• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med oksemørbrad i cremet flødesauce

Pasta med oksemørbrad i cremet flødesauce

pasta med oksemørbrad
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
145
SHARES
FacebookMessenger145PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. marts 2025 - Udgivet: 2. august 2021

Her er min opskrift på pasta med oksemørbrad i cremet flødesauce. En velsmagende pastaret, der ikke tager lang tid at lave. God som gæstemad.

Pasta med oksemørbrad er en luksus pastaret, som smager himmelsk godt.

Her tilberedes oksemørbrad i en cremet flødesauce, hvorefter den kogte pasta vendes i.

Jeg plejer at bruge enderne af en oksemørbrad, efter at jeg eks. har lavet oksemørbrad i ovn. Du skal regne med at anvende omkring 500 gram kød.

Denne pastaret er også god som gæstemad, og den vil vække glæde.

Her er mere inspiration:

  • Fyldt svinemørbrad med mozzarella og bacon
  • Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
  • Eksotisk mørbrad - nem aftensmad med svinemørbrad

Opskrift på pasta med oksemørbrad

pasta med oksemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med oksemørbrad

4.79 fra 19 stemmer
Her er min opskrift på pasta med oksemørbrad i cremet flødesauce. En velsmagende pastaret, der ikke tager lang tid at lave. God som gæstemad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 693
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g oksemørbrad - i mindre tern
  • olivenolie - til stegning
  • 150 g champignon - i mindre stykker
  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk soltørrede tomater - hakket fint
  • 1 spsk timian - finthakket
  • 2 dl kalvefond - lavet af 2 dl. vand og koncentrat
  • 3 dl fløde
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g rucola
  • 1 håndfuld basilikum
  • 500 g pasta - gerne pastarør, penne eller lignende

Fremgangsmåde
 

  1. Oksemørbrad skæres i mindre tern og brunes af på en varm stegepande i lidt olie. Må gerne få lidt stegeskorpe, men brun ved høj varme, så det går hurtigt. Krydres med salt og peber. Tag kødet til side.
  2. Skru ned for varmen og kom lidt mere olie på panden. Brun champignon af. Sauter derefter løg og hvidløg med uden det tager farve. Kom også balsamico og soltørrede tomater ved sammen med noget hakket timian.
  3. Kom oksemørbraden tilbage på panden, og hæld kalvefond og fløde ved. Lad det simre mens du koger pasta.
  4. Pasta koges al dente i saltet vand.
  5. Smag indholdet i panden til med lidt citronsaft, salt og peber. Pas på den ikke bliver for saltet!
  6. Tag nu den kogte pasta over i panden, og vend det sammen. Kom plukket rucola og basilikum i din pasta med oksemørbrad.

Næringsindhold

Kalorier: 693kcalKulhydrater: 81gProtein: 19gFedt: 34gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 176mgNatrium: 648mgKalium: 642mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 1596IUVitamin C: 24mgCalcium: 117mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Pasta med oksemørbrad serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt focaccia eller andet brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required