• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Helstegt oksemørbrad i ovn (med tid og temperatur)

Helstegt oksemørbrad i ovn (med tid og temperatur)

billede med helstegt oksemørbrad
4.9 fra 230 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
360
SHARES
FacebookMessenger360PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2025 - Udgivet: 31. december 2022
Oversigt over indhold
  • Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.
  • Opskrift på helstegt oksemørbrad
  • Helstegt oksemørbrad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Anretning og tilbehør
  • Med bacon
  • FAQ
  • Kommentarer

Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.

Helstegt oksemørbrad i ovn er luksusmad, som samtidig er meget hurtig at lave. Den samlede tilberedningstid i ovn er blot omkring 20 minutter, hvorefter stegen gerne må hvile i yderligere 15 minutter.

Men husk: Kernetemperaturen afgør hvornår kødet er færdigstegt - ikke tiden! Så husk at anvende et stegetermometer.

Opskriften er til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Oksemørbrad bøffer med champignon skysovs
  • Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder
  • Klassisk Beef Wellington opskrift - indbagt oksemørbrad

Opskrift på helstegt oksemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Helstegt oksemørbrad

4.85 fra 230 stemmer
Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 593
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad - afpudset
  • salt - gerne groft salt eller flagesalt
  • friskkværnet peber - evt. en 5-peber blanding
  • timian - frisk, eller rosmarin
  • 25 g smør - til bruning

Fremgangsmåde
 

  1. Du kan bede slagteren afpudse oksemørbraden, og ellers må du selv i gang, Det er ikke så svært. Med en skarp kniv fjerner du sølvhinden og andet fedt og skidt, og så salter du mørbraden godt. Lad den nu hvile i 30 minutter.
  2. Varm en pande op, og kom smør på. Lad det brune af ved en god varme - gerne 8 på en skala fra 1-9. Du skal altså brune oksemørbraden ved høj varme.
  3. Læg nu mørbraden på panden, og brun den hele vejen rundt. Giv den en god stegeskorpe, da det giver en fantastisk smag i den færdige oksemørbrad. Dryp smør op over kødet imens.
  4. Læg mørbraden i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over. Krydr med friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin.
  5. Helstegt oksemørbrad steges nu færdig i ovnen, og det sker ved 200 °C over- og undervarme. Her skal den have omkring 20 minutter.
  6. Stik et stegetermometer ind midt i mørbraden, så du får den perfekte oksemørbrad. Kernetemperaturen skal være på 57 grader, da oksemørbraden så er medium stegt, hvilket er helt perfekt.
  7. Tag din oksemørbrad ud når den når de 57 grader, og læg den til hvile på et skærebræt, og her skal den ligge i yderligere 15 minutter. Du må ikke dække mørbraden til, fordi den så koger videre.

Næringsindhold

Kalorier: 593kcalKulhydrater: 0.003gProtein: 36gFedt: 49gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.2gKolesterol: 153mgNatrium: 138mgKalium: 610mgSukker: 0.003gVitamin A: 156IUCalcium: 16mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anretning og tilbehør

Derefter kan du så skære din helstegte oksemørbrad i skiver, og anrette med flødekartofler og dampede grønne asparges.

Du kan også servere oksemørbraden med de nemme pommes anna. En klassisk sauce til oksemørbraden er Sauce Bordelaise.

Med bacon

Du kan også lave en virkelig lækker udgave af helstegt oksemørbrad i ovn med bacon og champignon. Her skal du først svitse et finthakket løg og to finthakkede fed hvidløg på en pande med lidt smør. Fire soltørrede tomater i olie hakkes ligeledes og svitses med.

Læg skiver af bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, og rækken skal være lige så lang som din oksemørbrad. Lad baconskiverne overlappe hinanden lidt. Fordel indholdet fra panden over baconskiverne.

Oksemørbraden brunes af i lidt smør på en pande, og krydres med salt og peber. Lægges derefter på tværs af baconskiverne. Fold baconskiverne forsigtigt op om mørbraden, og vend den rundt så samlingen ligger nederst.

250 gram champignon renses og snittes i kvarte, som derefter svitses ved en god varme på panden. Fordel champignon i et ildfast fad. Hæld oksefond ved indtil champignonerne er næsten dækket, og læg oksemørbrad med bacon ovenpå.

Steg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter. Mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise 57 grader. Lad din oksemørbrad hvile utildækket på et skærebræt.

Jævn skyen inklusiv champignon med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og server sammen med en cremet kartoffelmos. Retten kan minde lidt om den klassiske Beef Weelington.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Chateaubriand
  • Pasta med oksemørbrad i cremet flødesauce
  • Oksefilet sous vide

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i en oksemørbrad?

Jeg steger altid en oksemørbrad til en kernetemperatur på 56 grader. Så er kødet hverken for råt eller gennemstegt. Tag den ud ved en lidt lavere kernetemperatur for en mere rød udgave, mens den skal have en lidt højere kernetemperatur hvis du ønsker kødet mere gennemstegt. Brug stegetermometer.

Kan man stege en oksemørbrad i forvejen?

Jeg vil altid foretrække at lave oksemørbraden klar til servering, men du kan sagtens tilberede den i forvejen. Her skal den blot lunes i ovnen, men ikke for længe, da kernetemperaturen stiger. Et tip er, at du tilbereder den helstegte oksemørbrad i forvejen til en kernetemperatur på 50 grader, og derefter steger den færdig ved servering til 56 grader.

Kan man skære en oksemørbrad forkert ud?

Nej, det kan du ikke rigtigt. Skær den ud i passende skiver og så er alt godt. Her skærer du på tværs af kødfibrene, præcist som de skal ved udskæring af kød.

Hvor meget oksemørbrad pr. person?

Du skal beregne ca. 200 gram oksemørbrad til hver person.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Oda

    april 06, 2025 at 4:27 pm

    Hvordan vil du varme kalvemørbrad til gæster dagen efter?

    Svar
  2. Ingelise larsen

    februar 29, 2024 at 4:25 pm

    Kan jeg stege 3 oksemørbrad i ovnen på en gang vi bliver 17 pers.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 29, 2024 at 4:37 pm

      Hej Ingelise
      Det kan du sagtens - og tiden er den samma. Husk at bruge stegetermometer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kurt

    marts 24, 2023 at 5:27 pm

    Jeg finder bare de lækreste opskrifter fra Madens Verden. Der søger jeg først, når jeg skal have inspiration :0) Det slår aldrig fejl.

    Svar
  4. Jane burmeister

    oktober 25, 2018 at 10:59 am

    Vil lave oxemørbrad til lørdag aften - havde regnet med som bøffer m madagascarpeber.
    Men tænker nu, om jeg kan helstege den - knapt 1200 gram gallowaymørbrad - i ovn efter din opskrift m forbrænding og så ovn i 20 min v 200 gr varmluft - men stadig m madagascarpeberet.
    Er det så en god eller dårlig ide med flambering efter bruning og inden fortsat stigning i ovnen?
    Er duer ideen slet ikke?

    Meget gerne svar i dag, torsdag!

    Vh Jane b

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (den klassiske og nemme opskrift)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required