Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Svinemørbrad på grill

Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

billede med svinemørbrad
4.8 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
484
SHARES
FacebookMessenger484PinterestEmailSMS
Indhold
  • Svinemørbrad på grill
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på grillet svinemørbrad
  • Billeder
  • Hviletid
  • Uden sølvpapir
  • Kernetemperatur på grillet svinemørbrad
  • FAQ
  • Kommentarer

Svinemørbrad på grill

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 57 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 8 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudses)
  • 0,5 dl grillsauce (evt. min hjemmelavede BBQ-sauce)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at pudse 1 svinemørbrad af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
  2. Varm din gasgrill eller kulgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i min gasgrill, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
  3. Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige når du laver svinemørbrad på grill.
  4. Skru varmen ned til middel, men du fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med 0,5 dl grillsauce, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
  5. Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang - og pensler den med grillolie.
  6. Samlet skal den altså stege otte minutter - to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
  7. Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier202kcalKulhydrater5gProtein31gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium788mgKalium619mgKostfibre0.1gSukker4gVitamin A31IUVitamin C0.1mgCalcium13mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grillet svinemørbrad

Svinemørbrad i gasgrill eller kulgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid, og her får du min opskrift med både stegetid og kernetemperatur.

Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften er til fire personer, men er I meget glade for grillet mørbrad skal der måske grilles to hele svinemørbrad. I min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur
  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Kalveculotte i grill
  • Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  • Mørbradgryde med bacon
  • Souvlaki - græske spyd stegt på grillen
  • Marmoreret grillfilet

Billeder

Her er nogle billeder fra min grillning af svinemørbraden:

den grillede svinemørbrad pensles med barbecue
grill svinemørbraden på alle sider
efter hviletid skæres den grillede svinemørbrad ud i passende skiver

Hviletid

Så er du klar til klar til at servere grillet svinemørbrad. Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.

Her skal den hvile 10-15 minutter - UDEN at være overdækket eller pakket ind.

Efter hviletid skærer du din grillede svinemørbrad ud i skiver - skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.

Serveres gerne med grillede kartofler med hvidløg og en god spidskålssalat eller broccolisalat.

Uden sølvpapir

Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.

Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig, og bedre grillet mørbrad har du aldrig fået.

Kernetemperatur på grillet svinemørbrad

Det bedste resultat får du altid, hvis du anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen. I en en grillet svinemørbrad skal kernetemperaturen være på 65 grader, hvor mørbraden så er svag rosa. Sådan foretrækker jeg en mørbrad fra grillen.

Ved lidt lavere kernetemperatur, eksempelvis 62 grader, er mørbraden lidt mere rosa - og kommer du op på 68-70 grader, ja så er din grillede svinemørbrad gennemstegt.

FAQ

Skal grillet svinemørbrad hvile?

Ja, lad mørbraden hvile 5-10 minutter efter grillning. Du skal ikke dække den til. Saften fordeler sig - og den bliver mere mør.

Hvad skal kernetemperaturen være i en grillet svinemørbrad?

Brug gerne et stegetermometer, og en svinemørbrad på grillen skal have en kernetemperatur på 65 grader. Så er den perfekt.

Hvor længe skal en svinemørbrad grilles?

Jeg plejer at grille en svinemørbrad i ca. 12 minutter i alt. Så er den hverken tør eller rå. Vendes ofte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan E. Sørensen skriver

    maj 25, 2024 at 7:39 am

    Gasgriller kan også være kulgriller (for eksempel Outdoorchef), så du kan ikke skelne på den måde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 25, 2024 at 7:47 am

      Hej Jan
      Tak for det og god pointe. Den var skrevet dengang en kuglegrill kun var til kul, men sådan er det selvfølgelig ikke mere.
      Jeg har rettet den til 🙂
      Alt det bedste og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Tanja skriver

    august 11, 2022 at 6:27 pm

    Hej
    Tak for en fed side, som jeg altid tyr til for inspiration 😊
    Er der forskel i kernetemperaturen, hvis jeg anvender Iberico mørbrad?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 11, 2022 at 6:54 pm

      Hej Tanja
      Tusind tak - super dejligt at høre 🙂
      Nej, det er der ikke. Kernetemperaturen er den samme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Nikolaj skriver

    april 06, 2020 at 5:19 pm

    Hejsa!
    Nu kaster jeg mig ud i den her opskrift og den virker jo super nem!
    Et spørgsmål, åbent eller lukket låg mens den for de hhvs 1/2 min på hver side?

    Vh Nikolaj

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 07, 2020 at 7:13 am

      Hej Nikolaj
      Det lyder godt og det bliver du glad for 🙂
      Under normale vejrforhold (ikke for meget blæst) plejer jeg at grille dem med låget åbent. Så det kan du sagtens.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  4. Guffeliguf.dk skriver

    juni 05, 2016 at 9:32 pm

    Hej Rebekka
    Tak for de rosende ord, og det er også en god opskrift 🙂
    Og ja - det er vigtigt at lade mørbraden hvile lidt inden udskæring.
    God sommer til dig.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Guffeliguf.dk skriver

    juni 05, 2016 at 9:31 pm

    Hej Keld
    Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en god metode til grillning af svinemørbrad, hvor kødet aldrig bliver tørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

    Svar
  6. Rebekka Nielsen skriver

    juli 16, 2015 at 8:47 am

    Mums. Den bedste svinemørbrad vi har fået længe. Med god grillet smag. Husk at lade den hvile efter stegning og vi lavede den i en kuglegrill ?
    Vh Rebekka - vi bor i Randers

    Svar
  7. Keld Gregersen i Aalborg skriver

    juli 05, 2015 at 8:49 pm

    Meget lækker og let opskrift og vores mørbrad blev helt som den skulle. God stegetid og vi spiste den sammen med en hjemmelavet grønkålssalat.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required