Sådan laver du en ristet hotdog. En klassisk hotdog med ristet pølse, pølsebrød, sennep, ketchup. remoulade, rå og ristet løg og agurkesalat.
Ristet hotdog er jo en af de absolut mest klassiske fastfood måltider vi har, og de fleste ynder at sætte tænderne i en lækker hotdog med ristet pølse og alt det andet.
Den ristede hotdog blev opfundet i USA, men udviklede sig gradvist til den hotdog, som vi kender i dag. Op gennem 1950erne og de efterfølgende årtier fik pølse, brød, ketchup og sennep selskab af de ristede løg og agurkesalat.
Verden over findes der mange nationale forskelle i hvordan en hotdog skal laves. I Sverige kan man eks. få kartoffelmos på sin hotdog, mens man i Norge laver den med rejesalat.
Herhjemme har jeg også set forskellige lokale versioner. I Horsens med marmelade, i Randers er der hotdogs med rødkål, mens man på Sydsjælland kan bede om en hotdog med italiensk salat. Så der er i sandhed noget for enhver smag. Se også hvordan du bager pølsebrød.
Og så er der jo også nogle helt grundlæggende forskelle. For hvornår kommer man eks. sennep og remoulade i en ristet hotdog? Det varierer fra pølsemand til pølsemand, men her er min opskrift på en klassisk ristet hotdog med det hele.
Og jeg kommer sennep i brødet før pølsen, og med en stribe af henholdsvis ketchup og remoulade ovenpå den ristede pølse. Før der sluttes af med rå løg, ristet løg og agurkesalat.
Se evt. her hvordan du steger pølser sprøde, som du kender det fra tankstationen.
Opskriften er beregnet til fire personer med en hotdog til hver.
Se også disse populære opskrifter:
Opskrift på ristet hotdog
Ristet hotdog
Ingredienser
- 4 pølsebrød
- 4 pølser - grillpølser, ristet
- sennep
- tomatketchup
- remoulade
- ristede løg
- løg - rå, hakket fint
- agurkesalat - se opskrift på hjemmelavet agurkesalat
Fremgangsmåde
- Pølsebrød varmes og skæres halvt igennem. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt, da brødet så ikke kan holde pølsen og fyldet!
- Pølserne ristet eller grilles. Her i dette link kan du se hvordan du undgår, at pølserne sprækker. For det må de ikke. Brug gerne de brune wienerpølser, der er den klassiske pølse i en hotdog.
- Start så med en stribe sennep nederst i brødet. Sådan laver man ristet hotdog.
- Læg ristet pølse i brødet, og derefter en stribe tomatketchup og en stribe remoulade.
- Top så med rå løg og ristet løg, inden du lægger nogle skiver agurkesalat på. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Ristet hotdog serveres selvfølgelig straks - og ofte i selskab med Cocio, der er en populær chokolademælk fra Esbjerg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bent Wolff
Perfekt og god måde at lave hotdog på;-)