• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Halve bagte kartofler med hvidløg

Halve bagte kartofler med hvidløg

billederesultat for halve bagte kartofler
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
506
SHARES
FacebookMessenger506PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 2. december 2020

Opskrift på halve bagte kartofler i ovn, der er lækkert tilbehør til kødretter. De halve bagekartofler pensles med hvidløgsolie med rosmarin.

Hvis du elsker bagekartofler, skal du prøve disse halve bagte kartofler i ovn, der bages med hvidløg og rosmarin. Eller timian, hvis du hellere vil have det.

Det er nemt tilbehør, og de tager omkring 40 minutter at lave.

Skal ikke skrælles

Du skal ikke skrælle bagekartoflerne, men spise det hele (inklusiv skræl), når de er færdigbagte.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på halve bagte kartofler

billederesultat for halve bagte kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Halve bagte kartofler med hvidløg

4.78 fra 18 stemmer
Opskrift på halve bagte kartofler i ovn, der er lækkert tilbehør til kødretter. De halve bagekartofler pensles med hvidløgsolie med rosmarin.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 105
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store bagekartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld rosmarin - eller timian
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartoflerne skrubbes grundigt og duppes tørt med et stykke køkkenrulle.
  2. Hvidløg hakkes groft og bladene pilles af rosmarin eller timian. Kommes i en skål sammen med olivenolie, og blendes med en stavblender. Du kan også blot hakke det helt fint med en skarp kniv.
  3. Del bagekartoflerne i halve og stil dem på en bageplade med bagepapir.. Du kan få bagekartoflerne til at stå helt lige, hvis du lige skærer det allernederste af bunden på hver kartoffel. Det er et godt trick.
  4. Pensl nu bagekartoflerne med hvidløgsolien, og krydr dem med salt.
  5. De halve bagekartofler bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Men hold øje med dem til sidst, og stik i dem med en kødnål, og tag dem ud når de er møre.

Næringsindhold

Kalorier: 105kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Til grill

Du kan også lave kartoflerne i grillen, hvor de tilberedes ved indirekte varme.

Tilberedningstiden er fortsat omkring de 40 minutter, når du holder din gasgrill eller kuglegrill på omkring de 200 grader.

Som tilbehør

Halve bagte kartofler passer perfekt til oksefilet, culottesteg eller oksemørbrad.

Se også disse opskrifter:

Bagekartofler - bagte kartofler uden sølvpapir

4.8 fra 123 stemmer
Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.
Gå til opskrift
Billede af bagekartofler og bagte kartofler.

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

4.7 fra 20 stemmer
Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Gå til opskrift
Billederesultat for kartofler med bacon

Knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche

5 fra 2 stemmer
Her er en god opskrift på knuste bagekartofler med tomattopping og creme fraiche. Nemme at lave - og smager himmelsk godt som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for knuste bagekartofler med tomattopping
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required