Hjemmelavet skinkesalat er en populær klassiker til frokost, og den er især næsten uundværlig til påskefrokost og julefrokost.
Her får du den klassiske opskrift med kogt skinke og rødløg, og den er altså meget nem at lave.
Brug gerne en rest kogt skinke, men ellers kan du også købe skinke i tern i dit supermarked. Det første er dog det bedste. Serveres selvfølgelig på et stykke godt rugbrød.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift
Skinkesalat
Ingredienser
- 150 g skinke - kogt, skåret i små tern
- 4 spsk mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 tsk sennep - eller mere
- 1 lille rødløg - hakkes fint
- salt og friskkværnet peber
- purløg - klippet
Fremgangsmåde
- Til hjemmelavet skinkesalat starter du med, at skære 150 gram skinke ud i små tern. Brug gerne en rest kogt skinke - eller køb skinke i tern i dit supermarked. Personligt synes jeg den hjemmekogte er den bedste.
- I en skål røres 4 spiseskefulde mayonnaise sammen med 1 spiseskefuld creme fraiche, 1 teskefuld sennep, salt og friskkværnet peber.
- 1 lille rødløg pilles, halveres og snittes meget fint.
- Kom skinke og rødløg ned i skålen og vend det godt sammen. Smag gerne til igen. Der kan også smages til med en smule friskpresset citronsaft. Pynt med klippet purløg
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige skinkesalat kan serveres straks, og ellers opbevares den i køleskabet. Pyntes med snittet purløg ved servering.
I denne opskrift er der anvendt både mayonnaise og creme fraiche, men man kan også nøjes med en af dem.
Ønskes en mere kalorielet udgave af skinkesalaten, ja så kan du lave den med skyr. Men opmærksom på, at smagen og fedmen så ikke er den helt klassiske.
Skinkesalat med forårsløg
Du kan også lave denne udgave af skinkesalaten, og den er blandt andet med forårsløg.
Du skal bruge:
300 g skinke i tern el. finthakket
2 spsk creme fraiche
3 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
3 stk forårsløg i tynde ringe el. finthakket
salt og friskkværnet peber
Sådan går du:
- Skær den kogte skinke i meget fine tern - eller hak den fint i en minihakker sammen med forårsløget. Skinken skal ikke være fuldstændig blendet til mos, men have lidt struktur.
- Hvis du ikke har en minihakker, skærer du forårsløget ud i meget tynde ringe eller hakker dem groft. Begynd eventuelt med to løg, og smag til senere, om der skal et til i.
- Bland mayonnaise og creme fraiche med sennep, salt og friskkværnet peber.
- Bland skinke, forårsløg og mayonnaiseblandingen sammen.
- Smag din skinkesalat til. Måske ønsker du lidt syre, så kan du tilsætte lidt citronsaft.
Tip
Du kan nøjes med enten at bruge mayonnaise eller creme fraiche i din skinkesalat. Jeg synes nu, at en blanding af begge er bedst.
Her får du både mayonnaisens fedme og creme fraichens syrlighed. Vil du have lidt bid, kan du dryppe et par dråber tabasco eller chilisauce i salaten. Velbekomme.
🥗 Hvad er skinkesalat?
- Skinkesalat er en kold pålægssalat lavet af finthakket skinke blandet med en cremet base – ofte mayonnaise, cremefraiche eller en kombi.
- Den kan varieres med fx asparges, purløg, løg, sennep eller peberfrugt.
- Serveres typisk på rugbrød, franskbrød eller i sandwich og wraps.
🧂 Typiske ingredienser
- Kogt skinke (hakket eller finthakket)
- Mayonnaise og/eller cremefraiche
- Purløg, løg eller forårsløg
- Sennep eller lidt citronsaft (for syre og smag)
- Salt, peber – evt. lidt sukker
- Valgfrit: aspargesstykker, syltede agurker, peberfrugt, kapers
Tip: Vil du gøre den sundere, kan du bruge skyr, græsk yoghurt eller let mayonnaise.
🥖 Serveringsidéer
- Klassisk på rugbrød med pynt (fx agurk, purløg, æg)
- I sandwich eller wraps til madpakken
- Som fyld i madpandekager eller pitabrød
- Til buffet og frokostbord – fx sammen med æggesalat, leverpostej og tunmousse
🐷 Sjove fakta
- Skinkesalat er en del af det klassiske danske smørrebrødspålæg – især populær i madpakker og på frokostborde.
- Man kan også lave vegetarisk “skinkesalat” med fx røget tofu eller plantebaseret skinke.
- Der findes både hjemmelavede og færdiglavede versioner – men den hjemmelavede smager som regel langt bedre og kan tilpasses efter smag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Spørgsmål
Hvad blev der af opskriften med forårsløg?
Den var mega god.
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Den er hermed lagt ind under opskriften - du er ikke den første, der spørger 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Amanda
Tak for en rigtig lækker, nem og hurtig opskrift på skinkesalat. Det smager så lækkert og man skulle tro at det var fra slagteren. Det er en skinke salat, præcis som jeg mener den at skal være, med gode skinke i TERN og løg. Jeg kan ikke lide sennep, men sennepen generer mig slet ikke i denne opskrift. Det smager bare så godt.
Holger Rørby Madsen
Hej Amanda
Tak for de pæne ord. Det er i hvert fald også sådan jeg foretrækker en god skinkesalat, så jeg er glad for den også falder i din smag.
Alt det bedste
Holger
Lene
Kan skinkesalaten laves dagen før, den skal spises ?
Hilsner Lene
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Ja, det kan den sagtens. God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne
Skinkesalat den er rigtig god. Dejlig med sennep i creme fraiche og mayonnaise. Det blev i hit her i huset. Venlig hilsen Susanne
Karen Seneca
Tak. Ja, og det er en god måde at bruge rester på 🙂