Med denne opskrift kan du hurtigt lave hjemmelavet pastasovs, der smager helt fantastisk. Pastasovsen skal småsimre i cirka 45 minutter.
Jeg vil da gerne lige slå et slag for, at du laver en omgang hjemmelavet pastasovs.
Pastasovsen er meget nem at lave, og du skal kun bruge ting, som du sikkert i forvejen har i køkkenet.
Jeg har brugt en æbleeddike fra Claus Meyer i opskriften, men du kan sagtens bruge en anden eddike i stedet. Blot der tilføres lidt syre til pastasovsen.
Opskriften passer til 500 gram pasta, som du vender i sovsen inden servering. Så trækker pastaen lidt af den gode smag.
Opskrift på hjemmelavet pastasovs
Hjemmelavet pastasovs lavet fra bunden - den bedste
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 1 æble - i små tern
- 1-2 fed hvidløg - pressede
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 spsk æbleeddike
- 0,5 dl vand
- 1 spsk rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde, og når olien er varm tilsætter du løg, hvidløg og æble.
- Lad det svitse blidt ved en ikke for kraftig varme i et par minutter.
- Tilsæt så de hakkede tomater sammen med tørret oregano, basilikum, æbleeddike, rørsukker og lidt vand.
- Lad det koge op.
- Skru derefter ned på svag varme, hvor pastasovsen nu skal småsimre i 30 minutter uden låg. Hvis den bliver for tyk, kan du blot tilsætte en smule mere vand.
- Find så stavblenderen frem, og blend din hjemmelavede pastasovs jævn. Pas på det ikke sprøjter op på dig, da pastasovsen er meget varm!
- Smag tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Lad så pastasovsen småsimre videre i yderligere mindst 15 minutter - stadig uden låg.
- Vend den med friskkogt pasta, og servér med grillet kylling og grillede peberfrugter.
Få tilsendt opskriften på mail
Her er opskriften på grillet kylling samt grillede grøntsager, der er superlækkert til denne pastaret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: