Hash browns er en favorit på amerikanske morgenbord og i diners. Her er opskriften på et mættende og skønt smagende tilbehør til brunch.
Hash browns hører med til en solid amerikansk morgenmad med røræg, pølser og hele molevitten. De bagte revne kartofler og løg smager godt til stegte tomater eller blot en god tomatketchup, og så er de mættende. Egentlig er der ikke den store forskel på rösti og hash browns, nogle hævder, at der skal løg i begge, andre mener forskellen netop ligger i, at der kun skal løg i rösti. Men uanset hvad, så smager det nu godt.
Jeg har valgt at rive løg i kartoffelblandingen, før den steges. Derudover er der tilsat et fed hvidløg samt groft hakket frisk, rød chili for at give kartoffelsmagen mere bid. Derudover har jeg brugt to æg i min opskrift, fordi jeg kan godt lide, at mine hash browns er faste. Du kan undlade det ene æg i opskriften, hvis du bedst kan lide at kartoffel"kagerne" har en mere løs og sprød struktur.
Opskrift på gyldne hash browns
Hash browns opskrift
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 2 ½ spsk hvedemel
- ½ frisk chili - hakket
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber - efter behov
- 1 spsk smør
- ½ dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Hæld kartoflerne i en si og mos vandet ud af dem med hænderne.
- Pres hvidløg og hak chili.
- Bland alle ingredienserne i en skål.
- Smelt smør på en stegepande og tilsæt olivenolie, når smørklatten er ved at være smeltet.
- Tag kartoffelmassen op med en ske og placer den på panden. Pres lidt ned med skeen, så den bliver ca. en centimeter tyk. Der kan være ca. fire ad gangen på en pande,.
- Steg dine hash browns på den ene side i fire-fem minutter. Vend og steg igen fire-fem minutter på middel varme.
- Nu er de klar til servering. Drys med flagesalt og pynt eventuelt med hakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Historien bag
I 1890 figurerede hash browns første gang på et menukort i New York som hashed brown potatoes, men menes at være spist i mange år før den tid. Det er nærliggende at tænke, at amerikanerne blev inspireret af schweiziske emigranter og østeuropæiske jøder.
Schweizerne på grund af deres rösti, de østeuropæiske jøder på grund af deres latkes, som spises med en klat creme fraiche og æblemos. Alle tre typer er en variant over samme tema: Moste eller revne kartofler steges på en pande som en lille pandekage eller frikadelle.
Vidste du i øvrigt, at ordet hash i virkeligheden et låneord fra Frankrig, og intet har til fælles med det, vi kender som hash? På fransk betyder ordet hacher nemlig hakke.
Andre opskrifter til en god brunch:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
John Johansen
God opskrift!
Pudsigt er det dog, at da jeg var ung og boede i en lille kælderlejlighed, "opfandte" jeg noget der, på alle væsentlige punkter, minder fuldstændig om ovenstående.
Jeg er helt sikker på, jeg ikke er enestående.
Som teksten mere end antyder, er der mange opfindere bag denne fantastiske opskrift. 🥰