Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Pølsehorn

Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)

pølsehornsdej til pølsehorn
4.8 fra 381 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
639
SHARES
FacebookMessenger639PinterestEmailSMS
Opdateret: 24. maj 2020 - Udgivet: 24. maj 2020
Oversigt over indhold
  • Verdens bedste pølsehorn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pølsehorn
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste pølsehorn

4.75 fra 381 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 32 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g mælk - lun
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 11 pølser - wienerpølser
  • 0,5 dl mælk - til pensling
  • sesamfrø - til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gær i. Røres ud.
  2. Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
  3. Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
  5. Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  6. Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
  7. Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
  8. Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 15gProtein: 7gFedt: 14gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.3gKolesterol: 46mgNatrium: 270mgKalium: 117mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 206IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pølsehorn

Pølsehorn. Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang. Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.

Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.

Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker. Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!

Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.

Se flere opskrifter:

  • Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
  • Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
  • Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
  • Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

Tips

De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.

De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.

Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Ristet hotdog
  • Nemme og lækre pizzasnegle med skinke
  • Hjemmelavet pizza - opskrift, fakta og topping

FAQ

Kan man fryse pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn. De kan nemt tøs op i madpakken eller i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn?

De bagte pølsehorn holder sig i et par dage i køleskab i tætsluttende beholder.

Hvad er pølsehorn?

Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er nn blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld. Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack.

Kan man lave pølsehorn dagen før?

Du kan sagtens forberede dejen dagen før. Her skal dejen koldhæves, og det gør du ved at sætte mængden af gær ned, hvor du så blot anvender 10 gram gær. Følg ellers opskriften, men lad dejen hæve på køl. Tag den ud af køleskabet et par timer før du vil udrulle dejen og lad den hæve færdig.

Kan man fryse ubagte pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn ned inden de bages. Tag dem ud nogle timer inden bagning. Du skal nok regne med 5-6 timer inden de skal i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn sig ved stuetemperatur?

Holdbarheden for pølsehorn ved stuetemperatur er relativ lav. Her skal de ikke ligge ude i længere end et par timer. Så

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene skriver

    februar 10, 2025 at 3:37 pm

    Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2025 at 3:57 pm

      Hej Malene
      Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
      God bagelyst - alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required