Oversigt over indhold
Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk karry - eller mere
- 4 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- + eventuelt en spiseskefuld æbleeddike - eller gastrik
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved en jævn varme.
- Når det er brust af tilsætter du hvedemel og karry, og pisker det rundt med et piskeris. Lad det svitse af i et par minutter.
- Nu tilsætter du så løbende mælken under piskning, indtil du synes karrysovsen har den helt rette tykkelse. Ikke for tynd - men bestemt heller ikke for tyk!
- Husk, at sovsen altid tykner lidt under nedkølingen.
- Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men brug det der er nødvendigt.
- Smag karrysovsen til med salt, friskkværnet peber og en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik.
- Lad nu sovsen småkoge i fem minutter, hvor du indimellem pisker i den. På den måde fjerner du smagen af mel fra din sovs. Sådan skal du i øvrigt altid gøre, når du laver en opbagt sovs. Klik her for at tænde det smarte minutur på Madens Verden.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på karrysovs
Karrysovs eller karrysauce er en god grundsovs, der passer til blandt andet kylling og koteletter, men bestemt også til andre retter.
Det er i bund og grund en opbagt sovs, der tilberedes med karry, og her kan du jo blot smage sovsen til, så du får den rette styrke på den.
Længere nede kan du se hvordan du redder en sovs med karry, der er blevet lidt for stærk. Opskriften er til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Nem boller i karry opskrift med ris
- Nem kylling i karry med grøntsager og ris
- Karrygryde - populær gryderet med karry
Tips
Hvor stærk karrysovsen skal være er selvfølgelig individuelt, men jeg synes to teskefulde karry passer perfekt til en portion sovs til fire personer.
Men du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker sovsen, og prøve at smage dig lidt frem. Er du til en endnu mere kradsbørstig karrysovs, kan du tilsætte lidt rød karrypasta. Det sætter fut i sagerne.
Husk også at smage karrysovsen til med en lille sjat æbleeddike eller gastrik - det giver sovsen en fin balance. Nederst giver jeg et par råd til hvordan du redder en karrysovs, der er blevet lidt for stærk.
For stærk
Det sker jo desværre, at karrysovsen kan blive lidt for stærk, og hvad gør man så? Umiddelbart kender jeg to gode tricks, der kan mildne en for stærk karrysovs, og dem får du lige her.
Dels kan du prøve at tilsætte et æble i små tern, da det giver et godt modspil til karryens kradse smag. Men du kan også prøve at komme en teskefuld sukker i karrysovsen, det dulmer også det værste, så sovsen igen bliver spiselig.
En håndfuld rosiner hjælper også hvis du er i nød, men i et hele taget skal du smage dig forsigtigt frem, og tilsætte lidt karry ad gangen til sovsen.
Karrysovsen er fremragende til en kylling i ovn med kogte ris. Brug søgefeltet øverst og find opskrifterne frem.
Flere inspirerende opskrifter:
- Laks i karrysauce med grøntsager
- Kartoffelsalat med karry - klassisk og nem opskrift
- Ristet blomkål med karry og mandler
FAQ
I 100 gram karrysovs er der omkring 130 kalorier.
Du kan enten tilsætte lidt sukker eller et æble i små tern. Rosiner kan også redde en for stærk karrysovs.
Karrysovsen er en opbagt sovs af smør, mel og væske, der smages til med karry.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Andreas skriver
Nem og lækker karrysovs, som jeg blandt andet bruger til kylling i karry.
Vinni skriver
Hej
Hvilken karry bruger du?
De sidste mange jeg har prøvet smager bare ikke som da jeg var barn. Dengang var karrysovs gult og blød/rund og nærmest lidt sødlig i smagen. I dag synes jeg det er nærmest brunt/brunlig og bittert og så stærkt at det napper i tungen uanset hvor lidt jeg bruger.
Har du et bud på, hvilken karry jeg kan prøve?
På forhånd tak for svar.
Mvh Vinni
Thomas skriver
Hvis den er for stærk kokosmælk kan godt redde noget fra både karry og chill
Claus Thomsen skriver
Hej Holger.
Tak for opskriften. Der er bare en ting: Der kan jo være stor forskel på størrelse af spiseskeer, og andre måleinstrumenter. Så jeg synes, det ville være noget nemmere hvis du skrev ca. antal gram. De fleste mennesker har jo nok en digital køkkenvægt idag.
M.v.h. Claus.
Kim M skriver
Hi
I dit afsnit om at redde en for stærk karrysovs, skriver du at man kan/skal tilsætte karry'en lidt efter lidt, hvilket lyder som en god ide, men hvordan får du så afbrændt din karry (lidt efter lidt)?
Mvh