Italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 g nakkefilet ( eller nakkekoteletter)
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl kalvefond (laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere))
- 100 g soltørrede tomater
- 2 tsk paprika
- 3 spsk engelsk sauce
- 2 tsk timian (tørret)
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.
Flere inspirerende opskrifter:






FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af retten i en tæt beholder. Varmes op i en gryde.
Du kan skifte bladselleri ud med eksempelvis samme mængde knoldselleri. Er du heller ikke så glad for knoldselleri, kan du i stedet anvende andre rodfrugter som persillerod eller pastinak.
Nej, opskriften er god nok. Men du kan sagtens tilsætte mere kalvefond, hvis du ønsker det. Så kan du evt. jævne saucen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Dorte Rasmussen skriver
Er det ok med soltørrede uden olie?
Opp jo i skriver
Susanne skriver
Kan man servere kartoffelmos eller ris til retten
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Susanne
Jep - det kan du sagtens 🙂
BH Holger