Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.
Spidskål i ovn er nemt og sundt tilbehør med masser af vitaminer.
Kålen gøres klar og bages færdig i ovnen, hvor den skal have et kvarters tid.
I karryolien har jeg kommet lidt reven muskatnød, men dette kan undlades. Jeg synes dog lidt muskatnød giver en god smag til spidskålen.
Opskriften er til fire personer, hvor hver person får en kvart kål.
Opskrift på spidskål i ovn
TV: Spidskål i ovn med karryolie
Ingredienser
- 1 spidskål
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk karry - evt. mere karry hvis du synes
- Lidt muskatnød - reven
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at røre karryolien sammen. Kom olivenolie i en skål sammen med citronsaft, karry, lidt reven muskatnød og en teske salt. Rør indtil karryolien er samlet helt.
- Spidskål gøres klar. Skær det nederste af bunden af, og del den derefter i kvarte. Som du kan se i videoen.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg spidskålen i.
- Pensl med karryolien, og du skal bruge hele mængden.
- Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 185 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter. Så synes jeg spidskålen er tilpas mør, men du kan selvfølgelig sagtens hive den ud af ovnen tidligere, hvis du ønsker den mere rå.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Server den bagte spidskål til stegt kylling eller til en kogt hamburgerryg. Rispilaf er i øvrigt god til kålen.
Se også mine spidskålsopskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bjarne
Hej Holger
Jeg er meget glad for at bruge dine opskrifter. Du er rigtig god til ar informere, så alle kan forstå det. Du skal have meget stor ros fra mig. Jeg bruger dem daglig.
Tak
BSJ
Jolanda
Når vi spiser spidskål deler min man og jeg en hel kål. Vi kan ikke få nok af det....