Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide (opskrift med tid og temperatur)

Billede af oksefilet sous vide.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksefilet sous vide
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på oksefilet sous vide
  • Kommentarer

Oksefilet sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på oksefilet sous vide. Oksefilet i sousvide er den perfekte metode at tilberede kødet på. Inklusiv præcis tid og temperatur.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g oksefilet
  • flagesalt
  • 2 kviste rosmarin (og timian)

Fremgangsmåde

  1. Sæt din sous vide op til 56 grader.
  2. Oksefileten gøres klar. Trim gerne for overflødig fedt, og salt grundigt med flagesalt.
  3. Læg også gerne nogle kviste rosmarin og timian ved.
  4. Kom oksefileten i en pose, og luk den i din vakuummaskine.
  5. Læg din oksefilet sous vide ned i vandet, og nu skal kødet have fire timer ved 56 grader.
  6. Tag kødet ud af posen og brun den i rigeligt smør på en varm pande. Oksefileten skal brunes hele vejen rundt, og det tager cirka et minuts tid på hver side. Øs gerne lidt stegesky op over kødet imens.

Næringsindhold

Kalorier419kcalKulhydrater1gProtein40gFedt28gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt14gKolesterol122mgNatrium686mgKalium546mgKostfibre0.4gVitamin A61IUVitamin C1mgCalcium27mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide er en super metode til tilberedning af oksekødet, hvor du både får et virkelig mørt stykke kød, og samtidig opnår en meget flot farve på kødet.

Køb et godt stykke oksefilet hos din slagter eller i supermarkedet, og trim eventuelt lidt af fedtet af.

Til sous vide synes jeg ikke der skal være for meget fedt på kødet.

Jeg plejer at tilberede oksefilet ved 56 grader i min sous vide, hvor jeg synes det får den helt rette farve og mørhed. Kødet er hverken råt, for rødt eller for tilberedt.

Men ønsker du et mere rødt stykke kød, kan du eventuelt sætte temperaturen til 54 grader. Ønsker du det mere tilberedt er en temperatur på 58 grader formentlig den rette for dig.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er cirka 200 gram kød til hver.

oksefilet sousvide brunes af på pande
De sous vide tilberedte oksefilet brunes af i rigeligt smør på en varm pande. Cirka et minut på hver side, hvilken giver en fantastisk stegeskorpe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Lad lige din oksefilet sousvide hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.

Du kan servere oksefileten med Pommes Anna, sauce bearnaise og en lækker bønnesalat.

Se også mine opskrifter på:

  • Langtidsstegt oksefilet
  • Culottesteg sous vide
  • Tider og temperaturer til sousvide
  • Oksemørbrad og kalvemørbrad sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 05, 2025 at 12:41 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på oksefilet i sous vide. Kom gerne med din bedømmelse her.

    Svar
  2. Rikke Nygaard skriver

    juni 12, 2021 at 4:47 am

    Vil man kunne smide lidt smør i posen og i stedet grille stegen efterfølgende? Jeg har et noget mindre stykke kød.. Hvor lang tid pr gram skal man regne med?

    Svar
  3. poulaase@gmail.com skriver

    februar 04, 2021 at 4:33 pm

    Den her opskrift kan jeg varmt anbefale. Fik fat i et stykke oksefilet fra en ØKO kvægavler her i området, og vi har aldrig smagt noget lignende simpelhen en stor smagsoplevelse.

    Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required