Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Pølsehorn

Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)

pølsehornsdej til pølsehorn
4.8 fra 381 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
644
SHARES
FacebookMessenger644PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste pølsehorn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pølsehorn
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste pølsehorn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 381 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 5 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Bedste opskrift på pølsehorn. Super pølsehornsdej, hvor dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Antal: 32 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g mælk lun
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 11 wienerpølser
  • 0,5 dl mælk til pensling
  • sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  1. Lun 200 g mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr 50 g gær i. Røres ud.
  2. 200 g smør smeltes og kommes i sammen med 2 æg.
  3. Kom derefter 550 g hvedemel, 30 g sukker og 0,5 tsk salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
  5. Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  6. Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger 11 wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
  7. Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med 0,5 dl mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
  8. Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier210kcalKulhydrater15gProtein7gFedt14gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.3gKolesterol46mgNatrium270mgKalium117mgKostfibre1gSukker1gVitamin A206IUVitamin C0.2mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pølsehorn

Pølsehorn. Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang. Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.

Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.

Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker. Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!

Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.

Se flere opskrifter:

  • Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
  • Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
  • Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
  • Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

Tips

De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.

De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.

Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.

FAQ

Kan man fryse pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn. De kan nemt tøs op i madpakken eller i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn?

De bagte pølsehorn holder sig i et par dage i køleskab i tætsluttende beholder.

Hvad er pølsehorn?

Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er nn blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld. Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack.

Kan man lave pølsehorn dagen før?

Du kan sagtens forberede dejen dagen før. Her skal dejen koldhæves, og det gør du ved at sætte mængden af gær ned, hvor du så blot anvender 10 gram gær. Følg ellers opskriften, men lad dejen hæve på køl. Tag den ud af køleskabet et par timer før du vil udrulle dejen og lad den hæve færdig.

Kan man fryse ubagte pølsehorn?

Du kan sagtens fryse pølsehorn ned inden de bages. Tag dem ud nogle timer inden bagning. Du skal nok regne med 5-6 timer inden de skal i ovnen.

Hvor længe holder pølsehorn sig ved stuetemperatur?

Holdbarheden for pølsehorn ved stuetemperatur er relativ lav. Her skal de ikke ligge ude i længere end et par timer. Så

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nana skriver

    september 19, 2025 at 5:06 pm

    Jeg har lige bagt dem, og synes at 200 gram smør er for meget. Tror jeg prøver med 100 gram en anden gang.

    Svar
  2. Malene skriver

    februar 10, 2025 at 3:37 pm

    Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2025 at 3:57 pm

      Hej Malene
      Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
      God bagelyst - alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laura skriver

    januar 24, 2025 at 1:40 pm

    Det er den nemmeste og mest lækreste dej jeg har prøvet, Jeg har brugt den til pølsehorn og pizzasnegle. De smager så godt. Dog kunne jeg godt tænke mig, at der var lidt mere salt i. Kan jeg tilføje dobbelt op, uden at ødelægge dejen i forhold til luftigheden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 24, 2025 at 3:10 pm

      Hej Laura
      Tak for de søde ord - og det glæder mig.
      Ja, du kan sagtens tilføre mere salt uden at ødelægge de luftige pølsehorn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Monica skriver

      april 13, 2025 at 10:14 am

      200 g mælk? Hvorfor gram og ikke dl?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        april 13, 2025 at 11:13 am

        Hej Monica
        Fordi man alligevel har vægten fremme - og det er mere nøjagtigt end mål 🙂
        Men du kan sagtens også måle af - det er 2 dl.
        Alt det bedste - og god bagelyst
        Holger

  4. Anna skriver

    januar 08, 2025 at 4:13 pm

    De er nemme at lave og børnene elsker dem

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 08, 2025 at 4:50 pm

      Tak for det, Anna - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Fie skriver

    november 08, 2024 at 3:19 pm

    Lavet den flere gange, kan også bruges til pizza snegle

    Svar
  6. Karen Kristensen skriver

    august 16, 2024 at 10:17 pm

    Jeg har for førstegang prøvet at bage pølsehornene i dag, ikke smagt dem endnu,skal medbringes på tur i morgen sammen med barnebarnet. Dejen var utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte kkyllinge pølser til dem. Så jeg glæder mig ti at sætte tænderne i dem i morgen.
    Tak for gode opskrifter.
    Vh. Karen.

    Svar
  7. Christian skriver

    marts 25, 2024 at 11:19 pm

    Hej Holger.
    Ved de første 20 minutter hævning, der hævede dejen ganske fint.
    Ved anden omgang, efter at have virket dejen ned igen, rullet ud og rullet op ned en pølse i, der hæver de knap nok?
    Jeg er ikke sikker på, hvad der forsager det.

    Har brugt denne opskrift mange gange før, det er altid et hit. Jeg er endda blevet spurgt adskillige gange at lave nogle til fødselsdage osv.
    Mega god opskrift.
    På forhånd, tak. Venlig hilsen Christian

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required