Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg (med sprøde svær)

billederesultat for langtidsstegt flæskesteg
4.8 fra 256 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 256 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t
Hviletid: 15 minutter min
Samlet tid: 4 timer t 30 minutter min
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg flæskesteg uden ben
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt eller alm. salt
  • 10 laurbærblade
  • 2 løg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 1 håndfuld timian
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 90 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  2. Gå sværen på flæskestegen efter, så du er sikker på at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at få sprøde flæskesvær.
  3. Smør sværen med lidt olie, og drys derefter salt ned mellem alle sværene. Det tager lidt tid - men er det hele værd!
  4. Stik laurbærblade ned mellem sværene, da det giver en god smag til langtidsstegt flæskesteg.
  5. Fordel løg og gulerødder i et ildfast fad sammen med friske timiankviste. Hæld også 3-4 deciliter vand ved.
  6. Læg nu flæskestegen ovenpå grøntsagerne, så stegen står helt lige. Det er nemlig også vigtigt for at opnå de sprøde svær.
  7. Stik et stegetermometer ind i stegen, og det skal ske fra enden af stegen og ind i midten. Altså ikke ned gennem sværene.
  8. Kom stegen i ovnen på næstnederste rille, hvor den nu steges indtil kernetemperaturen viser 60 grader. Det tager ca. 3-4 timer. Stegetiden afhænger af kødets struktur og størrelse. Undervejs skal du øse skyen op over sværen, og jeg plejer at gøre det ca. hver halve time.
  9. Derefter skrues ovnen op på 250 grader, og her steges den langtidsstegte flæskesteg videre indtil kernetemperaturen er 65 grader. Tiden kan variere, men regn med at det tager cirka 20-25 minutter.
  10. Nu skulle sværen også gerne være sprød, og hvis ikke den er det, ja så tænder du lige ovnens grill og sørger for at sværene bliver knasende sprøde.
  11. Undervejs skal du holde øje med at væden ikke fordamper, da den anvendes til flæskestegssovs. Tilsæt om nødvendigt mere vand i fadet.
  12. Lad den færdigstegte flæskesteg hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier374kcalKulhydrater6gProtein57gFedt13gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol158mgNatrium138mgKalium1056mgKostfibre1gSukker3gVitamin A3416IUVitamin C4mgCalcium30mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg

Her får du min opskrift på en super mør og lækker langtidsstegt flæskesteg (svinekam), der smager præcist som den skal.

Flæskestegen steges naturligvis ved lav varme, hvilket giver et særdeles mørt stykke kød.

Og så tror du måske det er svært at lave sprøde svær på en langtidsstegt flæskesteg, men det er det ikke. Du skal blot følge denne opskrift, for så får du den møreste langtidsstegte flæskesteg, som du nogensinde har smag.

Længere nede kan du også se min video, hvor jeg viser dig hvordan du nemt får salt ned mellem sværene på flæskestegen. Det sikrer dig nemlig de helt sprøde flæskesvær, som jo også er det vi går efter når vi laver svinekam.

Opskriften er beregnet til cirka seks personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du nemt laver en god sovs af skyen fra flæskestegen.

Tips

Du kan også tilberede langtidsstegt flæskesteg i 7 timer, og her får du en mere pulled pork agtig steg.

Altså hvor kødet er mere tørt, og nærmest trevler fra hinanden når det skæres ud. Men det er nu også ret lækkert.

Servér den langtidsstegte flæskesteg med kogte kartofler og dampet broccoli.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær (sikker opskrift)
  • Flæskesteg i airfryer (nem og lækker opskrift med sprøde svær)
  • Flæskesteg i gasgrill (med tid og temperatur)
  • Helstegt pattegris opskrift med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskestegssandwich (opskrift på sandwich med flæskesteg)
  • Flæskesteg sous vide (bedste opskrift med tid og temperatur)

FAQ

Hvad er langtidsstegt flæskesteg?

En flæskesteg (ofte nakkekam eller kamsteg med svær) tilberedt ved lav temperatur (90-120 grader) i flere timer, så den bliver ekstra saftig og mør, uden at sværen bliver sej.

Hvordan får man sprød svær ved langtidsstegning?

Her får du et par gode råd, der sikrer sprød svær på den langtidsstegt flæskesteg:
Rids sværen helt ned til kødet (ikke i kødet).
Gnid godt med salt mellem rillerne.
Til sidst: Giv stegen høj varme (grill eller 250 grader) i 20-25 minutter til sværen popper op. Hold øje så den ikke branker.

Skal stegen have væske i fadet?

Ja, kom gerne lidt vand eller bouillon i bunden af fadet. Det giver fugt og hjælper med at holde kødet saftigt. Brug væsken som base til sovs.

Skal man vende stegen undervejs?

Nej, sværen skal hele tiden vende opad, så fedtet kan rende ned og holde kødet saftigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Jessen skriver

    april 10, 2025 at 7:45 am

    jeg har en flæskesteg på 2800 g. Hvor lang stegetid skal jeg beregne - jfr. ovenstående? hilsen Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 11, 2025 at 5:59 am

      Hej Anni
      Stegetiden er omtrent den samme, men brug et stegetermometer - så er du sikker på det perfekte resultat 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lars Kofoed skriver

    december 23, 2024 at 3:50 pm

    Selvom min svigerfamilie har tænder, så foretrækker de flæskesteg a la pulled pork. Er det så noget med 5 timer à 100 grader og så grill til sværene til sidst? (svinekam)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 23, 2024 at 4:53 pm

      Hej Lars
      Det er også lækkert, og ja, så er det længere tid og lavere temperatur. Måske endda 6-7 timer.
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Hanne Lundholm Brønden skriver

    december 22, 2024 at 11:44 pm

    Jeg vil gerne stege ved 130 gr. hvor mange timer skal den så have inden der skrues op for varmen .

    Svar
  4. Karin Lund Mortensen skriver

    juli 12, 2024 at 1:39 pm

    Det er bare en lækker opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Jeg bruger altid denne opskrift.

    Svar
  5. Lene skriver

    marts 17, 2024 at 7:25 pm

    Tak for en rigtig god og lige til opskrift. Sværende måtte dog en tur under grillen, men ellers meget lækkert og saftigt.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required