• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Paneret og grillet skærising - en rigtig god spisefisk

Paneret og grillet skærising - en rigtig god spisefisk

billede med stegt skærising
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. juni 2022 - Udgivet: 7. maj 2016

Skærising er en fin spisefisk, og her kan du se hvordan du panerer og griller den på en gasgrill. Skærisingen skal grilles tre minutter på hver side.

Skærising er en noget overset fisk i de danske køkkener, og det er en skam.

Den er nemlig aldeles fremragende, men årsagen er selvfølgelig også, at den ikke alle steder er tilgængelig.

Jeg synes faktisk den er lige så god som rødtungen, og den har et flot og fyldigt hvidt kød.

Skærisingen fiskes typisk i Atlanterhavet, men også i danske farvande. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Se også disse opskrifter:

Stegt rødtunge

Pandestegt ising

Helstegt rødspætte

Pandestegning af fladfisk

Opskrift på skærising

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt skærising

5 fra 1 stemme
Skærising er en fin spisefisk, og her kan du se hvordan du panerer og griller den på en gasgrill. Skærisingen skal grilles tre minutter på hver side.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 252
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store skærisinger - beregn ca. 150 g fisk pr. person
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 100 g rasp
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bed din fiskehandler om at flå skærisingerne - det er nemlig noget bøvl at gøre det selv. Og hvis du alligevel gør det selv, skal du passe på den giftige gatpig!!! Og jo - den ER giftig!!!
  2. En del supermarkeder sælger indimellem skærisinger i sæsonen, så her kan du også være heldige at finde dem. Ofte er de her flåede.
  3. Så dette er altså hele skærisinger og ikke fileter. Hvis du har købt fileter af fisken, er stegetiden i stedet blot to minutter på hver side.
  4. Vask fisken grundigt, og klip finnerne af med en saks.
  5. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden.
  6. Vend nu først skærisingerne i ægge/mælkeblandingen - og derefter i raspen. Læg dem på et fad eller en tallerken, og lad dem tørre her i mindst fem minutter.
  7. Tænd gasgrillen (jeg bruger en Weber Q3200), og sæt stegepladen i højre side af grillen. Varm grillen godt igennem, og skru så ned på laveste blus.
  8. Undlad yderligere fedtstof (da det kan antændes i grillen), og steg nu skærisingerne i tre minutter på hver side. Vend dem kun én gang.
  9. Krydr dem med salt og friskkværnet peber, og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier: 252kcalKulhydrater: 19gProtein: 31gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 150mgNatrium: 904mgKalium: 564mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 78IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke har en gasgrill med stegeplade, kan du enten grille fisken i en alubakke over direkte varme - eller stege skærisingerne på panden.

Stegetiden er stadig tre minutter på hver side.

Du kan i øvrigt servere skærisingen med alt fra en tomatsalat, til klassisk dansk kartoffelsalat og meget andet tilbehør. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    april 02, 2025 at 9:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften på skærising - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required