• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde

Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde

billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
4.7 fra 67 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
759
SHARES
FacebookMessenger759PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  27. maj 2021

Indhold

  1. Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
  2. Stegetid
  3. Kernetemperatur
  4. Opskrift på gammeldags oksesteg
  5. Gammeldags oksesteg
  6. Sovs til langtidsstegt oksetykkam
  7. Tilbehør til gammeldags oksesteg
  8. Gammeldags oksesteg i stegeso
  9. Oksesteg i bradepande i ovn

Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.

Her får du simpelthen verdens bedste opskrift på en gammeldags oksesteg.

Og ikke alene det. Der er selvfølgelig den klassiske opskrift, hvor du laver oksestegen i en gryde, men jeg fortæller også hvordan du tilbereder en god sovs til oksestegen, og hvordan du kan lave gammeldags oksesteg i en stegeso.

Det er en langtidsstegt grydesteg med masser af smag.

Du kan i øvrigt også se opskriften forklaret i billeder længere nede, den korrekte stegetid og kernetemperatur, så rigtig god fornøjelse med denne elskede klassiker.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Stegetid

Stegetid på gammeldags oksesteg i gryde er to timer.

Kernetemperatur

En færdig oksesteg skal have en kernetemperatur på mindst 80 grader, og det tjekker du nemt med et stegtermometer.

Se også disse opskrifter:

Oksesteg stegt som vildt

Oksetykkam stegt i ovn

Oksesteg i stegeso (Römertopf)

Opskrift på gammeldags oksesteg

billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags oksesteg

4.69 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 745
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg oksetykkam
  • balsamico
  • smør - til stegning
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 små æbler
  • 5 enebær - tørrede
  • 4 dl oksefond
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Grøntsagerne gøres klar. Løg, gulerod og persillerod skæres i mindre tern, mens æblerne udkernes og deles i grove stykker.
    billede med grøntsager til gammeldags oksesteg
  2. Oksetykkam duppes tør, og hvis ikke slagteren i forvejen har snøret stegen, skal du lige binde den stramt. Smør den derefter med balsamico hele vejen rundt, og krydr oksestegen med salt og friskkværnet peber.
    billede med snørret oksegrydesteg af oksetykkam på skærebræt
  3. Brun så den gammeldags oksesteg grundigt på alle sider, så den får noget stegeskorpe.
    billede med gammeldags oksesteg i gryde
  4. Svits derefter alle grøntsager og enebær med nogle minutter.
    billede med knuste tørrede enebær til gammeldags oksesteg
  5. Tilsæt oksefond, kog op, og skru derefter ned for varmen. Læg låget på og lad oksestegen simre i to timer. Du må gerne vende tykkammen nogle gange undervejs.
  6. Efter et par timer tjekkes kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 80 grader. Tag oksetegen op og læg den på et skærebræt hvor snoren fjernes.
    billede med færdigstegt oksegrydesteg

Næringsindhold

Kalorier: 745kcalKulhydrater: 26gProtein: 71gFedt: 39gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 258mgNatrium: 1022mgKalium: 1571mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 3498IUVitamin C: 13mgCalcium: 130mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sovs til langtidsstegt oksetykkam

Skyen sigtes over i en kasserolle, hvor den koges op. Lad gerne skyen reducere lidt.

Kom fløden ved, kog op og smag sovsen til.

Jævn med et par teskefulde Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Du kan også lave en klassisk vildtsauce til stegen.

Tilbehør til gammeldags oksesteg

Oksestegen serveres straks sammen med sovsen. Stegen skæres i passende skiver, men vær opmærksom på, at den er meget mør, og derfor nemt smuldrer. Og sådan skal en gammeldags oksegrydesteg være.

Lækkert tilbehør til oksestegen er selvfølgelig glaserede perleløg.

Men derudover synes jeg du skal servere oksestegen med hasselback kartofler og en lækker salat med vindruer eller waldorfsalat.

Gammeldags oksesteg i stegeso

Du kan fordel også lave en langtidsstegt oksesteg i en stegeso. Eller en god og gedigen römertopf. Kært barn har mange navne, og det har en stegeso også. Den kaldes også for tagine eller cocotte - og altså en römertopf.

Stegesoen har vi brugt i et par tusinde år til tilberedning af mad, og typisk er den lavet af ler eller stentøj, men kan også være fremstillet af støbejern.

Og en stegeso er fremragende til langtidsstegning af en oksetykkam til gammeldags oksesteg.

I bunden af stegesoen lægger du tre knuste fed hvidløg, to grofthakkede skalotteløg, en gulerod i grove stykker, en persillerod i grove stykker, 10 sorte peberkorn, lidt frisk timian og et par laurbærblade. Så har du en god bund til steg og sovs.

Oksetykkammen brunes af på en varm pande i smør, og den skal brunes grundigt hele vejen rundt. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i stegesoen.

Nu kan du så anvende flere forskellige slags væde ved oksestegen. Du skal hælde tre deciliter ved, og her kan det enten være rødvin, madeira eller en oksefond.

Læg derefter låget på dine stegeso, stil den ind en kold ovn, skru op på 150 grader varmluft, og giv oksestegen cirka fire timer. det er altså en rigtig langtidsstegt gammeldags oksesteg.

Når tiden er gået, og duften er helt uimodståelig i dit køkken, tages stegeso med oksesteg ud af ovnen, og lægges på et skærebræt.

Skyen sigtes og så laver du ellers sovsen som det er beskrevet længere oppe.

Oksesteg i bradepande i ovn

Du kan også stege oksestegen lidt mere simpelt i en bradepande i ovnen. Her er der tale om en langtidsstegt opskrift, hvor den gammeldags oksesteg blot steges i en bradepande eller et ildfast fad.

Brun først oksestegen på en pande, og den skal helst brunes af i smør. Lægges derefter i en bradepande.

Et almindeligt løg eller et par skalotteløg hakkes groft og kommes ved, hvorefter du tilsætter fire deciliter vand, bouillon eller oksefond.

Stilles i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og her skal den have cirka tre timer. Undervejs skal du hælde lidt mere væske i bunden af fadet, så det ikke tørrer ud under langtidsstegningen. Så har du nemlig sky til en god sovs efterfølgende.

Når du nærmer dig de tre timer, måles kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal være på mindst 80 grader.  Vær ikke bekymret, hvis kernetemperaturen er lidt højere.

Skyen sigtes og koges op med lidt fløde og eventuelt lidt ribsgele, hvorefter den jævnes og smages til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Viuf

    februar 03, 2025 at 9:49 am

    Virkelig god sauce, jeg blendede den inden jeg jævnede den.

    Svar
  2. Jolanda

    oktober 15, 2024 at 5:18 pm

    Den bliver fantastisk i en Römertopf.

    Svar
  3. Grete Nyboe Madsen

    september 23, 2023 at 11:40 pm

    Vil denne opskrift være god i en trykkoger ?
    Mvh

    Svar
  4. Kenneth

    marts 15, 2021 at 10:23 am

    det må vi prøve og med glaserede perleløg 🤩

    Svar
  5. Camilla

    november 20, 2020 at 8:01 am

    Hvis jeg skal lave gammeldags oksesteg i gryde til 10 personer, kan jeg så bare gange opskriften op?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 4:42 pm

      Hej Camilla
      Jep - det kan du - og det bliver godt 🙂
      Brug knapperne under Mængde - det er nemt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required