Indhold
- Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse
- Opskrift på blomkål med brunet smør
- Servering
- Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
- Blomkålssuppe
- Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
- Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
- Sprøde blomkålsnuggets
- Blomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
- Kommentarer
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 citron
- 100 g smør brunet
- 4 spsk kapers afdryppede
- salt og friskkværnet peber
- 1 bakke karse
Fremgangsmåde
- Fjern bladene på blomkålen og skær 4 tykke skiver af den. De skal være ca. 2 centimeter tykke. Enderne kan være svære at bruge, så skær dem fra først. Og forsøg at lade kålen hænge så meget sammen som muligt.
- Læg blomkålsskiverne på bageplade eller i et stort fad. Dryp friskpresset citronsaft over.
- Smørret brunes i en lille gryde. Kom lidt af det brunede smør over hvert stykke blomkål. Fordel også en spiseskefuld afdryppede kapers på hver skive. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bag blomkålsskiverne i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag blomkålen ud og fordel resten af det brunede smør på blomkålen. Pynt med klippet karse.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på blomkål med brunet smør
Blomkål med brunet smør er en skøn måde at servere den sunde blomkål, og den er perfekt som tilbehør til mange retter med kød. Den kan dog også fint serveres som et lille vegetarisk måltid.
Blomkålen får her også selskab af kapers, citron og karse, og det nemme er, at det hele blot tilberedes i ovnen. Karsen kommes på til sidst.
Brunet smør og blomkål er et lækkert match, og kapers gør bestemt også meget godt ved retten, men de kan undværes, hvis ikke du er så vild med dem. Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.
Servering
De lækre skiver blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse serveres straks som tilbehør eller en skøn vegetarisk ret. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
Gå til opskriftBlomkålssuppe
Gå til opskriftKødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
Gå til opskriftBlomkålsfritter - nem og sund opskrift
Gå til opskriftSprøde blomkålsnuggets
Gå til opskriftBlomkål med bacon bagt i ovn - ovnbagt baconkål
Gå til opskrift- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hanne skriver
Bare SÅ lækkert tilbehør til mange slags kød
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.