Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Karrysovs

Karrysovs (nem og lækker opskrift på karry sauce)

billede med karrysovs
4.7 fra 121 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
549
SHARES
FacebookMessenger549PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. maj 2024 - Udgivet: 24. januar 2021
Oversigt over indhold
  • Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på karrysovs
  • Tips
  • For stærk
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce

4.66 fra 121 stemmer
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 127
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk karry - eller mere
  • 4 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • + eventuelt en spiseskefuld æbleeddike - eller gastrik
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved en jævn varme.
  2. Når det er brust af tilsætter du hvedemel og karry, og pisker det rundt med et piskeris. Lad det svitse af i et par minutter.
  3. Nu tilsætter du så løbende mælken under piskning, indtil du synes karrysovsen har den helt rette tykkelse. Ikke for tynd - men bestemt heller ikke for tyk!
  4. Husk, at sovsen altid tykner lidt under nedkølingen.
  5. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men brug det der er nødvendigt.
  6. Smag karrysovsen til med salt, friskkværnet peber og en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik.
  7. Lad nu sovsen småkoge i fem minutter, hvor du indimellem pisker i den. På den måde fjerner du smagen af mel fra din sovs. Sådan skal du i øvrigt altid gøre, når du laver en opbagt sovs. Klik her for at tænde det smarte minutur på Madens Verden.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 127kcalKulhydrater: 8gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 665mgKalium: 156mgKostfibre: 0.2gSukker: 5gVitamin A: 731IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 129mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på karrysovs

Karrysovs eller karrysauce er en god grundsovs, der passer til blandt andet kylling og koteletter, men bestemt også til andre retter.

Det er i bund og grund en opbagt sovs, der tilberedes med karry, og her kan du jo blot smage sovsen til, så du får den rette styrke på den.

Længere nede kan du se hvordan du redder en sovs med karry, der er blevet lidt for stærk. Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Nem boller i karry opskrift med ris
  • Nem kylling i karry med grøntsager og ris
  • Karrygryde - populær gryderet med karry

Tips

Hvor stærk karrysovsen skal være er selvfølgelig individuelt, men jeg synes to teskefulde karry passer perfekt til en portion sovs til fire personer.

Men du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker sovsen, og prøve at smage dig lidt frem. Er du til en endnu mere kradsbørstig karrysovs, kan du tilsætte lidt rød karrypasta. Det sætter fut i sagerne.

Husk også at smage karrysovsen til med en lille sjat æbleeddike eller gastrik - det giver sovsen en fin balance. Nederst giver jeg et par råd til hvordan du redder en karrysovs, der er blevet lidt for stærk.

For stærk

Det sker jo desværre, at karrysovsen kan blive lidt for stærk, og hvad gør man så? Umiddelbart kender jeg to gode tricks, der kan mildne en for stærk karrysovs, og dem får du lige her.

Dels kan du prøve at tilsætte et æble i små tern, da det giver et godt modspil til karryens kradse smag. Men du kan også prøve at komme en teskefuld sukker i karrysovsen, det dulmer også det værste, så sovsen igen bliver spiselig.

En håndfuld rosiner hjælper også hvis du er i nød, men i et hele taget skal du smage dig forsigtigt frem, og tilsætte lidt karry ad gangen til sovsen.

Karrysovsen er fremragende til en kylling i ovn med kogte ris. Brug søgefeltet øverst og find opskrifterne frem.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Laks i karrysauce med grøntsager
  • Kartoffelsalat med karry - klassisk og nem opskrift
  • Ristet blomkål med karry og mandler

FAQ

Hvor mange kalorier er der i karrysovs?

I 100 gram karrysovs er der omkring 130 kalorier.

Hvordan redder man en stærk karrysovs?

Du kan enten tilsætte lidt sukker eller et æble i små tern. Rosiner kan også redde en for stærk karrysovs.

Hvad er karrysovs?

Karrysovsen er en opbagt sovs af smør, mel og væske, der smages til med karry.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Andreas skriver

    maj 03, 2025 at 11:15 pm

    Nem og lækker karrysovs, som jeg blandt andet bruger til kylling i karry.

    Svar
  2. Vinni skriver

    februar 15, 2024 at 11:46 pm

    Hej
    Hvilken karry bruger du?
    De sidste mange jeg har prøvet smager bare ikke som da jeg var barn. Dengang var karrysovs gult og blød/rund og nærmest lidt sødlig i smagen. I dag synes jeg det er nærmest brunt/brunlig og bittert og så stærkt at det napper i tungen uanset hvor lidt jeg bruger.
    Har du et bud på, hvilken karry jeg kan prøve?
    På forhånd tak for svar.
    Mvh Vinni

    Svar
  3. Thomas skriver

    januar 19, 2024 at 3:08 pm

    Hvis den er for stærk kokosmælk kan godt redde noget fra både karry og chill

    Svar
  4. Claus Thomsen skriver

    oktober 28, 2023 at 7:14 am

    Hej Holger.
    Tak for opskriften. Der er bare en ting: Der kan jo være stor forskel på størrelse af spiseskeer, og andre måleinstrumenter. Så jeg synes, det ville være noget nemmere hvis du skrev ca. antal gram. De fleste mennesker har jo nok en digital køkkenvægt idag.
    M.v.h. Claus.

    Svar
  5. Kim M skriver

    november 22, 2022 at 9:18 am

    Hi
    I dit afsnit om at redde en for stærk karrysovs, skriver du at man kan/skal tilsætte karry'en lidt efter lidt, hvilket lyder som en god ide, men hvordan får du så afbrændt din karry (lidt efter lidt)?
    Mvh

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required