Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på burgerboller
Burgerboller
Ingredienser
Dej
- 3 dl mælk - skal være lun
- 50 g gær - gerne økologisk
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g smør - blødt
Pynt
- 1 æg
- mælk - et par spiseskefulde
- sesamfrø - eller chiafrø til drys
Fremgangsmåde
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Frysning
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Brug søgefeltet øverst på siden til at søge alle mine lækre burgeropskrifter frem, hvor du kan anvende burgerbollerne.
Det kan være til cheeseburger, Big Mac burger og Sloppy Joe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Trine Langgaard
Det undrer mig meget at ingen endnu har kommenteret på den alt for lille mængde mel 😬 Min dej var ligeså tynd som vand efter 450 g. mel så der er kommet en hel del mere i! Nu må vi se hvordan de bliver 🤷🏼♀️ Man kan for pokker ikke forme flydende dej 😳
Gry
De er simpelthen så gode og nemme at lave! Klart den bedste opskrift jeg indtil videre har fundet på burgerboller. De smager godt, er lette og luftige, og har helt den rigtige størrelse.
Holger Rørby Madsen
Hej Gry
Tusind tak - jeg bliver super glad for din begejstring. Tak!
Alt det bedste
Holger
Vibeke Bruun Wagner
Jeg tilsætter 1 tak kardemomme., jeg synes det gør dem endnu bedre 🥰 bruger opskriften tit, især til pulled pork burgere. Tak for dine skønne opskrifter 🧙🎶
Kristine
De BEDSTE burgerboller! Jeg har nok bagt dem 15 gange nu. Der er nærmest intet arbejde i det og de bliver lige gode hver gang 🙂
Jeg begrænser dog mængden af gær, da jeg synes gæren smager for meget igennem ellers.
Niels B
De er fine, men de lugter og smager af gær. Reducér gærmængden og øg hævetiden, så er den hjemme.
Holger Rørby Madsen
Hej Niels
Tak for tilbagemeldingen - og det synes jeg nu ikke de plejer at gøre.
Men dit tip er fint - og det kan man altid gøre.
Alt det bedste
Holger
Maiken sø Willumsen
Hej
Jeg skal bage Burger boller nu her, men har kun almindelig smør, kan det bruges, og så har jeg en sjat kærnemælk som jeg overvejede at benytte, tror du at det vil give et tilfredsstillende resultat?
Holger Rørby Madsen
Hej Maiken
Du skal bruge almindeligt smør til burgerbollerne, men tag smørret ud af køleskabet en halv time før du går i gang.
Kom gerne en sjat kærnemælk i, men med tilsvarende mindre mængde mælk 🙂
God bagelyst.
BH Holger
Bente Naundrup Jensen
Fantastiske burgerboller - de er lette at lave og smager skønt.
Maria Jasmin Denice Holm
Wauw nogle lækre burgerboller. Dejlig luftige og mega bløde boller. De kan varmt anbefales og bage. De er lækre og nemme. Prøv selv 🙂
Peter @retten_er_sat
De nemmeste og bedste burgerboller 🤌
Maj
Vi har brugt denne opskrift på burgerboller, siden vi fandt den for godt 1,5 år siden - og vi får burger hver søndag, så den har været meget brugt!
Charlotte
Jeg lavede det som en stor samlet boller da det skulle blive til firkantet boller ( mindcraft fødselsdag) og dejen bagte meget jævn, saftig og luftig .... super gode burgere
Anna
Fin til verdsg
Malene
Dejlig og nem opskrift - dejen var ganske rigtig til den våde side, men ikke mere end, at den stadig var til at arbejde med.
Jeanette
Super nem og god opskrift