Indhold
Verdens bedste pølsehorn
Ingredienser
- 200 g mælk lun
- 50 g gær
- 200 g smør
- 2 æg
- 550 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 11 wienerpølser
- 0,5 dl mælk til pensling
- sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
- Lun 200 g mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr 50 g gær i. Røres ud.
- 200 g smør smeltes og kommes i sammen med 2 æg.
- Kom derefter 550 g hvedemel, 30 g sukker og 0,5 tsk salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
- Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
- Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger 11 wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med 0,5 dl mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
- Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pølsehorn
Pølsehorn. Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang. Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.
Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.
Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker. Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!
Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.
Se flere opskrifter:
- Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
- Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
- Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
- Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
Tips
De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.
De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.
Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.
FAQ
Du kan sagtens fryse pølsehorn. De kan nemt tøs op i madpakken eller i ovnen.
De bagte pølsehorn holder sig i et par dage i køleskab i tætsluttende beholder.
Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er nn blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld. Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack.
Du kan sagtens forberede dejen dagen før. Her skal dejen koldhæves, og det gør du ved at sætte mængden af gær ned, hvor du så blot anvender 10 gram gær. Følg ellers opskriften, men lad dejen hæve på køl. Tag den ud af køleskabet et par timer før du vil udrulle dejen og lad den hæve færdig.
Du kan sagtens fryse pølsehorn ned inden de bages. Tag dem ud nogle timer inden bagning. Du skal nok regne med 5-6 timer inden de skal i ovnen.
Holdbarheden for pølsehorn ved stuetemperatur er relativ lav. Her skal de ikke ligge ude i længere end et par timer. Så
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Nana skriver
Jeg har lige bagt dem, og synes at 200 gram smør er for meget. Tror jeg prøver med 100 gram en anden gang.
Malene skriver
Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Malene
Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
God bagelyst - alt det bedste
Holger
Laura skriver
Det er den nemmeste og mest lækreste dej jeg har prøvet, Jeg har brugt den til pølsehorn og pizzasnegle. De smager så godt. Dog kunne jeg godt tænke mig, at der var lidt mere salt i. Kan jeg tilføje dobbelt op, uden at ødelægge dejen i forhold til luftigheden?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Laura
Tak for de søde ord - og det glæder mig.
Ja, du kan sagtens tilføre mere salt uden at ødelægge de luftige pølsehorn 🙂
Alt det bedste
Holger
Monica skriver
200 g mælk? Hvorfor gram og ikke dl?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Monica
Fordi man alligevel har vægten fremme - og det er mere nøjagtigt end mål 🙂
Men du kan sagtens også måle af - det er 2 dl.
Alt det bedste - og god bagelyst
Holger
Anna skriver
De er nemme at lave og børnene elsker dem
Holger Rørby Madsen skriver
Tak for det, Anna - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Fie skriver
Lavet den flere gange, kan også bruges til pizza snegle
Karen Kristensen skriver
Jeg har for førstegang prøvet at bage pølsehornene i dag, ikke smagt dem endnu,skal medbringes på tur i morgen sammen med barnebarnet. Dejen var utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte kkyllinge pølser til dem. Så jeg glæder mig ti at sætte tænderne i dem i morgen.
Tak for gode opskrifter.
Vh. Karen.
Christian skriver
Hej Holger.
Ved de første 20 minutter hævning, der hævede dejen ganske fint.
Ved anden omgang, efter at have virket dejen ned igen, rullet ud og rullet op ned en pølse i, der hæver de knap nok?
Jeg er ikke sikker på, hvad der forsager det.
Har brugt denne opskrift mange gange før, det er altid et hit. Jeg er endda blevet spurgt adskillige gange at lave nogle til fødselsdage osv.
Mega god opskrift.
På forhånd, tak. Venlig hilsen Christian