Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Hummerbisque

Hummerbisque (opskrift på jomfruhummer bisque)

hummerbisque opskrift
4.8 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hummerbisque - den bedste opskrift
  • Opskrift på hummerbisque
  • Tips
  • Kommentarer

Hummerbisque - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 36 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 16-20 jomfruhummere
  • 3 spsk smør klaret
  • 3 tomater store, skåret i både eller 1 spsk tomatpure
  • 2 stængler timian
  • laurbærblade
  • 1 rød chili eller cayennepeber
  • ½ tsk koriander tørret
  • 1 spsk peberkorn sorte
  • ½ hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 gulerod i tern
  • 1 porre snittet i skiver
  • 1 persillerod i tern
  • ¼ knoldselleri i tern
  • 4 dl hvidvin
  • 1 dl cognac
  • 1 l fiskefond hønsefond kan også bruges eller købefond
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Først tager du jomfruhummerne ud af skallerne. Netop denne proces kan være svær, men et rigtig godt trick er, at putte jomfruhummerne i fryseren først (ca. 30 min.). På den måde er det meget nemmere at pille.
  2. Når jomfruhummerne er fjernet fra deres skaller, skal du sørge for at fjerne den sorte tarmstreng på halen. Gem skallerne i en skål. Put jomfruhummerne i en anden skål, dæk til med film og sæt på køl.
  3. Put det klarede smør i en stor gryde og varm op til høj varme. Tilføj skallerne til den rygende varme gryde, og mas dem godt med en grydeske. Så får du mere smag ud af dem. Lad skallerne stege i 3-4 minutters tid. Se længere nede for guide til klaret smør.
  4. Kom timian, løg, chili (eller cayennepeber), hvidløg, laurbærblade, skalotteløg, peberkorn og tørret koriander. Tilsæt tomater og/eller tomatpure.
  5. Med brug af tomater i stedet for tomatpure får du en anden syre, hvorimod pure kan give bitterhed. Hvis du ikke synes tomater giver smag og dybde nok, kan du supplere med pure også.
  6. Nu er det tid til at tilsætte cognac, som skal flamberes, så alkoholen fordamper.
  7. Tilføj nu suppeurter til gryden; altså gulerod, porre, persillerod, knoldselleri, som er med for at give sødme. Jo mere du vender rundt i det, desto mere sødme frigiver du fra suppeurterne til din hummerbisque.
  8. Hæld hvidvin og fond i gryden, således væsken dækker skallerne. Et tip med hvidvin er, at den skal udgøre ca. 10-15% af væden.
  9. Lad nu herlighederne koge ind i max 25 minutter - mere end dette, og skallerne begynder at give en dårlig, bitter smag.
  10. I begyndelsen af kogetiden vil der desuden danne sig en masse skum. Fjern dette med en hulske.
  11. Efter de max 25 minutter skal skallerne sies fra din jomfruhummerbisque.
  12. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Er bisquen ikke smagfuld nok eller cremet nok, kan du blot lade den koge lidt mere ind. Nu hvor skallerne er fjernet, skal du nemlig ikke længere være bekymret for dårlig, bitter smag.
Tilberedning af jomfruhummerhaler
  1. Find en god og stor pande, hvor alle jomfruhummer haler kan være, uden de støder på hinanden. Jo mere "luft" der er mellem halerne, desto bedre blive de stegt frem for kogt.
  2. Varm panden op til høj varme og tilsæt lidt klaret smør. Læg jomfruhummerhalerne på panden med ryggen nedad. Skru lidt ned for varmen nu og lad kødet karamellisere.
  3. Efter kødet er blevet flot og karamelliseret, skal du tilsætte resten af det klarede smør. Smørret bør gerne bruse op nu. Rør forsigtigt rundt i panden uden at ødelægge strukturen på de små, fine haler.
  4. Vend halerne, skru ned til lav varme, og steg videre. Tag smørret fra panden med en ske, og hæld det forsigtigt ud over halerne - altså drypsteg dem med fedtstoffet fra panden. Brug ca. 30 sekunder på dette trin.

Næringsindhold

Kalorier587kcalKulhydrater29gProtein24gFedt28gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.3gKolesterol235mgNatrium1603mgKalium827mgKostfibre6gSukker11gVitamin A4832IUVitamin C44mgCalcium138mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hummerbisque

Var det noget med en god hummerbisque? Nytårsaften er snart over os, og mange går i gang i god tid for at planlægge en lækker og luksuriøs menu til den store aften. 

En bisque er en pureret skalddyrssuppe, som helt oprindeligt blev tilberedt på krebs. Efterhånden af man begyndt at eksperimentere med forskellige former for bisque, hvor hummerbisquen især har har fået en eksklusiv status.  

Du kan købe mange af ingredienserne til hummerbisquen i dit lokale supermarked, hvortil det kan være en god idé at benytte en hjemme-bestillings-service. Så undgår man al nytårs-stress og risikoen ved, at der er en ingrediens, der mangler.

Vi har snakket med Jens Emil Bøgh, der er tidligere michelin-kok og nu ejer af Gastro by Bøgh. Han kommer her med sine tips og tricks til den lækreste hummerbisque, der efter hans mening, sætter prikken over i'et på årets mest eksklusive aften. 

Jens Emil Bøgh laver bisquen som forret i sin faste nytårsmenu, og der er i denne opskrift til 4 personer.

Mangler du inspiration til de øvrige retter til din nytårsmenu, så se vores andre gode opskrifter til nytår:

  • Kogt torsk
  • Champagnesorbet
  • Kransekage
  • Helstegt oksemørbrad

Tips

Klaret smør

I stedet for at bruge olie til at stege skallerne af med, kan du med fordel bruge klaret smør, der giver en mere fyldig smag.

Det smarte ved klaret smør er, at man fjerner vand og tørstof fra smørret. Det betyder, at man varme fedtstoffet op til langt højere temperaturer end sædvanlig.

Normalt når du steger med smør, må du ikke skrue for højt op for varmen, da smørret netop brænder på og smager dårligt.

Men med klaret smør kan du skrue højt op for varmen og bibeholde den lækre smag.

Med andre ord kan du stege dine jomfruhummere i smør ved høj varme - hvilket giver den endelige smag en mere raffineret dybde.

Sådan laver du klaret smør

Den mest almindelige måde at fremstille klaret smør på er følgende:

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme i ca. 25 minutter. Lad smørret stå for sig selv uden at røre rundt i det, så vand og tørstof synker til bunds uforstyrret.
  2. Herefter skal du lade smørret køle en smule af. Hæld det klarede smør over i en anden beholder, og sørg for at bundfaldet ikke kommer med. 
  3. Nu er dit klarede smør klar til brug.

Nu er der ikke andet at sige end velbekomme, og godt nytår.

Flere forslag til nytårsaften:

  • Pommes Anna
  • Panna cotta
  • Helstegt kalvemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla skriver

    maj 23, 2025 at 1:13 pm

    Hej. Jeg har nogle hummere som jeg vil lave en hummerbisque af. Kan/må man putte hovederne fra hummerne i når man svitser det. Mvh Ulla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 23, 2025 at 3:22 pm

      Hej Ulla
      Det kan du tro - du kan sagtens svitse hovedet fra hummeren med.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Annette Spaabæk Andersen skriver

    juli 22, 2023 at 1:52 pm

    Kan jeg lave hummerbisquen og fryse den i 2 mdr.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required