Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt roastbeef

Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)

billederesultat for langtidsstegt roastbeef i ovn
4.7 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegt roastbeef i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegt roastbeef
  • Hviletid
  • Kernetemperatur
  • Sovs af skyen
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Langtidsstegt roastbeef i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 64 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 15 minutter min
Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • flagesalt
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 2 dl oksefond ( eller bouillon)
  • timian (nogle kviste)
  • 2 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smør (til bruning af roastbeef)

Fremgangsmåde

  1. Dup roastbeefen tør med et stykke køkkenrulle og salt den grundigt. Lad hvile i 30 minutter.
  2. Varm en stegegryde op ved høj varme, og gryden skal virkelig være varm.
  3. Kom lidt smør på og brun nu stegen grundigt hele vejen rundt. Altså bruning i kort tid ved høj varme, hvorefter roastbeefen lægges til side.
  4. Løg hakkes groft og gulerødder skæres i grove tern. Kom lidt mere smør i gryden, og svits nu løg og gulerødder ved høj varme i et minuts tid. Kom oksefond og laurbærblade ved og lad det hurtigt koge op.
  5. Hæld indholdet fra gryden i et ildfast fad, og læg den afbrunede roastbeef ovenpå. Krydr med friskkværnet peber. Læg friske timiankviste rundt om stegen.
  6. Dæk fadet med sølvpapir, og stil det i ovnen ved 60 grader almindelig over- og undervarme. Her skal en langtidsstegt roastbeef have cirka 6 timer.

Næringsindhold

Kalorier345kcalKulhydrater5gProtein55gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol150mgNatrium4596mgKalium803mgKostfibre1gSukker2gVitamin A3098IUVitamin C116mgCalcium714mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt roastbeef

Langtidsstegt roastbeef er meget nemt at lave i ovnen, hvor du steger den ved 60 grader.

Det sikrer, at kernetemperaturen i din roastbeef ikke kommer over de 60 grader, og dermed bliver kødet heller ikke tørt.

Samtidig steges kødet i et overdækket fad sammen med lidt grøntsager og fond, og det giver altså en vidunderlig smag til den færdige roastbeef.

Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Grydestegt roastbeef (med stegetid og kernetemperatur)
  • Roastbeef sous vide (med præcis tid og temperatur)
  • Roastbeef af oksefilet (bedste roastbeef i ovn)
  • Roastbeef i ovn (den perfekte opskrift med stegetid)

Hviletid

Tag den færdigstegte roastbeef ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15-20 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.

Nu er kødet smukt, rosa - og helt perfekt.

Kernetemperatur

Mål eventuelt kernetemperaturen i stegen med et stegetermometer, og den skal være på mellem 54 og 60 grader - afhængig af hvor rødt, medium eller gennemstegt du ønsker kødet.

Sovs af skyen

Skyen kan du i øvrigt si og jævne med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand.

Smag skyen til med salt, peber og lidt sukker.

Tilbehør

Som tilbehør til langtidsstegt roastbeef kan anbefales kartoffelpandekage og en god spidskålssalat.

Ønskes en sovs til, kan jeg anbefale en bearnaise eller en god rødvinssauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    august 23, 2024 at 5:43 pm

    Hej Holger
    Jeg kan vel sagtens salte og brune dagen før, jeg skal bruge den?

    Svar
  2. Anne skriver

    juli 28, 2024 at 3:10 pm

    Hej Holger.
    Jeg har en roastbeef på 1,5 kg
    Den vil jeg gerne langtidstege
    Du siger 6 timer til en på 1 kg
    Skal jeg så give min 6 1/2 time?

    Vh
    Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 28, 2024 at 5:14 pm

      Hej Anne
      Nej, jeg tænker der gælder samme tilberedningstid, hvilket altså er 6 timer.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Pernille Kløvedal Helweg skriver

    december 13, 2023 at 10:10 am

    Kære Holger

    kan jeg ikke putte den langtidstegte roastbeef i rømertoft og stege den i 6 timer ved 60 grader.
    Den vejer kun 655 gram. kh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 13, 2023 at 10:15 am

      Hej Pernille
      Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Torben Nielsen skriver

    februar 26, 2023 at 5:47 pm

    Man kan ikke printe opskriften, og den ser ellers lækker ud.

    Svar
  5. Preben Toft skriver

    februar 13, 2023 at 7:13 pm

    En ganske forfærdelig reklamebefængt hjemmeside.
    Min kone bad mig om at printe en bestemt opskrift herfra. Den var rimeligt let at finde. men opgaven at få brugbar information printet var næsten umulig.
    På et par minutter tror jeg at jeg er blevet præsenteret for omkring 50-75 reklamer.

    Svar
  6. Lene skriver

    december 27, 2022 at 9:32 pm

    Elsker denne roastbeef . Vil en dag os prøve det med en oksemørbrad …
    Jeg savner opskrifter på kartoffler , evt langtidstegte. Så de kunne komme i Ovnen sammen med roadtbeffen .

    Svar
  7. Allan skriver

    maj 03, 2022 at 12:33 pm

    Jeg fik endda min kone til at lave det efter opskriften og den var en meget lækker steg der kom ud af det. Det er normalt mig som laver maden.😊

    Svar
  8. Wivi Larsen skriver

    maj 17, 2021 at 11:32 pm

    Jeg vil gerne prøve at stege rostbøf i 6 timer (har en i fryseren) men hvorfor skal fadet beklædes med sølvfolie? Har det nogen funktion? Jeg går ud fra at fadet ikke skal være dækket med folie.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 18, 2021 at 8:42 am

      Hej Wiwi
      Jo, du dækker fadet med sølvpapir, så fugt og smag holdes sammen med kødet. Jeg har præciseret teksten - tak.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required