• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

billede med fiskefilet
Pandestegt fiskefilet, der først paneres i æg og rasp, inden fisken steges på panden. Kunsten er at stege fiskefileten perfekt, så den hverken er rå eller tør. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  9. april 2020

Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
  2. Opskrift på smørstegt fiskefilet
  3. Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Friturestegte fiskefileter
  10. Fiskefilet i ovn
Gå til opskrift

Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.

Hvem elsker ikke en sprød og lun fiskefilet, der lige er kommet af panden?

Jeg gør i hvert fald, og de stegte fiskefileter er altid et hit på frokostbordet, julefrokosten og hvor vi ellers nyder dem.

Tip til panering af fiskefilet: Skal du panere/stege mange fiskefileter, kan du komme lidt vand eller mælk i æggemassen, så du sparer lidt på æggene.

Og et tip mere: Vil du undgå at dine stegte fiskefileter bliver kolde inden du er færdig med alle, kan du sætte dem i ovnen ved laveste varme. Så forbliver de lune uden at blive tørre.

Husk at købe fisk af en god og frisk kvalitet - gerne hos din lokale fiskehandler. Det er skal være fileter af rødspætter. Skal det være ekstra godt, kan du bruge fileter af rødtunge.

Opskriften er beregnet pr. person, hvor hver kan få to fiskefileter. Men du ganger jo bare op til den mængde, som du skal bruge. Længere nede kan du se, hvordan du steger fiskefileter i ovn.

Se også disse opskrifter:

Smørrebrød med fiskefilet

Paneret lyssej

Rødspætter i fad

Helstegt rødspætte

Opskrift på smørstegt fiskefilet

billede med fiskefilet

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Bedømmelse
4.8 fra 77 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter
  • hvedemel
  • 2 æg - piskes sammen
  • rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - og lidt olie til stegning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at tørre dine rødspættefileter af med et stykke køkkenrulle, og vend dem så i mel. Dermed sikrer du en tør fiskefilet til stegningen, og den bliver mere sprød.
  • Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne i ægget.
  • Kom rasp i en anden tallerken, og vend rødspættefileten i raspen - sørg for den er helt dækket, og kom gerne lidt rasp hen over fisken. Lad den tørre 5-10 minutter.
  • Varm lidt smør og olie på en pande, lad det bruse af.
  • Steg fiskefileterne ca. 2 minutter på hver side ved medium varme, men vend den kun én gang, så du ikke ødelægger den lækre panering på din rødspættefilet.
  • Og steg heller ikke en fiskefilet for længe, for så bliver den kedelig og tør. Krydres med salt og friskkværnet peber, og anrettes med citronbåd.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
212
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
179
mg
60
%
Natrium
 
808
mg
35
%
Kalium
 
455
mg
13
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
206
IU
4
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
68
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Nystegt fiskefilet serveres med citron og remoulade. Søg opskriften på hjemmelavet remoulade i søgefeltet øverst oppe.

Friturestegte fiskefileter

Dette var metoden til pandestegte fiskefileter, men du kan selvfølgelig også stege dem i olie.

Her varmes fritureolie op i en dyb pande eller en gryde, og når olien er tilpas varm, sænkes fiskefileterne forsigtigt ned i olien.

Sørg at hver fiskefilet ikke rører andre, og steg ikke for mange ad gangen.

Når fiskefileterne begynder at blive gyldne, tages de op og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Krydres med salt og peber.

Fiskefilet i ovn

Du kan også nemt tilberede fiskefileter i ovnen.

Her kan du starte med at panere fiskefileterne med rugmel, hvor de blot vendes i rugmel, der er blandt med salt og peber. Lægges på bageplade med bagepapir.

Dryp dem med lidt smeltet smør og bag dem 10 minutter ved 200 grader varmluft. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda

    marts 24, 2024 at 6:14 pm

    Er der nogen der ved hvilke typer fish der ville vaere gode at bruge i stedet for Roedspaetter der kan koebes eller er importeret i/til Amerika?

    Svar
  2. Jette Winsløw

    december 27, 2021 at 4:53 pm

    En god måde, at lave det på.Men jeg syntes også du skulle fortælle om Panko rasp, da det bliver utroligt sprødt ved brug af den slags. Det er der ikke mange der kender.

    Svar
  3. Bernd R. Pawlik

    maj 01, 2019 at 4:51 pm

    Kunne være rart at vede hvornår, og hvor man tilsetter salt og peber 😇

    Svar
    • Jette Winsløw

      maj 17, 2022 at 7:46 pm

      Jeg kommer dem i vand med salt inden stegning i ca. et kvarter. Peber kan du komme i raps blandingen eller drysse hver panerede filet med. Først på den side du lægger nederst på panden og bagefter på siden der ligger opad.

      Svar
    • Sven Erik THOMSEN

      oktober 11, 2024 at 1:57 pm

      Kom salt og peber i raspen inden paneringen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required