Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges er skøn sommermad, og her er det lavet som lækkert tilbehør til retter med fisk, kylling og lyst kød.

Den sunde fennikel sauteres af sammen med løg, men uden at tage farve, og derefter blandes det med ærter og asparges. Brug gerne friskbælgede ærter i sæsonen, og ellers er det fint med frosne ærter.

Fennikelen smager lidt af anis/lakrids, men den er på ingen måde fremtrædende i denne opskrift, som i øvrigt er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.

Indhold
  • Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
  • Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 fennikel halveret og i tynde skiver
  • 1 løg halveret og i tynde skiver
  • rapsolie til stegning
  • 6 grønne asparges i skrå skiver
  • 150 g ærter friskbælgende eller frosne
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør grøntsagerne som beskrevet. Det er selvfølgelig bedst at bruge friskbælgende ærter, men det kan også sagtens gå med frosne ærter, som så blot lige overhældes med kogende vand inden brug.
  2. Sæt en pande på kogepladen og varm den op ved middel varme. Kom lidt rapsolie på panden sammen med fennikel og løg, der er halveret og snittet i tynde skiver. Lad det sautere og blive blødt, men uden at tage farve. Det tager typisk 4-5 minutter.
  3. Vend så de grønne asparges i sammen med ærter og lidt af persillen og dilden. Gem noget til pynt.
  4. Lad det varme igennem i et par minutter, så aspargesen stadig har lidt bid. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  5. Pynt med persille og dild.

Næringsindhold

Kalorier134kcalKulhydrater16gProtein4gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt1gNatrium616mgKalium467mgKostfibre6gSukker7gVitamin A657IUVitamin C41mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Stegt fennikel med ærter serveres straks som tilbehør. Det er lækkert til eksempelvis dampet pighvar eller ovnbagt laks. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Pasta med fennikel og rester af kylling
Få min nemme og lækre opskrift på pasta med fennikel og rester af kylling. En skøn måde at anvende restemad på, og retten er hurtig at lave.
Se opskriften her
billede til pasta med fennikel
Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad
Nem og lækker opskrift på nakkekoteletter med fennikel, kartofler, gulerødder og porrer, hvor hele retten laves i et fad i ovnen. Det er godt.
Se opskriften her
billede til nakkekoteletter med fennikel
Kylling med fennikel og porre
Her får du en skøn opskrift på kylling med fennikel og porrer. Det er god og nem aftensmad, som du laver i et fad. Serveres med salat eller evt. ris.
Se opskriften her
kylling med fennikel
Stegte rødbeder med fennikel og æbler
Elsker du rødbeder, ja så skal du prøve disse stegte rødbeder, der nemt steges på panden sammen med fennikel og æbler. Lækkert tilbehør.
Se opskriften her
billederesultat for stegte rødbeder
Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
Se opskriften her
Billede af svinemørbrad med fennikel.
Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin
Her er min opskrift på fennikel i ovn, der blandt andet bages med lidt hvidvin. Bagningen fjerner en del af anis-smagen men bevarer den gode smag.
Se opskriften her
billederesultat for fennikel i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 09, 2025 at 9:15 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required