Her er min opskrift på fennikel i ovn, der blandt andet bages med lidt hvidvin. Bagningen fjerner en del af anis-smagen men bevarer den gode smag.
Fennikel i ovn er lækkert tilbehør, der både er sund og nem at tilberede.
Fennikel smager meget af lakrids eller anis, og derfor er der mange, der elsker den, men også en del der ikke bryder sig om den.
Ved at bage den i ovnen på denne måde, får man både et lækkert tilbehør til eksempelvis kylling eller svinekød - og så har du en fennikelret, der ikke smager voldsomt af lakrids.
Fennikel er sund, da den blandt andet indeholder både A, B- og C-vitaminer.
Den serveres ofte i Italien, hvor man gratinerer med ost. Og her serverer man den både som egen lille ret, antipasti, eller som tilbehør til kødretter.
Du kan sagtens spise den i salaten
Kan man så bruge den rå i salater? Ja, det kan du sagtens. Husk blot at snitte eller skære den meget fint.
Fennikel skal opbevares i køleskab, hvor den fint holder 2-3 uger.
Skal du bruge en større portion, ja så ganger du bare opskriften op.
Og jeg har angivet en sjat, hvilket jo ikke er et helt præcist mål. Men det svarer i dette tilfælde til omkring en halv deciliter, så grøntsagerne er godt søbet ind i hvidvin og olie uden, det skal sejle med for meget væde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på fennikel i ovn
Fennikel i ovn bagt med hvidvin og rosmarin
Ingredienser
- 2 fennikel - i tynde strimler
- olivenolie - en god sjat
- hvidvin - en lille sjat
- rosmarin - friskhakket
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær top og bund af hver fennikel, og snit dem i helt tynde skiver. Eventuelt på et mandolinjern, hvor du får de flotteste og ensartede snit.
- Læg derefter strimlerne i et lille ovnfast fad, og giv dem en god sjat olivenolie.
- Kom så lidt hvidvin over - og vend lidt friskhakket rosmarin rundt sammen med strimlerne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft, og bag nu i cirka 25 minutter.
- Tag fadet ud, og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvis du har lyst til at prøve flere retter med den anis-smagende grøntsag, kan du følge disse opskrifter på lækkert tilbehør.
Del dine ideer og tanker med os andre her: