Skærising er en fin spisefisk, og her kan du se hvordan du panerer og griller den på en gasgrill. Skærisingen skal grilles tre minutter på hver side.
Skærising er en noget overset fisk i de danske køkkener, og det er en skam. Den er nemlig aldeles fremragende, men årsagen er selvfølgelig også, at den ikke alle steder er tilgængelig. Jeg synes faktisk den er lige så god som rødtungen, og den har et flot og fyldigt hvidt kød.
Skærisingen fiskes typisk i Atlanterhavet, men også i danske farvande.
Til skærising til fire personer skal du bruge:
4 store (eller 8 mindre) skærisinger - beregn cirka 150 gram fisk pr. person
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spiseskefulde mælk
100 gram rasp
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du skærising på gasgrill:
Bed din fiskehandler om at flå skærisingerne - det er nemlig noget bøvl at gøre det selv. Og hvis du alligevel gør det selv, skal du passe på den giftige gatpig!!! Og jo - den ER giftig!!!
En del supermarkeder sælger indimellem skærisinger i sæsonen, så her kan du også være heldige at finde dem. Ofte er de her flåede.
Så dette er altså hele skærisinger og ikke fileter. Hvis du har købt fileter af fisken, er stegetiden i stedet blot to minutter på hver side.
Vask fisken grundigt, og klip finnerne af med en saks.
Pisk æggeblommer og mælken sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden.
Vend nu først skærisingerne i ægge/mælkeblandingen - og derefter i raspen. Læg dem på et fad eller en tallerken, og lad dem trække her i mindst fem minutter.
Tænd gasgrillen (jeg bruger en Weber Q3200), og sæt stegepladen i højre side af grillen. Varm grillen godt igennem, og skru så ned på laveste blus.
Undlad yderligere fedtstof (da det kan antændes i grillen), og steg nu skærisingerne i tre minutter på hver side. Vend dem kun én gang.
Krydr dem med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Hvis du ikke har en gasgrill med stegeplade, kan du enten grille fisken i en alubakke over direkte varme - eller stege skærisingerne på panden. Stegetiden er stadig tre minutter på hver side.
Del dine ideer og tanker med os andre her: