Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

billede med svinemørbrad
4.8 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
482
SHARES
FacebookMessenger482PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. maj 2024 - Udgivet: 9. juni 2023

Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.

Oversigt over indhold
  • Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
  • Opskrift på grillet svinemørbrad
  • Svinemørbrad på grill
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Hviletid
  • Uden sølvpapir
  • Kernetemperatur på grillet svinemørbrad
  • FAQ
  • Kommentarer

Svinemørbrad i gasgrill eller kulgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid, og her får du min opskrift med både stegetid og kernetemperatur.

Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften er til fire personer, men er I meget glade for grillet mørbrad skal der måske grilles to hele svinemørbrad. I min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur
  • Helstegt svinemørbrad i ovn - nem opskrift med stegetid
  • Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

Opskrift på grillet svinemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinemørbrad på grill

4.81 fra 57 stemmer
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 202
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 0,5 dl grillsauce - evt. min hjemmelavede BBQ-sauce
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at pudse svinemørbraden af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
  2. Varm din gasgrill eller kulgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i min gasgrill, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
  3. Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige når du laver svinemørbrad på grill.
  4. Skru varmen ned til middel, men du fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med grillolien, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
  5. Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang - og pensler den med grillolie.
  6. Samlet skal den altså stege otte minutter - to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
  7. Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt, gerne en grov flagesalt. Krydr med friskkværnet peber.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 202kcalKulhydrater: 5gProtein: 31gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 788mgKalium: 619mgKostfibre: 0.1gSukker: 4gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 13mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min grillning af svinemørbraden:

den grillede svinemørbrad pensles med barbecue
grill svinemørbraden på alle sider
efter hviletid skæres den grillede svinemørbrad ud i passende skiver

Hviletid

Så er du klar til klar til at servere grillet svinemørbrad. Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.

Her skal den hvile 10-15 minutter - UDEN at være overdækket eller pakket ind.

Efter hviletid skærer du din grillede svinemørbrad ud i skiver - skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.

Serveres gerne med grillede kartofler med hvidløg og en god spidskålssalat eller broccolisalat.

Uden sølvpapir

Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.

Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig, og bedre grillet mørbrad har du aldrig fået.

Kernetemperatur på grillet svinemørbrad

Det bedste resultat får du altid, hvis du anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen. I en en grillet svinemørbrad skal kernetemperaturen være på 65 grader, hvor mørbraden så er svag rosa. Sådan foretrækker jeg en mørbrad fra grillen.

Ved lidt lavere kernetemperatur, eksempelvis 62 grader, er mørbraden lidt mere rosa - og kommer du op på 68-70 grader, ja så er din grillede svinemørbrad gennemstegt.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  • Mørbradgryde med bacon - klassisk opskrift med svinemørbrad
  • Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen
  • Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

FAQ

Skal grillet svinemørbrad hvile?

Ja, lad mørbraden hvile 5-10 minutter efter grillning. Du skal ikke dække den til. Saften fordeler sig - og den bliver mere mør.

Hvad skal kernetemperaturen være i en grillet svinemørbrad?

Brug gerne et stegetermometer, og en svinemørbrad på grillen skal have en kernetemperatur på 65 grader. Så er den perfekt.

Hvor længe skal en svinemørbrad grilles?

Jeg plejer at grille en svinemørbrad i ca. 12 minutter i alt. Så er den hverken tør eller rå. Vendes ofte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan E. Sørensen skriver

    maj 25, 2024 at 7:39 am

    Gasgriller kan også være kulgriller (for eksempel Outdoorchef), så du kan ikke skelne på den måde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 25, 2024 at 7:47 am

      Hej Jan
      Tak for det og god pointe. Den var skrevet dengang en kuglegrill kun var til kul, men sådan er det selvfølgelig ikke mere.
      Jeg har rettet den til 🙂
      Alt det bedste og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Tanja skriver

    august 11, 2022 at 6:27 pm

    Hej
    Tak for en fed side, som jeg altid tyr til for inspiration 😊
    Er der forskel i kernetemperaturen, hvis jeg anvender Iberico mørbrad?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 11, 2022 at 6:54 pm

      Hej Tanja
      Tusind tak - super dejligt at høre 🙂
      Nej, det er der ikke. Kernetemperaturen er den samme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required