Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk kødgryde

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Billede af italiensk kødgryde.
4.7 fra 334 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Italiensk kødgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på italiensk kødgryde
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Italiensk kødgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 334 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet ( eller nakkekoteletter)
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl kalvefond (laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere))
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian (tørret)
  • 2 stilke bladselleri
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
  2. Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
  3. 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
  4. 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
  5. 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
  6. Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier300kcalKulhydrater23gProtein38gFedt7gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol95mgNatrium874mgKalium1715mgKostfibre5gSukker14gVitamin A1398IUVitamin C58mgCalcium74mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på italiensk kødgryde

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.

Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.

Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
  • Ragout (opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød)
  • Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)
  • Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)
  • Italiensk risgryde med kylling - nem alt-i-en gryderet
  • Italiensk oksesteg (opskrift på oksebov som simremad)

Tips

Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.

FAQ

Kan man fryse italiensk gryderet?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten i en tæt beholder. Varmes op i en gryde.

Kan jeg erstatte bladselleri i retten?

Du kan skifte bladselleri ud med eksempelvis samme mængde knoldselleri. Er du heller ikke så glad for knoldselleri, kan du i stedet anvende andre rodfrugter som persillerod eller pastinak.

Skal der ikke mere væde i retten?

Nej, opskriften er god nok. Men du kan sagtens tilsætte mere kalvefond, hvis du ønsker det. Så kan du evt. jævne saucen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte Rasmussen skriver

    oktober 06, 2025 at 8:24 pm

    Er det ok med soltørrede uden olie?

    Svar
  2. Opp jo i skriver

    august 17, 2025 at 6:13 pm

    Svar
    • Susanne skriver

      oktober 08, 2025 at 3:32 pm

      Kan man servere kartoffelmos eller ris til retten

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 08, 2025 at 7:58 pm

        Hej Susanne
        Jep - det kan du sagtens 🙂
        BH Holger

« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required