Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.
Langtidsstegt roastbeef er meget nemt at lave i ovnen, hvor du steger den ved 60 grader.
Det sikrer, at kernetemperaturen i din roastbeef ikke kommer over de 60 grader, og dermed bliver kødet heller ikke tørt.
Samtidig steges kødet i et overdækket fad sammen med lidt grøntsager og fond, og det giver altså en vidunderlig smag til den færdige roastbeef.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt roastbeef
Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)
Ingredienser
- 1 kg roastbeef
- flagesalt
- 1 løg
- 1 stor gulerod
- 2 dl oksefond - eller bouillon
- timian - nogle kviste
- 2 laurbærblade
- friskkværnet peber
- Lidt smør - til bruning af roastbeef
Fremgangsmåde
- Dup roastbeefen tør med et stykke køkkenrulle og salt den grundigt. Lad hvile i 30 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og gryden skal virkelig være varm.
- Kom lidt smør på og brun nu stegen grundigt hele vejen rundt. Altså bruning i kort tid ved høj varme, hvorefter roastbeefen lægges til side.
- Løg hakkes groft og gulerødder skæres i grove tern. Kom lidt mere smør i gryden, og svits nu løg og gulerødder ved høj varme i et minuts tid. Kom oksefond og laurbærblade ved og lad det hurtigt koge op.
- Hæld indholdet fra gryden i et ildfast fad, og læg den afbrunede roastbeef ovenpå. Krydr med friskkværnet peber. Læg friske timiankviste rundt om stegen.
- Dæk fadet med sølvpapir, og stil det i ovnen ved 60 grader almindelig over- og undervarme. Her skal en langtidsstegt roastbeef have cirka seks timer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hviletid
Tag den færdigstegte roastbeef ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15-20 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
Nu er kødet smukt, rosa - og helt perfekt.
Kernetemperatur
Mål eventuelt kernetemperaturen i stegen med et stegetermometer, og den skal være på mellem 54 og 60 grader - afhængig af hvor rødt, medium eller gennemstegt du ønsker kødet.
Sovs af skyen
Skyen kan du i øvrigt si og jævne med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand.
Smag skyen til med salt, peber og lidt sukker.
Tilbehør
Som tilbehør til langtidsstegt roastbeef kan anbefales kartoffelpandekage og en god spidskålssalat.
Ønskes en sovs til, kan jeg anbefale en bearnaise eller en god rødvinssauce.
Se også disse opskrifter:
Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
Roastbeef sous vide
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne skriver
Hej Holger
Jeg kan vel sagtens salte og brune dagen før, jeg skal bruge den?
Anne skriver
Hej Holger.
Jeg har en roastbeef på 1,5 kg
Den vil jeg gerne langtidstege
Du siger 6 timer til en på 1 kg
Skal jeg så give min 6 1/2 time?
Vh
Anne
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne
Nej, jeg tænker der gælder samme tilberedningstid, hvilket altså er 6 timer.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Pernille Kløvedal Helweg skriver
Kære Holger
kan jeg ikke putte den langtidstegte roastbeef i rømertoft og stege den i 6 timer ved 60 grader.
Den vejer kun 655 gram. kh Pernille
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pernille
Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
Alt det bedste
Holger