• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Frikadeller i ovn - nem opskrift på ovnstegte deller

Frikadeller i ovn - nem opskrift på ovnstegte deller

frikadeller i ovn
Lækre frikadeller i ovn. De ovnstegte frikadeller steges i cirka 25 minutter, og på den måde sparer du stegeosen i køkkenet. Frikadellerne bliver i øvrigt super gode. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  11. marts 2021

Del gerne:
397
SHARES
FacebookMessenger397PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Frikadeller i ovn - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
Gå til opskrift

Frikadeller i ovn er ikke kun smart, fordi du undgår stegeos. De ovnstegte deller smager faktisk også fremragende, og du sparer samtidig på fedtstoffet.

Her har jeg lavet frikadellerne af 800 gram hakket svin og kalv, og det er rigeligt til 4-6 personer.

Overskydende frikadeller kan sagtens fryses ned eller blot gemmes på køl til næste dag, og så har du dem altid klar til et stykke rugbrød eller madpakken.

Se også disse opskrifter:

  • Slagterens frikadeller
  • 10 opskrifter på mad i ovn
  • Forloren hare - klassiker med vildtsovs

Opskrift

frikadeller i ovn

Frikadeller i ovn - nem opskrift

Frikadeller i ovn er en nem måde at lave frikadeller på. Sæt frikadellerne på en bageplade, og bag dem i 20 minutter i ovnen.
Bedømmelse
4.7 fra 93 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk løgpulver - eller to små finthakkede løg
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Jeg rører frikadellerne i min røremaskine, men farsen kan selvfølgelig sagtens også røres på gammeldags manér i en skål.
  • Kom farsen i skålen, og rør den sammen med salt i et par minutter.
  • Tilsæt så løgpulver, friskkværnet peber og æg, og rør videre.
  • Så kommer du gradvist mælk og noget af hvedemelet i, og rører frikadellefarsen lind. Prøv dig frem med det sidste hvedemel, men jeg synes det plejer at passe med fem spiseskefulde hvedemel.
  • Stil så farsen på køl i 30 minutter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt en god skefuld fars på. Fortsæt indtil du har brugt al farsen.
  • Jeg plejer at bage 16 store frikadeller, men du kan selvfølgelig sagtens lave flere og mindre frikadeller. Så er bagetiden/stegetiden lidt kortere.
  • Bag nu frikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 20 minutter.
  • Tag de ovnstegte frikadeller ud, og lad dem dem køle lidt af inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
627
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
233
mg
78
%
Natrium
 
1331
mg
58
%
Kalium
 
721
mg
21
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
234
IU
5
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
125
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Frikadellerne kan serveres med en stuvet spidskål og kogte kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. kenn larsen

    november 20, 2024 at 10:27 pm

    Prøv at hakke nogle friske forårsløg i stedet for løgpulver.
    Smagen hæves betydeligt. Når jeg arbejder som kok, bruger jeg aldrig hvedemel, men rasp.
    Ved godt, at hver kok, sin måde.
    Men tro mig , når jeg laver deller på job, som kokkens deller, bliver de revet væk.
    Prøv det.
    Og Ps !
    Skru et æg eller 2 op i stedet for den mælk

    Svar
  2. Trine

    december 26, 2023 at 11:32 am

    Nemt, men øv hvor bliver de kedelige i udseendet, de var ikke det mest populære på julebordet. Tror det er første og sidste gang jeg lavet deller i ovn.

    Svar
  3. Tine

    december 04, 2022 at 5:24 pm

    Hej Holger
    Det et super dejligt med næringsindhold - stor ros for det!
    Det ligner dog, at der er noget galt i beregningen.

    Svar
  4. Henrik

    juli 27, 2022 at 7:27 pm

    jaaa.. de er ok. Mangler lidt krydderi smag da de ingen rigtig stegeskorpe får. Men de går da an som en hurtig løsning.

    3/5 stjerner

    tip: smelt noget smør(ikke brune det) og pensel dem med det efter den halve tid er gået, og vend dem med 5 min tilbage og pensl den anden side.

    Svar
  5. Pebbel16

    februar 22, 2020 at 4:19 pm

    Jeg forstår stadig ikke, hvorfor de bliver så blege? Har spurgt en gang før, om man kan pensle med noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 22, 2020 at 5:14 pm

      Hej Lene
      Nej, det lyder også mærkeligt. Måske varmer din ovn ikke så hårdt. Et bud er måske at give dem lidt mere varme næste gang?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Anne

      juni 17, 2022 at 11:45 pm

      Vend dem halvejs igennem. Det hjælper på kuløren.

      Svar
    • Nick

      april 17, 2025 at 3:15 am

      Lyder som en rigtig GOD ide! 🙂 👨‍🍳

      BTW:

      Hvad med ligeledes evt. at ombytte lidt af den foreslåede væde i farsen med lidt supplerende ØL + måske lidt havregryn (i passende mængder naturligvis), som faktisk også plejer at give ganske gode resultater for de færdige deller! 😀👨‍🍳

      PS:

      Lidt smørelse + lidt forøget OVER-varme løser som oftest problemet med "blege" deller - Naturligvis afstemt ift. den enkelte Ovn's små "særheder"! 😀

      Velbekomme! 👨‍🍳👍
      .

      Svar
  6. Pebbel16

    oktober 05, 2019 at 7:07 pm

    Jeg har lige lavet en portion til aftensmad, og det er godt nok nemt og smager skønt. Dog kunne jeg tænke mig at spørge, om der evt er noget, man kunne pensle dem med for at gøre dem mere sprøde?

    Svar
    • Bent

      april 02, 2021 at 4:13 pm

      Bent Petersen

      Svar
  7. Morten

    januar 23, 2019 at 12:41 am

    Syntes mine frikadeller manglede smag. Fik 35 min ved 175 grader varmluft, det var måske forkert....

    Svar
  8. Lilli Feder

    februar 02, 2018 at 3:40 pm

    Frikadellerne måtte en tur på panden,da de var hel grå,hvad mon jeg gjorde forkert.

    Svar
  9. Torben F Østergaard

    april 06, 2017 at 12:16 am

    Hej
    Skal dellerne ikke vendes undervejs?.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 06, 2017 at 7:58 am

      Hej Torben
      Det kan du godt gøre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Jeg har prøvet begge dele, og synes ikke der er den store forskel.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  10. Torben F Østergaard

    april 06, 2017 at 12:14 am

    Hej
    Skal duellerne ikke vendes underve

    Svar
  11. Karoline H.

    september 13, 2016 at 10:46 pm

    Virkelig gode frikadeller. Lavede dem i aften og alle blev spist. Vi steger ikke fremover frikadeller på panden. Det er meget nemmere i ovnen. Kan klart anbefales. Havde dog ikke løgpulver og brugte i stedet to løg.
    KH Karoline fra Skagen

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      september 14, 2016 at 8:19 pm

      Tak Karoline
      Det glæder mig at høre - jeg synes også at frikadeller i ovn er noget af det bedste 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required