Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Video: Spidskål i ovn med karryolie

Video: Spidskål i ovn med karryolie

billederesultat for spidskål i ovn
4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
7.1k
SHARES
FacebookMessenger7.1kPinterestEmailSMS

Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.

Spidskål i ovn er nemt og sundt tilbehør med masser af vitaminer.

Kålen gøres klar og bages færdig i ovnen, hvor den skal have et kvarters tid.

I karryolien har jeg kommet lidt reven muskatnød, men dette kan undlades. Jeg synes dog lidt muskatnød giver en god smag til spidskålen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får en kvart kål.

Opskrift på spidskål i ovn

TV: Spidskål i ovn med karryolie

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 26 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk karry (evt. mere karry hvis du synes)
  • Lidt muskatnød (reven)
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre karryolien sammen. Kom olivenolie i en skål sammen med citronsaft, karry, lidt reven muskatnød og en teske salt. Rør indtil karryolien er samlet helt.
  2. Spidskål gøres klar. Skær det nederste af bunden af, og del den derefter i kvarte. Som du kan se i videoen.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg spidskålen i.
  4. Pensl med karryolien, og du skal bruge hele mængden.
  5. Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 185 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter. Så synes jeg spidskålen er tilpas mør, men du kan selvfølgelig sagtens hive den ud af ovnen tidligere, hvis du ønsker den mere rå.

Næringsindhold

Kalorier118kcalKulhydrater5gProtein1gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium597mgKalium221mgKostfibre2gSukker0.3gVitamin A150IUVitamin C38mgCalcium43mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Tips

Server den bagte spidskål til stegt kylling eller til en kogt hamburgerryg. Rispilaf er i øvrigt god til kålen.

Se også mine spidskålsopskrifter på:

  • Dampet spidskål på fem minutter
  • Spidskål med parmaskinke i ovn (nemt tilbehør)
  • Halve bagte kartofler med hvidløg
  • TV: Sådan skræller du hvide asparges
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne skriver

    januar 11, 2023 at 8:21 am

    Hej Holger
    Jeg er meget glad for at bruge dine opskrifter. Du er rigtig god til ar informere, så alle kan forstå det. Du skal have meget stor ros fra mig. Jeg bruger dem daglig.
    Tak
    BSJ

    Svar
  2. Jolanda skriver

    oktober 11, 2022 at 5:15 pm

    Når vi spiser spidskål deler min man og jeg en hel kål. Vi kan ikke få nok af det....

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required