Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Skysovs

Skysovs (nem grundopskrift med stegesky eller bouillon)

billede med skysovs
4.4 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skysovs
  • Opskrift på skysovs
  • Mere om skysovs
  • Pandesovs
  • Dagens mand i skysovs
  • Kommentarer

Skysovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.4 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk smør stor
  • 1 spsk hvedemel stor
  • 3 dl stegesky eller bouillon, måske lidt mere
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Kom smør i en lille gryde og lad det lige brune af, så det dufter lidt af nødder.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk rundt.
  3. Derefter piskes stegeskye (eller bouillon) ind i opbagningen indtil du har den rette konsistens på din skysovs. Du skal bruge omkring tre deciliter sky, men tilsæt indtil den ønskede konsistens er opnået.
  4. Smag til med lidt engelsk sauce, sukker, salt og peber. Vær dog opmærksom på, at stegesky typisk er godt saltet, så vær varsom med saltningen!!
  5. Lad nu skysovsen småkoge i cirka fem minutter, så du får fjernet melsmagen i sovsen.
  6. Afhængig af hvor mørk din stegesky eller bouillon er, kan du med fordel tilsætte din skysovs, så den får den rette kulør.

Næringsindhold

Kalorier41kcalKulhydrater3gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium938mgKalium77mgKostfibre0.1gSukker1gVitamin A91IUVitamin C1mgCalcium11mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på skysovs

Skysovs er en virkelig nem og smagfuld sovs, som kan laves med stegesky eller en god bouillon.

Stegeskyen laves som en opbagt sovs, og den tager blot 10 minutter at lave.

Opskriften er beregnet som sovs til fire personer. Er du super glad for meget sovs, kan du selvfølgelig nemt lave en lidt større portion.

Se også disse opskrifter:

  • Brun sovs
  • Sauce jus
  • Opbagt persillesovs
  • Bechamelsauce

Mere om skysovs

Den færdige sovs af stegesky serveres straks til alt fra culotte, oksefilet eller hvad du nu har stegt.

Skysovs er blandt andet god til til udskæringer, som du har lavet sous vide.

Hvis ikke der er ret meget sky tilbage i vakuumposen, kan du netop her tilføje lidt bouillon eller fond.

Jeg plejer at lave en kraftig fond ved at bruge koncentreret fond (kalve- eller oksefond), som kan købes på små flasker i supermarkedet.

Til tre deciliter vand anvender jeg 3-4 spiseskefuld fond, så den bliver dejlig kraftig. Derefter er det blot at følge opskriften her.

Men endnu bedre er skysovsen selvfølgelig hvis du anvender stegeskyen fra en oksesteg, kalvesteg eller lignende. Her får du virkelig meget smag i din skysovs.

Pandesovs

En lidt anden version er når du har stegt kød på panden, og her vil lave en god pandesovs.

Hæld stegefedtet ud, og kog derefter panden af med vand eller bouillon. Der sidder nemlig rigtig meget smag fast i panden efter stegning af kød.

Kog det op, og sigt det eventuelt.

Nu kan du så bruge stegeskyen som anvist i opskriften her, eller blot jævne stegeskyen direkte i panden. Anvend eventuelt lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Du kan i øvrigt også tilsætte endnu mere smag til skysovsen eller pandesovsen ved, at komme lidt sennep, fløde eller eventuelt gastrik i.

Ketchup er i øvrigt også fremragende i en pandesovs.

Dagens mand i skysovs

Endelig runder vi da også lige den anden betydning af skysovsen. Nemlig dagens mand i skysovs.

Får sådan en fætter er nemlig dagens helt og helt på toppen.

Altså en helt, der har gjort noget særligt, og hvem vil ikke gerne være det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required