• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Video: Spidskål i ovn med karryolie

Video: Spidskål i ovn med karryolie

billederesultat for spidskål i ovn
4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7.1k
SHARES
FacebookMessenger7.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. april 2025 - Udgivet: 25. marts 2018

Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.

Spidskål i ovn er nemt og sundt tilbehør med masser af vitaminer.

Kålen gøres klar og bages færdig i ovnen, hvor den skal have et kvarters tid.

I karryolien har jeg kommet lidt reven muskatnød, men dette kan undlades. Jeg synes dog lidt muskatnød giver en god smag til spidskålen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får en kvart kål.

Opskrift på spidskål i ovn

billederesultat for spidskål i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

TV: Spidskål i ovn med karryolie

4.77 fra 26 stemmer
Spidskål i ovn er lækkert tilbehør, og en skøn måde at tilberede kålen på. I opskriften pensles spidskålen med karryolie, og du kan se hvordan den udskæres.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 118
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk karry - evt. mere karry hvis du synes
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at røre karryolien sammen. Kom olivenolie i en skål sammen med citronsaft, karry, lidt reven muskatnød og en teske salt. Rør indtil karryolien er samlet helt.
  2. Spidskål gøres klar. Skær det nederste af bunden af, og del den derefter i kvarte. Som du kan se i videoen.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg spidskålen i.
  4. Pensl med karryolien, og du skal bruge hele mængden.
  5. Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 185 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter. Så synes jeg spidskålen er tilpas mør, men du kan selvfølgelig sagtens hive den ud af ovnen tidligere, hvis du ønsker den mere rå.

Næringsindhold

Kalorier: 118kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 597mgKalium: 221mgKostfibre: 2gSukker: 0.3gVitamin A: 150IUVitamin C: 38mgCalcium: 43mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server den bagte spidskål til stegt kylling eller til en kogt hamburgerryg. Rispilaf er i øvrigt god til kålen.

Se også mine spidskålsopskrifter på:

  • Dampet spidskål på fem minutter
  • Spidskål med parmaskinke i ovn (nemt tilbehør)
  • Halve bagte kartofler med hvidløg
  • TV: Sådan skræller du hvide asparges
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne

    januar 11, 2023 at 8:21 am

    Hej Holger
    Jeg er meget glad for at bruge dine opskrifter. Du er rigtig god til ar informere, så alle kan forstå det. Du skal have meget stor ros fra mig. Jeg bruger dem daglig.
    Tak
    BSJ

    Svar
  2. Jolanda

    oktober 11, 2022 at 5:15 pm

    Når vi spiser spidskål deler min man og jeg en hel kål. Vi kan ikke få nok af det....

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required