Pandestegt ising filet er både nem og lækker aftensmad, så du spiser mere fisk. Fiskefileterne paneres i rugmel, så de bliver sunde og lækre.
Pandestegt ising er en god måde at servere en fisk, som nogen måske ikke engang kender.
Isingens kød kan minde om rødspættens, men det har en mørkere tone. En lækker spisefisk, som ikke kræver mange minutter på panden.
Jeg panerer i rugmel, fordi det giver ekstra smag til fisken. Og så suger det ikke så meget fedtstof som rasp.
Opskrift på pandestegt ising
Ingredienser
- 8 isingfileter store og flotte
- 2 dl rugmel
- smør til stegning
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og fold dem på midten på den lange led. De skal foldes så indersiden på fileterne vender udad.
- Kom det økologiske rugmel i en tallerken, og vend de foldede isingfileter i melet.
- Smelt smør og olie på en pande, og når det er brust af, lægger du forsigtigt fiskefileterne på panden.
- Steg ikke mere end 5-6 fileter ad gangen, da panden skal holde varmen, så fisken steges og ikke koges!
- Pandesteg nu isingerne tre minutter på hver side, og anret pandestegt ising i et ildfast fad.
- Krydr efterfølgende med salt og friskkværnet peber.
Tip
Du kan servere pandestegt ising som en lækker fish and chips-anretning.
Lav eventuelt en portion intervalstegte pommes frites i ovnen, og servér dem til fiskefileterne. Gerne sammen med en god salat.
Se også mine opskrifter på: