• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost

Skinkesalat - hjemmelavet og klassisk opskrift

billede med hjemmelavet skinkesalat
Klassisk og hjemmelavet skinkesalat med kogt skinke og rødløg. Den er meget nem at lave, og så er den altid et hit til påskebordet eller julefrokost. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. december 2021 - Udgivet:  28. december 2021

Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Skinkesalat
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Skinkesalat med forårsløg
  8. Tip
  9. 🥗 Hvad er skinkesalat?
  10. 🧂 Typiske ingredienser
  11. 🥖 Serveringsidéer
  12. 🐷 Sjove fakta
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet skinkesalat er en populær klassiker til frokost, og den er især næsten uundværlig til påskefrokost og julefrokost.

Her får du den klassiske opskrift med kogt skinke og rødløg, og den er altså meget nem at lave.

Brug gerne en rest kogt skinke, men ellers kan du også købe skinke i tern i dit supermarked. Det første er dog det bedste. Serveres selvfølgelig på et stykke godt rugbrød.

Se også mine opskrifter på:

  • Chef salad
  • Fuglekviddersalat
  • Æggesalat
  • Melon med skinke og salat

Opskrift

billede med hjemmelavet skinkesalat

Skinkesalat

Her får du min opskrift på hjemmelavet skinkesalat. En dansk klassiker med skinke og rødløg, der er perfekt til frokost, påske og julefrokost.
Bedømmelse
4.8 fra 16 stemmer
RetPålæg
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g skinke - kogt, skåret i små tern
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep - eller mere
  • 1 lille rødløg - hakkes fint
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - klippet

Fremgangsmåde

  • Til hjemmelavet skinkesalat starter du med, at skære 150 gram skinke ud i små tern. Brug gerne en rest kogt skinke - eller køb skinke i tern i dit supermarked. Personligt synes jeg den hjemmekogte er den bedste.
  • I en skål røres 4 spiseskefulde mayonnaise sammen med 1 spiseskefuld creme fraiche, 1 teskefuld sennep, salt og friskkværnet peber.
  • 1 lille rødløg pilles, halveres og snittes meget fint.
  • Kom skinke og rødløg ned i skålen og vend det godt sammen. Smag gerne til igen. Der kan også smages til med en smule friskpresset citronsaft. Pynt med klippet purløg

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
195
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
29
mg
10
%
Natrium
 
1133
mg
49
%
Kalium
 
122
mg
3
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
54
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige skinkesalat kan serveres straks, og ellers opbevares den i køleskabet. Pyntes med snittet purløg ved servering.

I denne opskrift er der anvendt både mayonnaise og creme fraiche, men man kan også nøjes med en af dem.

Ønskes en mere kalorielet udgave af skinkesalaten, ja så kan du lave den med skyr. Men opmærksom på, at smagen og fedmen så ikke er den helt klassiske.

Skinkesalat med forårsløg

Du kan også lave denne udgave af skinkesalaten, og den er blandt andet med forårsløg.

Du skal bruge:

300 g skinke i tern el. finthakket
2 spsk creme fraiche
3 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
3 stk forårsløg i tynde ringe el. finthakket
salt og friskkværnet peber

Sådan går du:

  • Skær den kogte skinke i meget fine tern - eller hak den fint i en minihakker sammen med forårsløget. Skinken skal ikke være fuldstændig blendet til mos, men have lidt struktur.
  • Hvis du ikke har en minihakker, skærer du forårsløget ud i meget tynde ringe eller hakker dem groft. Begynd eventuelt med to løg, og smag til senere, om der skal et til i.
  • Bland mayonnaise og creme fraiche med sennep, salt og friskkværnet peber.
  • Bland skinke, forårsløg og mayonnaiseblandingen sammen.
  • Smag din skinkesalat til. Måske ønsker du lidt syre, så kan du tilsætte lidt citronsaft.

Tip

Du kan nøjes med enten at bruge mayonnaise eller creme fraiche i din skinkesalat. Jeg synes nu, at en blanding af begge er bedst.

Her får du både mayonnaisens fedme og creme fraichens syrlighed. Vil du have lidt bid, kan du dryppe et par dråber tabasco eller chilisauce i salaten. Velbekomme.

🥗 Hvad er skinkesalat?

  • Skinkesalat er en kold pålægssalat lavet af finthakket skinke blandet med en cremet base – ofte mayonnaise, cremefraiche eller en kombi.
  • Den kan varieres med fx asparges, purløg, løg, sennep eller peberfrugt.
  • Serveres typisk på rugbrød, franskbrød eller i sandwich og wraps.

🧂 Typiske ingredienser

  • Kogt skinke (hakket eller finthakket)
  • Mayonnaise og/eller cremefraiche
  • Purløg, løg eller forårsløg
  • Sennep eller lidt citronsaft (for syre og smag)
  • Salt, peber – evt. lidt sukker
  • Valgfrit: aspargesstykker, syltede agurker, peberfrugt, kapers

Tip: Vil du gøre den sundere, kan du bruge skyr, græsk yoghurt eller let mayonnaise.


🥖 Serveringsidéer

  • Klassisk på rugbrød med pynt (fx agurk, purløg, æg)
  • I sandwich eller wraps til madpakken
  • Som fyld i madpandekager eller pitabrød
  • Til buffet og frokostbord – fx sammen med æggesalat, leverpostej og tunmousse

🐷 Sjove fakta

  • Skinkesalat er en del af det klassiske danske smørrebrødspålæg – især populær i madpakker og på frokostborde.
  • Man kan også lave vegetarisk “skinkesalat” med fx røget tofu eller plantebaseret skinke.
  • Der findes både hjemmelavede og færdiglavede versioner – men den hjemmelavede smager som regel langt bedre og kan tilpasses efter smag.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Spørgsmål

    april 16, 2025 at 8:03 pm

    Hvad blev der af opskriften med forårsløg?
    Den var mega god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2025 at 8:32 pm

      Hejsa
      Den er hermed lagt ind under opskriften - du er ikke den første, der spørger 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Amanda

    februar 09, 2024 at 4:52 pm

    Tak for en rigtig lækker, nem og hurtig opskrift på skinkesalat. Det smager så lækkert og man skulle tro at det var fra slagteren. Det er en skinke salat, præcis som jeg mener den at skal være, med gode skinke i TERN og løg. Jeg kan ikke lide sennep, men sennepen generer mig slet ikke i denne opskrift. Det smager bare så godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2024 at 5:03 pm

      Hej Amanda
      Tak for de pæne ord. Det er i hvert fald også sådan jeg foretrækker en god skinkesalat, så jeg er glad for den også falder i din smag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene

    februar 03, 2023 at 8:17 pm

    Kan skinkesalaten laves dagen før, den skal spises ?
    Hilsner Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2024 at 5:06 pm

      Hej Lene
      Ja, det kan den sagtens. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Susanne

    april 26, 2022 at 2:51 pm

    Skinkesalat den er rigtig god. Dejlig med sennep i creme fraiche og mayonnaise. Det blev i hit her i huset. Venlig hilsen Susanne

    Svar
    • Karen Seneca

      april 27, 2022 at 8:01 am

      Tak. Ja, og det er en god måde at bruge rester på 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required