En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på italiensk kødgryde
Italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 g nakkefilet - eller nakkekoteletter
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl kalvefond - laves af 2 dl. vand + 1 spsk. konc. fond (eller mere)
- 100 g soltørrede tomater
- 2 tsk paprika
- 3 spsk engelsk sauce
- 2 tsk timian - tørret
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 600 g nakkefilet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- 1 stort løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- 1 rød peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med 2 dl kalvefond, 100 g soltørrede tomater, 2 tsk paprika, 3 spsk engelsk sauce og 2 tsk timian. Husk, at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- 2 stilke bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke focacciabrød. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på denne side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tamara
Hej Holger.
Jeg skal lave mad til 20 og spekulerer på om det vil være en god opskrift til Iberico nakkefilet? Er det en skam at klæde den gode filet så godt på eller har du et bedre forslag? Jeg vil gerne lave retten dagen inden hvis det er muligt ikke at miste kvalitet på retten. Hvad tænker du?
Christian Blohm
Hej Holger,
Du skal lige have en tilbagemelding - High five fra alle deltagere i manne_mad gruppen. Også tilføjelse af hakkede tomater og svampemix var super.
En lille tilføjelse - istedet for at tage kødet op tilsidst og koge det lidt ind - tilsatte jeg lidt majsmel udrørt ivand - det tyknede “sovsen” perfekt.
Det er bestemt en ret jeg vil lave til gæster fremover - Himmelsk sovs = OK.
Mvh
Christian
Christian Blohm
Hej Holger,
Kan du nå at svare idag - mht tomater & svampemix.
Jeg skal lave retten imorgen torsdag - tak
Mvh
Christian
Holger Rørby Madsen
Hej Christian
Tak for det og jeg beklager det sene svar 🙂
Du kan sagtens tilføje begge dele. De frosne svampe kan tilføre lidt ekstra væde, men det gør nok heller ikke. Prøv det endelig af - det skal nok blive godt. Steg svampene grundigt.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Christian Blohm
Hej Holger,
Jeg skal servere denne lækre ret for deltagerne i vores månedlige “Manne_mad”.
Jeg har tænkt på om kunne “pifte” den op med hakkede dåsetomater plus evt lidt frossen svampemix fra Netto?
Iøvrigt tak for dine/jeres mange gode opskrifter !
Mvh
En gammel (76) - ungkok
Christian
Ann
Kan man bruge roastbeef til ragout
Holger Rørby Madsen
Hej Ann
Sagtens - roastbeef er fin til gryderetter, men i denne er det jo ikke oksekød, men nakkefilet af gris. Du kan dog godt bruge roastbeef i tern til den.
Alt det bedste
Holger
Anne Marie
Skal de soltørrede tomater hele i?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Marie
Det kan du sagtens - jeg plejer at skære dem lidt ud 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Irene Asgaard
Den er utrolig smagfuld
Irene Asgaard
I særdeleshed meget lækker
Else Marie
Hej Holger.
Denne opskrift lyder virkelig lækker. Det er desværre en forkert video, der vises.
Glæder mig dog alligevel til at prøve den.
Sonja Arildsen
Super god.
Brita Lehmann Christensen
Den bedste simreret. Nem god og billig.
Jeg serverede knuste kartofler med hvidløg og parmesan til.
Carsten Bønnelykke
hej Holger.', kan du hjælpe med et problem, har lavet er opskrift med italienske kødboller hvor der indgik kalve lever i farsen, kan du hjælpe?
på forhånd tak
hilsen Carsten
Kirsten Carstensen
Er stor fan af dine opskrifter. Vil lave Italiensk kødgryde med himmelsk sauce, dertil råstegte kartofler (kan kartoflerne laves i ovn) ?? Avocado salat, men hvilken opskrift skal jeg bruge til denne ??
gerne svar inden 16.8.2024
Lis Schwalbe
Hej lyder rigtig godt. Tænker om der bliver nok sovs til retten. Vi bliver 5 på lørdag, og syntes at den virker lækker.er lidt nervøs for om der bliver nok sov. Venlig hilsen Lis