Opskrift på halve bagte kartofler i ovn, der er lækkert tilbehør til kødretter. De halve bagekartofler pensles med hvidløgsolie med rosmarin.
Hvis du elsker bagekartofler, skal du prøve disse halve bagte kartofler i ovn, der bages med hvidløg og rosmarin. Eller timian, hvis du hellere vil have det.
Det er nemt tilbehør, og de tager omkring 40 minutter at lave.
Skal ikke skrælles
Du skal ikke skrælle bagekartoflerne, men spise det hele (inklusiv skræl), når de er færdigbagte.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på halve bagte kartofler
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 1 deciliter olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 potte rosmarin eller timian
- groft salt
Sådan gør du
- Bagekartoflerne skrubbes grundigt og duppes tørt med et stykke køkkenrulle.
- Hvidløg hakkes groft og bladene pilles af rosmarin eller timian. Kommes i en skål sammen med olivenolie, og blendes med en stavblender. Du kan også blot hakke det helt fint med en skarp kniv.
- Del bagekartoflerne i halve og stil dem på en bageplade med bagepapir.. Du kan få bagekartoflerne til at stå helt lige, hvis du lige skærer det allernederste af bunden på hver kartoffel. Det er et godt trick.
- Pensl nu bagekartoflerne med hvidløgsolien, og krydr dem med salt.
- De halve bagekartofler bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Men hold øje med dem til sidst, og stik i dem med en kødnål, og tag dem ud når de er møre.
Næringsindhold
Til grill
Du kan også lave kartoflerne i grillen, hvor de tilberedes ved indirekte varme.
Tilberedningstiden er fortsat omkring de 40 minutter, når du holder din gasgrill eller kuglegrill på omkring de 200 grader.
Som tilbehør
Halve bagte kartofler passer perfekt til oksefilet, culottesteg eller oksemørbrad.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments