Dette er en nem opskrift på karrysovs, der laves helt fra bunden. Opskriften indeholder både tips, tricks og en forklarende video.
Karrysovs eller karrysauce er en god grundsovs, der passer til blandt andet kylling og koteletter, men bestemt også til andre retter.
Det er i bund og grund en opbagt sovs, der tilberedes med karry, og her kan du jo blot smage sovsen til, så du får den rette styrke på den.
Længere nede kan du se hvordan du redder en sovs med karry, der er blevet lidt for stærk.
Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på gammeldags karrysovs
Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk karry - eller mere
- 4 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- + eventuelt en spiseskefuld æbleeddike - eller gastrik
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved en jævn varme.
- Når det er brust af tilsætter du hvedemel og karry, og pisker det rundt med et piskeris. Lad det svitse af i et par minutter.
- Nu tilsætter du så løbende mælken under piskning, indtil du synes karrysovsen har den helt rette tykkelse. Ikke for tynd - men bestemt heller ikke for tyk!
- Husk, at sovsen altid tykner lidt under nedkølingen.
- Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men brug det der er nødvendigt.
- Smag karrysovsen til med salt, friskkværnet peber og en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik.
- Lad nu sovsen småkoge i fem minutter, hvor du indimellem pisker i den. På den måde fjerner du smagen af mel fra din sovs. Sådan skal du i øvrigt altid gøre, når du laver en opbagt sovs. Klik her for at tænde det smarte minutur på Madens Verden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til karrysovs
Hvor stærk karrysovsen skal være er selvfølgelig individuelt, men jeg synes to teskefulde karry passer perfekt til en portion sovs til fire personer.
Men du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker sovsen, og prøve at smage dig lidt frem.
Er du til en endnu mere kradsbørstig karrysovs, kan du tilsætte lidt rød karrypasta. Det sætter fut i sagerne.
Husk også at smage karrysovsen til med en lille sjat æbleeddike eller gastrik - det giver sovsen en fin balance.
Nederst giver jeg et par råd til hvordan du redder en karrysovs, der er blevet lidt for stærk.
Hjælp! Min karrysovs er blevet for stærk
Det sker jo desværre, at karrysovsen kan blive lidt for stærk, og hvad gør man så?
Umiddelbart kender jeg to gode tricks, der kan mildne en for stærk karrysovs, og dem får du lige her.
Dels kan du prøve at tilsætte et æble i små tern, da det giver et godt modspil til karryens kradse smag.
Men du kan også prøve at komme en teskefuld sukker i karrysovsen, det dulmer også det værste, så sovsen igen bliver spiselig.
En håndfuld rosiner hjælper også hvis du er i nød, men i et hele taget skal du smage dig forsigtigt frem, og tilsætte lidt karry ad gangen til sovsen.
Karrysovsen er fremragende til en kylling i ovn med kogte ris. Brug søgefeltet øverst og find opskrifterne frem.
Typiske spørgsmål om karrysovs
I 100 gram karrysovs er der omkring 130 kalorier.
Du kan enten tilsætte lidt sukker eller et æble i små tern. Rosiner kan også redde en for stærk karrysovs.
Karrysovsen er en opbagt sovs af smør, mel og væske, der smages til med karry.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vinni
Hej
Hvilken karry bruger du?
De sidste mange jeg har prøvet smager bare ikke som da jeg var barn. Dengang var karrysovs gult og blød/rund og nærmest lidt sødlig i smagen. I dag synes jeg det er nærmest brunt/brunlig og bittert og så stærkt at det napper i tungen uanset hvor lidt jeg bruger.
Har du et bud på, hvilken karry jeg kan prøve?
På forhånd tak for svar.
Mvh Vinni
Thomas
Hvis den er for stærk kokosmælk kan godt redde noget fra både karry og chill
Claus Thomsen
Hej Holger.
Tak for opskriften. Der er bare en ting: Der kan jo være stor forskel på størrelse af spiseskeer, og andre måleinstrumenter. Så jeg synes, det ville være noget nemmere hvis du skrev ca. antal gram. De fleste mennesker har jo nok en digital køkkenvægt idag.
M.v.h. Claus.
Kim M
Hi
I dit afsnit om at redde en for stærk karrysovs, skriver du at man kan/skal tilsætte karry'en lidt efter lidt, hvilket lyder som en god ide, men hvordan får du så afbrændt din karry (lidt efter lidt)?
Mvh
Uffe Hansen
Hejsa.
Når jeg laver karrysauce, bruger jeg altid revet Æble og revet løg. Det kommer i smørret inden karry og lidt sukker.
Er det til boller i karry, bruger jeg halvt Mælk og halvt vand fra bollerne. Det giver en god balanceret smag.
Mie-Pil
Jeg vil gerne bruge den til boller i karry men er lidt i tvivl om 4 dl er nok til ca 500 g kød i boller.😊
Holger Rørby Madsen
Hej Mie-Pil
et kan du sagtens, men jeg ville nok også lave lidt mere karrysovs så. Måske en halv gang mere. Eller brug denne opskrift på boller i karry: https://madensverden.dk/nem-boller-i-karry-opskrift/
God fornøjelse 🙂
Bedste hilsner
Holger
Nikolaj
Utroligt dejlig og nem opskrift, perfekte til en gang kylling i karry.
Jeg kom dog lidt over en halv terning hønse boulion i, så den får lidt kraft, så bliver det godt.
Mvh. Nikolaj
Madensverden.dk
Hej Nikolaj
Mange tak og godt du kan lide karrysovsen.
Ja, man skal aldrig gå ned på bouillon 🙂
Alt det bedste
Holger
Adnan
Hejsa
Hvorlang kan den holde sig i køleskab, ? en dag 2 dage eller flere ?
mvh
adnan
Madensverden.dk
Hej Adnan
En dag i køleskabet er i hvert fald ikke noget problem, og to dage bør heller ikke gøre noget 🙂
De bedste hilsner
Holger
Jane
En lille smule fløde er rigtigt godt hvis sovse er blevet for stærk. Fløden æder simpelt hen det stærke.
Madensverden.dk
Hej Jane
Tak for det - og fløde er altid god i sovs 🙂
Den giver i øvrigt også en mere rund smag til karrysovs.
De bedste hilsner
Holger