Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
Stegt fennikel med ærter pg grønne asparges er skøn sommermad, og her er det lavet som lækkert tilbehør til retter med fisk, kylling og lyst kød.
Den sunde fennikel sauteres af sammen med løg, men uden at tage farve, og derefter blandes det med ærter og asparges. Brug gerne friskbælgede ærter i sæsonen, og ellers er det fint med frosne ærter.
Fennikelen smager lidt af anis/lakrids, men den er på ingen måde fremtrædende i denne opskrift, som i øvrigt er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.
Indhold
- Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
- Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Pasta med fennikel og rester af kylling
- Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad
- Kylling med fennikel og porre
- Stegte rødbeder med fennikel og æbler
- Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
- Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin
- Kommentarer

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
Ingredienser
- 1 fennikel - halveret og i tynde skiver
- 1 løg - halveret og i tynde skiver
- rapsolie - til stegning
- 6 grønne asparges - i skrå skiver
- 150 g ærter - friskbælgende eller frosne
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld dild
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Klargør grøntsagerne som beskrevet. Det er selvfølgelig bedst at bruge friskbælgende ærter, men det kan også sagtens gå med frosne ærter, som så blot lige overhældes med kogende vand inden brug.
- Sæt en pande på kogepladen og varm den op ved middel varme. Kom lidt rapsolie på panden sammen med fennikel og løg, der er halveret og snittet i tynde skiver. Lad det sautere og blive blødt, men uden at tage farve. Det tager typisk 4-5 minutter.
- Vend så de grønne asparges i sammen med ærter og lidt af persillen og dilden. Gem noget til pynt.
- Lad det varme igennem i et par minutter, så aspargesen stadig har lidt bid. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Pynt med persille og dild.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Stegt fennikel med ærter serveres straks som tilbehør. Det er lækkert til eksempelvis dampet pighvar eller ovnbagt laks. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Pasta med fennikel og rester af kylling
Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad
Kylling med fennikel og porre
Stegte rødbeder med fennikel og æbler
Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.