• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. juli 2025 - Udgivet: 9. juli 2025

Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.

Stegt fennikel med ærter pg grønne asparges er skøn sommermad, og her er det lavet som lækkert tilbehør til retter med fisk, kylling og lyst kød.

Den sunde fennikel sauteres af sammen med løg, men uden at tage farve, og derefter blandes det med ærter og asparges. Brug gerne friskbælgede ærter i sæsonen, og ellers er det fint med frosne ærter.

Fennikelen smager lidt af anis/lakrids, men den er på ingen måde fremtrædende i denne opskrift, som i øvrigt er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.

Indhold
  • Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
  • Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Pasta med fennikel og rester af kylling
  • Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad
  • Kylling med fennikel og porre
  • Stegte rødbeder med fennikel og æbler
  • Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter
  • Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin
  • Kommentarer
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på stegt fennikel med ærter og grønne asparges, der er nem at lave. Sommeragtigt tilbehør til fisk og mange andre retter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 134
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 fennikel - halveret og i tynde skiver
  • 1 løg - halveret og i tynde skiver
  • rapsolie - til stegning
  • 6 grønne asparges - i skrå skiver
  • 150 g ærter - friskbælgende eller frosne
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør grøntsagerne som beskrevet. Det er selvfølgelig bedst at bruge friskbælgende ærter, men det kan også sagtens gå med frosne ærter, som så blot lige overhældes med kogende vand inden brug.
  2. Sæt en pande på kogepladen og varm den op ved middel varme. Kom lidt rapsolie på panden sammen med fennikel og løg, der er halveret og snittet i tynde skiver. Lad det sautere og blive blødt, men uden at tage farve. Det tager typisk 4-5 minutter.
  3. Vend så de grønne asparges i sammen med ærter og lidt af persillen og dilden. Gem noget til pynt.
  4. Lad det varme igennem i et par minutter, så aspargesen stadig har lidt bid. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  5. Pynt med persille og dild.

Næringsindhold

Kalorier: 134kcalKulhydrater: 16gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 616mgKalium: 467mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 657IUVitamin C: 41mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Stegt fennikel med ærter serveres straks som tilbehør. Det er lækkert til eksempelvis dampet pighvar eller ovnbagt laks. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Pasta med fennikel og rester af kylling

5 fra 1 stemme
Få min nemme og lækre opskrift på pasta med fennikel og rester af kylling. En skøn måde at anvende restemad på, og retten er hurtig at lave.
Gå til opskrift
billede til pasta med fennikel

Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på nakkekoteletter med fennikel, kartofler, gulerødder og porrer, hvor hele retten laves i et fad i ovnen. Det er godt.
Gå til opskrift
billede til nakkekoteletter med fennikel

Kylling med fennikel og porre

5 fra 5 stemmer
Her får du en skøn opskrift på kylling med fennikel og porrer. Det er god og nem aftensmad, som du laver i et fad. Serveres med salat eller evt. ris.
Gå til opskrift
kylling med fennikel

Stegte rødbeder med fennikel og æbler

4.6 fra 5 stemmer
Elsker du rødbeder, ja så skal du prøve disse stegte rødbeder, der nemt steges på panden sammen med fennikel og æbler. Lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for stegte rødbeder

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.
Gå til opskrift
Billede af svinemørbrad med fennikel.

Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin

4.7 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på fennikel i ovn, der blandt andet bages med lidt hvidvin. Bagningen fjerner en del af anis-smagen men bevarer den gode smag.
Gå til opskrift
billederesultat for fennikel i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 09, 2025 at 9:15 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required