• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Skysovs - nem grundopskrift med stegesky eller bouillon

Skysovs - nem grundopskrift med stegesky eller bouillon

billede med skysovs
4.4 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  10. august 2022

Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.

Skysovs er en virkelig nem og smagfuld sovs, som kan laves med stegesky eller en god bouillon.

Stegeskyen laves som en opbagt sovs, og den tager blot 10 minutter at lave.

Opskriften er beregnet som sovs til fire personer. Er du super glad for meget sovs, kan du selvfølgelig nemt lave en lidt større portion.

Se også disse opskrifter:

  • Brun sovs
  • Sauce jus
  • Opbagt persillesovs
  • Bechamelsauce

Opskrift på skysovs

billede med skysovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skysovs

4.42 fra 12 stemmer
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 41
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk smør - stor
  • 1 spsk hvedemel - stor
  • 3 dl stegesky - eller bouillon, måske lidt mere
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. sovsekulør

Fremgangsmåde
 

  1. Kom smør i en lille gryde og lad det lige brune af, så det dufter lidt af nødder.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk rundt.
  3. Derefter piskes stegeskye (eller bouillon) ind i opbagningen indtil du har den rette konsistens på din skysovs. Du skal bruge omkring tre deciliter sky, men tilsæt indtil den ønskede konsistens er opnået.
  4. Smag til med lidt engelsk sauce, sukker, salt og peber. Vær dog opmærksom på, at stegesky typisk er godt saltet, så vær varsom med saltningen!!
  5. Lad nu skysovsen småkoge i cirka fem minutter, så du får fjernet melsmagen i sovsen.
  6. Afhængig af hvor mørk din stegesky eller bouillon er, kan du med fordel tilsætte din skysovs, så den får den rette kulør.

Næringsindhold

Kalorier: 41kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 8mgNatrium: 938mgKalium: 77mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 91IUVitamin C: 1mgCalcium: 11mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Mere om skysovs

Den færdige sovs af stegesky serveres straks til alt fra culotte, oksefilet eller hvad du nu har stegt.

Skysovs er blandt andet god til til udskæringer, som du har lavet sous vide.

Hvis ikke der er ret meget sky tilbage i vakuumposen, kan du netop her tilføje lidt bouillon eller fond.

Jeg plejer at lave en kraftig fond ved at bruge koncentreret fond (kalve- eller oksefond), som kan købes på små flasker i supermarkedet.

Til tre deciliter vand anvender jeg 3-4 spiseskefuld fond, så den bliver dejlig kraftig. Derefter er det blot at følge opskriften her.

Men endnu bedre er skysovsen selvfølgelig hvis du anvender stegeskyen fra en oksesteg, kalvesteg eller lignende. Her får du virkelig meget smag i din skysovs.

Pandesovs

En lidt anden version er når du har stegt kød på panden, og her vil lave en god pandesovs.

Hæld stegefedtet ud, og kog derefter panden af med vand eller bouillon. Der sidder nemlig rigtig meget smag fast i panden efter stegning af kød.

Kog det op, og sigt det eventuelt.

Nu kan du så bruge stegeskyen som anvist i opskriften her, eller blot jævne stegeskyen direkte i panden. Anvend eventuelt lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Du kan i øvrigt også tilsætte endnu mere smag til skysovsen eller pandesovsen ved, at komme lidt sennep, fløde eller eventuelt gastrik i.

Ketchup er i øvrigt også fremragende i en pandesovs.

Dagens mand i skysovs

Endelig runder vi da også lige den anden betydning af skysovsen. Nemlig dagens mand i skysovs.

Får sådan en fætter er nemlig dagens helt og helt på toppen.

Altså en helt, der har gjort noget særligt, og hvem vil ikke gerne være det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required