jøj på kostfibre, som støtter fordøjelsen og giver mæthed. Antioxidanter som C-vitamin beskytter kroppens celler, og så er den god for hjernen og leveren pga. cholin, der er en type B-vitamin-lignende stof.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.