Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Bao

Bao (kinesisk street food som dampede boller)

Bao
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook25PinterestSMSEmailMessenger
25
DELINGER
Indhold
  • Bao - opskrift på dampede brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bao
  • Tips og opskrifter
  • Kommentarer

Bao - opskrift på dampede brød

Majken Krøjgaard
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 25 minutter min
Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.
Antal: 12
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2 dl vand (lunken)
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt (fint)
  • 450 g hvedemel
  • olie (neutral, til pensling)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt mælk, sukker og salt og rør det godt rundt. Kom melet i lidt efter lidt og ælt det til en ensartet dej.
  2. Lad dejen hæve halvanden time under et viskestykke. Altså 90 minutter.
  3. Rul dejen ud i 1 centimeters tykkelse. Smør et tyndt lag olie ud over dejen.
  4. Brug en udstikker på 10 cm til at stikke dejen ud med. Tag cirklen og fold den sammen på olie siden, så olien er i midten.
  5. Læg den formede dej på et stykke udklippet bagepapir du har prikket lidt huller i.
  6. Skal efterhæve 30 minutter.
  7. Kom godt med vand i en gryde og lad vandet koge op. Når vandet koger og damper godt, kommes dejen med bagepapir i bambusstreameren som sættes på gryden. Skru ned på middelvarme. Bao dampes i 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater30gProtein4gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gKolesterol1mgNatrium199mgKalium60mgKostfibre1gSukker2gVitamin A14IUVitamin C0.001mgCalcium17mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bao

Jeg er så vild med de her små banditter og jeg er næsten sikker på at du også bliver det. Første gang jeg stiftede bekendtskab med Bao også kaldet dampet brød, var på Streetfood.

Mit store madhjerte var solgt på stedet, og jeg tænkte, dem måtte jeg selv kunne lave. Faktisk troede jeg, det var mega-kompliceret, men det var det slet ikke.

Dog skulle jeg ud at have fat i en bambusstreamer, som jeg i dag er blevet ret glad for, og den koster ikke alverden.

Nu har jeg efterhånden lavet bao en del gange, og jeg bliver aldrig træt af dem. Til fyld laver jeg crispy chicken, mums altså.

En god middelstærk chilisauce og lidt grønt, så er den hjemme eller panerede rejer med en god aioli, lidt grønt og sød chilisauce.

Hvis du har en rest af pulled pork eller pulled chicken kan det varmt anbefales. 

VIGTIGT: Du må ikke åbne låget til bambusstreameren, når brødene er i. Hvis dine bao får for meget, vil de klaske helt sammen og blive hårde.

Tips og opskrifter

De dampede boller (bao) spises eventuelt med pulled pork, stegt and eller grøntsagsfyld. Her er et par opskrifter på pulled pork.

Har du lyst til at lave en anden spændende ret fra Asien, kan du også kaste dig over disse dumplings med grøntsager.

Se flere opskrifter:

  • Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad
  • Ramen (nem opskrift på japansk ramensuppe)
  • Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller
  • General Tso's kylling
Om Maiken
Maiken Krøjgaard.
Maiken Krøjgaard

Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required