Her fรฅr du min opskrift pรฅ oksefilet sous vide. Oksefilet i sousvide er den perfekte metode at tilberede kรธdet pรฅ. Inklusiv prรฆcis tid og temperatur.
Oksefilet sous vide er en super metode til tilberedning af oksekรธdet, hvor du bรฅde fรฅr et virkelig mรธrt stykke kรธd, og samtidig opnรฅr en meget flot farve pรฅ kรธdet.
Kรธb et godt stykke oksefilet hos din slagter eller i supermarkedet, og trim eventuelt lidt af fedtet af.
Til sous vide synes jeg ikke der skal vรฆre for meget fedt pรฅ kรธdet.
Jeg plejer at tilberede oksefilet ved 56 grader i min sous vide, hvor jeg synes det fรฅr den helt rette farve og mรธrhed. Kรธdet er hverken rรฅt, for rรธdt eller for tilberedt.
Men รธnsker du et mere rรธdt stykke kรธd, kan du eventuelt sรฆtte temperaturen til 54 grader. รnsker du det mere tilberedt er en temperatur pรฅ 58 grader formentlig den rette for dig.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er cirka 200 gram kรธd til hver.
Ingredienser til oksefilet sous vide
800 gram oksefilet
Flagesalt
Et par kviste rosmarin og timian
Fremgangsmรฅde
- Sรฆt din sous vide op til 56 grader.
- Oksefileten gรธres klar. Trim gerne for overflรธdig fedt, og salt grundigt med flagesalt.
- Lรฆg ogsรฅ gerne nogle kviste rosmarin og timian ved.
- Kom oksefileten i en pose, og luk den i din vakuummaskine.
- Lรฆg din oksefilet sous vide ned i vandet, og nu skal kรธdet have fire timer ved 56 grader.
- Tag kรธdet ud af posen og brun den i rigeligt smรธr pรฅ en varm pande. Oksefileten skal brunes hele vejen rundt, og det tager cirka et minuts tid pรฅ hver side. รs gerne lidt stegesky op over kรธdet imens.
Lad lige din oksefilet sousvide hvile 10 minutter inden udskรฆring, hvorefter kรธdet skรฆres i tynde skiver.
Du kan servere oksefileten med Pommes Anna, sauce bearnaise og en lรฆkker bรธnnesalat.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
Tider og temperaturer til sousvide
Oksemรธrbrad og kalvemรธrbrad sous vide
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Rikke Nygaard
Vil man kunne smide lidt smรธr i posen og i stedet grille stegen efterfรธlgende? Jeg har et noget mindre stykke kรธd.. Hvor lang tid pr gram skal man regne med?
poulaase@gmail.com
Den her opskrift kan jeg varmt anbefale. Fik fat i et stykke oksefilet fra en รKO kvรฆgavler her i omrรฅdet, og vi har aldrig smagt noget lignende simpelhen en stor smagsoplevelse.