Hjemmelavet fuglekviddersalat smager så godt og tager ingen tid. Her er brugt en rest flæskesteg, men du kan bruge alle mulige rester.
Hjemmelavet fuglekviddersalat er så nemt at lave, at det næsten er synd ikke at gøre det.
Vi kender det næsten alle sammen - at stå med en rest kød efter gårsdagens aftensmad. Er der nok, er det oplagt at lave biksemad.
Er der kun nogle skiver, kan vi bruge dem i en hurtig wokret. Men vi kan også lave pålæg af resterne, hvis det er svinekød som skinke, hamburgerryg, koteletter eller flæskesteg.
Opskriften her er baseret på fire tykke skiver flæskesteg, men du kan lave fuglekviddersalaten med så mange skive,r du vil.
Og her vil du så kunne tilsætte så meget mayonnaise, salt og peber som nødvendigt. Nogen kan lide en masse mayo, andre ikke. Det er en smagssag, så målene er blot en vejledning.
Brug et stykke spegepølse for smagen
Når jeg laver denne fuglekviddersalat, skærer jeg gerne tre til fem centimeter af en spegepølse eller chorizo og kommer i, fordi den røgede, krydrede smag passer godt til resten.
Man kan vel nærmest kalde denne pålægssalat for pålæggets romkugle, fordi der kan tilsættes lidt af hvert, som giver smag.
Personligt er jeg vild med denne pålægssalat, fordi den er så hurtig at lave, lækker at spise og samtidig undgår jeg madspild.
Opskrift på hjemmelavet fuglekviddersalat
Ingredienser
- 4 skiver flæskesteg - el skinke
- 3 cm spegepølse
- 1 lille løg
- 0,5 dl mayonnaise
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær spegepølse samt flæskesteg/skinke/hamburgerryg i store tern.
- Del løget i fire både.
- Kom løg og kød i minihakkeren og blend det sammen.
- Tilsæt mayonnaisen samt salt og peber og hak yderligere et minut.
- Smør det på brød med et drys purløg, agurkeskiver og en løgskive.
Noter
Så er din fuglekviddersalat klar til at blive smurt på brødet. Den smager himmelsk godt.
Her er andre opskrifter på pålægssalater:
Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich
Lakserilette med creme fraiche - nem opskrift

Comments
No Comments