• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Syltede pærer - nem opskrift på hele pærer kogt i sukkerlage

Syltede pærer - nem opskrift på hele pærer kogt i sukkerlage

billederesultat for syltede pærer
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  28. januar 2020

Det er suoper nemt at koge syltede pærer, og de henkogte pærer kan bruges til et utal af opskrifter.

Jeg anvender dem til pæretærte, dessert og lignende, men de kan jo også blot serveres sammen med lidt flødeskum eller råcreme.

Opskriften er beregnet til seks personer med en syltet pære til hver.

Se også disse opskrifter:

  • Rødvinskogte pærer
  • Pære Belle Helene
  • Guldalderkage

Opskrift

billederesultat for syltede pærer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Syltede pærer

4.74 fra 38 stemmer
Her er opskriften på syltede pærer, der er super lækre som dessert. Det er hele henkogte pærer, der koges i en nem sukkerlage med citron og vaniljesukker.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 pærer
  • 1 l vand
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron - økologisk
  • Atamon - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Pærer skrælles, og bunden skæres flad. Lad stilken på pærerne blive siddende, da det ser pænt ud ved servering.
  2. Kog vand op med sukker og vaniljesukker. Riv skallen af den økologiske citron i vandet, men pas på med ikke at få det hvide med, da det er mere bittert.
  3. Når vandet koger, lægges pærerne forsigtigt ned i sukkerlagen. Skru ned for varmen.
  4. Nu skal de syltede pærer koges ved svag varme i cirka 20 minutter, så de er helt møre. Pas dog også på med ikke at koge pærerne helt ud. Prik eventuelt i pærerne for at mærke om de er møre.
  5. Lad pærerne køle af i sukkerlagen.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 56gProtein: 1gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 16mgKalium: 347mgKostfibre: 9gSukker: 40gVitamin A: 73IUVitamin C: 26mgCalcium: 39mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu kan du enten servere de syltede pærer som dessert. Eventuelt sammen med en hjemmelavet vaniljeis.

Du kan også komme pærerne på glas sammen med sukkerlagen. Her kan du med fordel lige skylle glasset med Atamon først. Som man ofte gør ved syltning.

TIP: Du kan også tilsætte en vaniljestang til sukkerlagen i stedet for vaniljesukker.

Her flækkes vaniljestangen først, hvorefter den koges med.

Du kan også halvere pærerne, hvilket vil forkorte kogetiden til cirka det halve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Rørbye

    september 15, 2023 at 10:13 am

    Hej Holger,
    Hvis jeg gerne vil have lidt cognac med, skal det så tilsættes og koges med i lagen? Og hvor meget ville du bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 15, 2023 at 2:16 pm

      Hej Jens
      Ja, det skal det, og jeg ville nok bruge ca. 0,5 deciliter cognac.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten.kare@gmail.com

    september 24, 2022 at 8:07 am

    Hej Holger
    Kan man komme saften fra citronen i også?

    Svar
  3. Lisa

    august 06, 2022 at 10:25 pm

    Hvor længe kan pærerne holde sig hvis de kommer på glas sammen med lagen? Vh Lisa

    Svar
  4. Mette

    oktober 23, 2020 at 7:13 pm

    Kan citron undlade? Har jeg nemlig ikke lige nu. Måske lime kan bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2020 at 7:19 am

      Hej Mette
      Du kan sagtens prøve med lime i stedet 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required