Her er min opskrift på paneret lyssej, der er god måde at lave paneret fisk på. Lyssej er en lækker spisefisk, der er nem og hurtig at stege.
Paneret lyssej er fin ret til aftensmad, hvor fisken enten kan nydes med lidt rugbrød eller andet tilbehør.
Lyssej er desværre ikke en af de spisefisk, som vi ofte handler ind til aftensmad, og det er en skam, for lyssejen er faktisk en ganske glimrende spisefisk.
Du kan stege den som en super lækker fiskefilet, hvor du får lidt tykkelse end den traditionelle rødspættefilet. Og smagen er altså helt i top.
Det er samtidig en børnevenlig ret, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på paneret lyssej
Paneret lyssej
Ingredienser
- 4 stk. lyssej - fileter uden skind og ben
- hvedemel
- 2 æg
- rasp
- smør - og olie til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til paneret lyssej skal du bruge fire stykker lyssej, og det er filet uden skind og ben. Bed eventuelt din fiskehandler om at skære dem ud, og tjek efter for eventuelle ben. Det er aldrig rart, at få fiskeben i munden.
- I tre tallerkner kommes nu henholdsvis hvedemel, æg (der piskes sammen) og rasp.
- Vend nu dine lyssej-fileter i mel, æg og rasp pg læg til side.
- I en varm pande kommes et par spiseskefulde smør og en sjat olie. Husk rigeligt med fedtstof, når du steger paneret fisk. Jeg steger paneret lyssej ved 7 på en skala fra 1-9.
- Når smørret er brust af, kommes lyssej-fileterne på panden. Steg dem cirka 2-3 minutter på hver, men vend dem kun én gang. Til sidst kan der skrues lidt ed for varmen.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Pandestegt lyssej serveres straks, og evt. sammen med et godt stykke rugbrød.
Men prøv også at servere fisken sammen med kartoffelbåde og en lækker spidskålssalat. Det er altså godt.
Se flere opskrifter med fisk:
Karina
Havde ikke flere fabriks fremstillede fiskefileter i fryseren, men i stedet sej filet. Søgte på om de kunne paneres og endte her.
Sikke en lækker opskrift! Har overhovedet ikke lyst til at spise fabriksfremstillet fiskefilet mere! Tak for inspirationen! 🙏❤️
Holger Rørby Madsen
Hej Karina
Mange tak for det, og intet slår da en hjemmelavet fiskefilet 🙂
Dejligt at høre - det er jeg glad for.
Alt det bedste
Holger