Her er en nem opskrift på koldhævet brød i gryde med surdej. Grydebrødet er let at lave, og dejen er uden gær. Hæver i køleskab, og gerne natten over.
Du skal prøve dette lækre og nemme brød i gryde med surdej, der er et koldhævet brød.
Opskriften er uden gær, og det i stedet surdejen, der skaber den lækre krumme og sprøde skorpe.
Jeg lover dig, at dette er et madbrød, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.
Opskriften giver et lækkert brød, der er god til mad. Men skær også skiver og anvend til madpakken.
Ingredienser til brød i gryde med surdej
350 gram koldt vand
100 gram surdej
450 gram Manitoba hvedemel
18 gram salt
Fremgangsmåde
- Koldt vand vejes af i en skål, og tilsæt surdej, der røres ud. Kom så Manitoba hvedemel og salt i.
- Brug nu hænderne til hurtigt at ælte dejen sammen i skålen, så den netop er samlet og melet er æltet ind i dejen.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet.
- Lad nu dejen stå ca. 12 timer på køl. Den kan sagtens stå længere tid, også op til 24 timer.
- En halvanden times tid før du skal bruge brødet stilles en gryde ind i ovnen, og varmes op til 250 grader varmluft. Vær sikker på at evt. håndtag på gryden kan tåle varmen i ovnen. Selv bruger jeg en støbejernsgryde.
- Når ovn og gryde er gennemvarm, tages gryden ud af ovnen.
- Drys bunden med en smule mel, og kom dejen ned i gryden. Den skal ikke æltes yderligere, og er meget nem at flytte. Læg låget på.
- Et koldhævet brød i gryde med surdej skal bages i 20 minutter.
- Derefter fjernes låget og varmen skrues ned til 200 grader, hvor grydebrødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Altså en samlet bagetid på 45 minutter.
Det færdige grydebrød med surdej køles af på en rist inden udskæring.
Lad det gerne hvile mindst 15 minutter inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Brød i gryde med surdej
Del dine ideer og tanker med os andre her: