Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Gullasch med kartoffelmos (klassisk opskrift på gullash)

Gullasch med kartoffelmos (klassisk opskrift på gullash)

billede med gullasch med kartoffelmos
4.7 fra 78 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. september 2024 - Udgivet: 24. februar 2022
Oversigt over indhold
  • Ungarsk gullasch med kartoffelmos
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gullasch
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

4.66 fra 78 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 424
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kød og sovs
  • 500 g okseinderlår - i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 250 g champignon - i halve eller kvarte
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 1 dåse flåede tomater - eller hakkede tomater
  • 3 dl oksefond
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika - en ekstra teskefuld
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
  • 1 portion kartoffelmos - se min opskrift i linket
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel, paprika og salt i en dyb tallerken, og vend kødet forsigtigt i det.
  2. Varm en stegegryde op og kom en stor klat smør i. Brun nu kødet ved en god varme, og gør det gerne ad to omgange, så det får den rigtige stegeskorpe. Læg kødet til side.
  3. Champignon børstes rene og deles i halve eller kvarte, mens den røde peberfrugt skæres i tynde strimler. Svits champignon og peberfrugt i lidt smør i gryden, og tilsæt derefter kødet igen.
  4. Hæld en dåse flåede tomater i sammen med oksefond, og stik et par laurbærblade ved. Krydr med spidskommen og friskkværnet peber. Tilsæt også en ekstra teskefuld paprika.
  5. Kog op, læg låget på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu din gullasch (gullash) simre i cirka et par timer.
  6. Lav i mellemtiden den gode kartoffelmos. Eller kog ris.
  7. Smag din gullasch til med salt og peber - og eventuelt også lidt gastrik

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 424kcalKulhydrater: 55gProtein: 36gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 78mgNatrium: 1616mgKalium: 1954mgKostfibre: 8gSukker: 7gVitamin A: 1179IUVitamin C: 103mgCalcium: 94mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på gullasch

Gullasch med kartoffelmos. En af de klassiske retter, som selvfølgelig især nydes i de mere mørke efterårs- og vinteraftener.

Der findes et utal af varianter af retten, der også kaldes gullash, men her er min bedste opskrift, og som jeg synes den skal være. Jeg har anvendt en udskæring af okseinderlår, som skæres i ud tern. Men du kan sagtens også bruge andre udskæringer, herunder blandt andet en oksebov.

Der er selvfølgelig paprika i gryderetten, der oprindeligt stammer fra Ungarn, og her kan du jo selv tilføre mere, hvis du synes det. Eller komme lidt chili i, det gør kun gullaschen endnu mere varm i smagen. Lidt spidskommen gør også underværker.

Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret/aftensmad. Du kan også se fremgangsmåde i min video.

Se flere opskrifter:

  • Opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Bøf Stroganoff (med kartoffelmos eller ris)
  • Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af gullasch:

billede med kød til gullasch
billede med gullaschtern i gryde
billede med gullasch i gryde
billederesultat for ungarsk gullasch

Servering

Lækkert tilbehør til gullasch er som sagt en luftig kartoffelmos, men den kan også serveres med kogte ris.

En lækker broccolisalat passer også fint til retten. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kromutters sigøjnerpande (med kartoffelmos)
  • Mørbradgryde med bacon (klassisk opskrift med svinemørbrad)
  • Jægergryde (nem og lækker gryderet med svinekød og pølser)

FAQ

Hvad er gullasch?

Gullasch (eller gulyás på ungarsk) er en krydret simreret med oksekød, løg, paprika og tomat som basisingredienser.

Hvilken paprika til gullasch?

Sød paprika (mild og aromatisk) er klassisk. Røget paprika giver dybde og røgsmag. En smule stærk paprika eller chili kan give varme. Men undgå at brænde paprikaen, fordi den bliver bitter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen skriver

    juni 09, 2025 at 9:48 pm

    NB: I opskriften skriver I: "En god klat smør", men i teksten - nedenunder - video'en står der: "lidt smør", på trods af, at man tydeligt kan se, at der er temmelig meget smør, måske 100 gram. Hvorfor anbefaler I kun smør, når det er almen viden, at det bedste er at blande (stege-)olie o g smør, så smørret kan klare en højere temperatur uden at branke?

    Svar
  2. David Bonde Henriksen skriver

    juni 09, 2025 at 4:31 pm

    Det ville i højeste grad være ønskeligt, såfremt I kunne være venlige at skrive, hvilke ingredienser, hvormed man kunne substituere de i opskriften anførte, eftersom det jo ikke altid er givet, at man ligger inde med s a m t l i g e ingredienser, der indgår i opskriften. Eksempelvis, hvad man kunne bruge, hvis man nu ikke lige har champignoner? Bare et godt forslag, under forudsætning af, at I kunne tænke jer at forbedre denne madblog. Hvis I derimod har den opfattelse, at "Madens Verden" er perfekt, så kan I selvfølgelig blot se bort fra dette lille indlæg. Jeg fandt selv på at bruge fennikel og squash i stedet for champignon. Hvis man i øvrigt bruger stærk paprika, smager man næppe forskel.
    Til orientering, kan jeg oplyse at det faktisk ikke er noget, som er ualmindeligt blandt de - efterhånden ret mange - madblogs, som findes på nettet. I hvert fald franske og - visse - engelsksprogede madblogs. Ser man lige bort fra de berømte madsteder, såsom NOMA, Geranium, AOC, m.fl. er danskerne jo - generelt - nogle værre bondeknolde, når det drejer sig om opskrifter på et højere kulinarisk niveau. No offense.

    Svar
  3. Inger Pilgaard skriver

    februar 22, 2025 at 9:48 pm

    *****
    En rigtig god gullash opskrift
    Jeg tilsatte også lidt fløde

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  4. Heidi Jacobsen skriver

    december 17, 2024 at 7:21 pm

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required