Oversigt over indhold
Verdens bedste pølsehorn
Ingredienser
- 200 g mælk - lun
- 50 g gær
- 200 g smør
- 2 æg
- 550 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 11 pølser - wienerpølser
- 0,5 dl mælk - til pensling
- sesamfrø - til pynt
Fremgangsmåde
- Lun mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gær i. Røres ud.
- Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
- Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
- Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
- Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på pølsehorn
Pølsehorn. Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang. Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.
Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.
Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker. Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!
Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.
Se flere opskrifter:
- Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
- Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
- Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
- Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
Tips
De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.
De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.
Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Du kan sagtens fryse pølsehorn. De kan nemt tøs op i madpakken eller i ovnen.
De bagte pølsehorn holder sig i et par dage i køleskab i tætsluttende beholder.
Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er nn blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld. Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack.
Du kan sagtens forberede dejen dagen før. Her skal dejen koldhæves, og det gør du ved at sætte mængden af gær ned, hvor du så blot anvender 10 gram gær. Følg ellers opskriften, men lad dejen hæve på køl. Tag den ud af køleskabet et par timer før du vil udrulle dejen og lad den hæve færdig.
Du kan sagtens fryse pølsehorn ned inden de bages. Tag dem ud nogle timer inden bagning. Du skal nok regne med 5-6 timer inden de skal i ovnen.
Holdbarheden for pølsehorn ved stuetemperatur er relativ lav. Her skal de ikke ligge ude i længere end et par timer. Så
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Malene skriver
Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Malene
Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
God bagelyst - alt det bedste
Holger