• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin

Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin

billederesultat for fennikel i ovn
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. februar 2021 - Udgivet: 25. februar 2021

Her er min opskrift på fennikel i ovn, der blandt andet bages med lidt hvidvin. Bagningen fjerner en del af anis-smagen men bevarer den gode smag.

Fennikel i ovn er lækkert tilbehør, der både er sund og nem at tilberede.

Fennikel smager meget af lakrids eller anis, og derfor er der mange, der elsker den, men også en del der ikke bryder sig om den.

Ved at bage den i ovnen på denne måde, får man både et lækkert tilbehør til eksempelvis kylling eller svinekød - og så har du en fennikelret, der ikke smager voldsomt af lakrids.

Fennikel er sund, da den blandt andet indeholder både A, B- og C-vitaminer.

Den serveres ofte i Italien, hvor man gratinerer med ost. Og her serverer man den både som egen lille ret, antipasti, eller som tilbehør til kødretter.

Du kan sagtens spise den i salaten

Kan man så bruge den rå i salater? Ja, det kan du sagtens. Husk blot at snitte eller skære den meget fint.

Fennikel skal opbevares i køleskab, hvor den fint holder 2-3 uger.

Skal du bruge en større portion, ja så ganger du bare opskriften op.

Og jeg har angivet en sjat, hvilket jo ikke er et helt præcist mål. Men det svarer i dette tilfælde til omkring en halv deciliter, så grøntsagerne er godt søbet ind i hvidvin og olie uden, det skal sejle med for meget væde.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på fennikel i ovn

billederesultat for fennikel i ovn
Holger Rørby Madsen

Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin

4.67 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på fennikel i ovn, der blandt andet bages med lidt hvidvin. Bagningen fjerner en del af anis-smagen men bevarer den gode smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 fennikel - i tynde strimler
  • olivenolie - en god sjat
  • hvidvin - en lille sjat
  • rosmarin - friskhakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær top og bund af hver fennikel, og snit dem i helt tynde skiver. Eventuelt på et mandolinjern, hvor du får de flotteste og ensartede snit.
  2. Læg derefter strimlerne i et lille ovnfast fad, og giv dem en god sjat olivenolie.
  3. Kom så lidt hvidvin over - og vend lidt friskhakket rosmarin rundt sammen med strimlerne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft, og bag nu i cirka 25 minutter.
  5. Tag fadet ud, og servér straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvis du har lyst til at prøve flere retter med den anis-smagende grøntsag, kan du følge disse opskrifter på lækkert tilbehør.

Stegte rødbeder med fennikel og æbler

4.6 fra 5 stemmer
Elsker du rødbeder, ja så skal du prøve disse stegte rødbeder, der nemt steges på panden sammen med fennikel og æbler. Lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for stegte rødbeder
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required