• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
4.7 fra 333 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  19. oktober 2023

En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.

Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.

Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk gryde med kylling
  • Ragout
  • Italiensk risgryde
  • Pasta med kødsovs

Opskrift på italiensk kødgryde

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk kødgryde

4.73 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 stilke bladselleri
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
  2. Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
  3. 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
  4. 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
  5. 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
  6. Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 22gProtein: 22gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 61mgNatrium: 850mgKalium: 1402mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 1293IUVitamin C: 58mgCalcium: 70mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tamara

    april 11, 2025 at 5:14 am

    Hej Holger.
    Jeg skal lave mad til 20 og spekulerer på om det vil være en god opskrift til Iberico nakkefilet? Er det en skam at klæde den gode filet så godt på eller har du et bedre forslag? Jeg vil gerne lave retten dagen inden hvis det er muligt ikke at miste kvalitet på retten. Hvad tænker du?

    Svar
  2. Christian Blohm

    marts 31, 2025 at 11:58 am

    Hej Holger,
    Du skal lige have en tilbagemelding - High five fra alle deltagere i manne_mad gruppen. Også tilføjelse af hakkede tomater og svampemix var super.
    En lille tilføjelse - istedet for at tage kødet op tilsidst og koge det lidt ind - tilsatte jeg lidt majsmel udrørt ivand - det tyknede “sovsen” perfekt.
    Det er bestemt en ret jeg vil lave til gæster fremover - Himmelsk sovs = OK.
    Mvh
    Christian

    Svar
  3. Christian Blohm

    marts 26, 2025 at 10:15 am

    Hej Holger,
    Kan du nå at svare idag - mht tomater & svampemix.
    Jeg skal lave retten imorgen torsdag - tak
    Mvh
    Christian

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 26, 2025 at 10:32 am

      Hej Christian
      Tak for det og jeg beklager det sene svar 🙂
      Du kan sagtens tilføje begge dele. De frosne svampe kan tilføre lidt ekstra væde, men det gør nok heller ikke. Prøv det endelig af - det skal nok blive godt. Steg svampene grundigt.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Christian Blohm

    marts 24, 2025 at 11:43 am

    Hej Holger,
    Jeg skal servere denne lækre ret for deltagerne i vores månedlige “Manne_mad”.
    Jeg har tænkt på om kunne “pifte” den op med hakkede dåsetomater plus evt lidt frossen svampemix fra Netto?
    Iøvrigt tak for dine/jeres mange gode opskrifter !
    Mvh
    En gammel (76) - ungkok
    Christian

    Svar
  5. Ann

    november 12, 2024 at 11:57 am

    Kan man bruge roastbeef til ragout

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:37 pm

      Hej Ann
      Sagtens - roastbeef er fin til gryderetter, men i denne er det jo ikke oksekød, men nakkefilet af gris. Du kan dog godt bruge roastbeef i tern til den.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Anne Marie

    november 08, 2024 at 5:12 pm

    Skal de soltørrede tomater hele i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 08, 2024 at 5:28 pm

      Hej Anne Marie
      Det kan du sagtens - jeg plejer at skære dem lidt ud 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Irene Asgaard

    oktober 28, 2024 at 11:41 am

    Den er utrolig smagfuld

    Svar
  8. Irene Asgaard

    oktober 11, 2024 at 5:05 pm

    I særdeleshed meget lækker

    Svar
  9. Else Marie

    oktober 05, 2024 at 11:42 pm

    Hej Holger.
    Denne opskrift lyder virkelig lækker. Det er desværre en forkert video, der vises.
    Glæder mig dog alligevel til at prøve den.

    Svar
  10. Sonja Arildsen

    oktober 02, 2024 at 6:50 am

    Super god.

    Svar
  11. Brita Lehmann Christensen

    september 21, 2024 at 5:43 pm

    Den bedste simreret. Nem god og billig.
    Jeg serverede knuste kartofler med hvidløg og parmesan til.

    Svar
  12. Carsten Bønnelykke

    september 15, 2024 at 4:45 pm

    hej Holger.', kan du hjælpe med et problem, har lavet er opskrift med italienske kødboller hvor der indgik kalve lever i farsen, kan du hjælpe?
    på forhånd tak
    hilsen Carsten

    Svar
  13. Kirsten Carstensen

    august 05, 2024 at 11:39 am

    Er stor fan af dine opskrifter. Vil lave Italiensk kødgryde med himmelsk sauce, dertil råstegte kartofler (kan kartoflerne laves i ovn) ?? Avocado salat, men hvilken opskrift skal jeg bruge til denne ??
    gerne svar inden 16.8.2024

    Svar
  14. Lis Schwalbe

    maj 28, 2024 at 6:48 pm

    Hej lyder rigtig godt. Tænker om der bliver nok sovs til retten. Vi bliver 5 på lørdag, og syntes at den virker lækker.er lidt nervøs for om der bliver nok sov. Venlig hilsen Lis

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required