Pandestegt ising filet er både nem og lækker aftensmad, så du spiser mere fisk. Fiskefileterne paneres i rugmel fra Gram Slot.
Opskriften på pandestegt ising er beregnet til fire personer.
Ingredienser til pandestegt ising filet
8 store og flotte ising fileter (jeg har købt disse hos Skagens Foods)
En tallerken med rugmel fra Gram Slot (kan købes i Rema 1000)
Smør og olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dup ising fileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og fold dem på midten på den lange led. De skal foldes så indersiden på fileterne vender udad.
- Kom det økologiske rugmel i en tallerken, og vend de foldede ising fileter i melet.
- Smelt smør og olie på en pande, og når det er brust af, lægger du forsigtigt fiskefileterne på panden.
- Steg ikke mere end 5-6 fileter ad gangen, da panden skal holde varmen, så fisken steges og ikke koges!
- Pandesteg nu isingerne tre minutter på hver side, og anret dem i et ildfast fad.
- Krydr efterfølgende med salt og friskkværnet peber.
Du kan servere de pandestegte isingfileter som en lækker "fish and chips". Lav en portion intervalstegte pommes frites i ovnen, og servér dem til fiskefileterne.
Gerne sammen med en salat med spidskål.
Se også mine opskrifter på: