• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
4.7 fra 334 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 19. oktober 2023

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.

Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.

Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.

Oversigt over indhold
  • Italiensk kødgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
  • Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød
  • Pasta med kødsovs
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Italiensk risgryde med kylling
  • Italiensk oksesteg
  • FAQ
  • Kommentarer
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk kødgryde

4.73 fra 334 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 stilke bladselleri
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
  2. Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
  3. 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
  4. 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
  5. 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
  6. Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 22gProtein: 22gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 61mgNatrium: 850mgKalium: 1402mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 1293IUVitamin C: 58mgCalcium: 70mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.

Flere inspirerende opskrifter:

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

4.8 fra 20 stemmer
Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Gå til opskrift
italiensk gryde med kylling og kartofler

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

5 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
Gå til opskrift
ragout

Pasta med kødsovs

4.8 fra 138 stemmer
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med pasta med kødsovs

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Italiensk risgryde med kylling

4.7 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på en italiensk risgryde, der blandt andet laves med kylling og peberfrugter. Gryderetten er nem aftensmad som en alt-i-en gryde.
Gå til opskrift
italiensk risgryde med kylling

Italiensk oksesteg

4.9 fra 7 stemmer
Få min opskrift på en italiensk oksesteg, der bla. får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er god gæstemad.
Gå til opskrift
italiensk oksesteg

FAQ

Kan man fryse italiensk gryderet?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten i en tæt beholder. Varmes op i en gryde.

Kan jeg erstatte bladselleri i retten?

Du kan skifte bladselleri ud med eksempelvis samme mængde knoldselleri. Er du heller ikke så glad for knoldselleri, kan du i stedet anvende andre rodfrugter som persillerod eller pastinak.

Skal der ikke mere væde i retten?

Nej, opskriften er god nok. Men du kan sagtens tilsætte mere kalvefond, hvis du ønsker det. Så kan du evt. jævne saucen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Opp jo i

    august 17, 2025 at 6:13 pm

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required