Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges er skøn sommermad, og her er det lavet som lækkert tilbehør til retter med fisk, kylling og lyst kød.
Den sunde fennikel sauteres af sammen med løg, men uden at tage farve, og derefter blandes det med ærter og asparges. Brug gerne friskbælgede ærter i sæsonen, og ellers er det fint med frosne ærter.
Fennikelen smager lidt af anis/lakrids, men den er på ingen måde fremtrædende i denne opskrift, som i øvrigt er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.
Indhold
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
Ingredienser
- 1 fennikel halveret og i tynde skiver
- 1 løg halveret og i tynde skiver
- rapsolie til stegning
- 6 grønne asparges i skrå skiver
- 150 g ærter friskbælgende eller frosne
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld dild
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Klargør grøntsagerne som beskrevet. Det er selvfølgelig bedst at bruge friskbælgende ærter, men det kan også sagtens gå med frosne ærter, som så blot lige overhældes med kogende vand inden brug.
- Sæt en pande på kogepladen og varm den op ved middel varme. Kom lidt rapsolie på panden sammen med fennikel og løg, der er halveret og snittet i tynde skiver. Lad det sautere og blive blødt, men uden at tage farve. Det tager typisk 4-5 minutter.
- Vend så de grønne asparges i sammen med ærter og lidt af persillen og dilden. Gem noget til pynt.
- Lad det varme igennem i et par minutter, så aspargesen stadig har lidt bid. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Pynt med persille og dild.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Stegt fennikel med ærter serveres straks som tilbehør. Det er lækkert til eksempelvis dampet pighvar eller ovnbagt laks. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:






- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.