• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sauce blanquette

Sauce blanquette

fransk sauce blanquette
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  21. juni 2021

Indhold

  1. Få opskrift på sauce blanquette, der nemt laves med stavblender. En fransk sauce, der legeres med æggeblommer, smør, eddike og creme fraiche.
  2. Opskrift på sauce blanquette
  3. Sauce blanquette
  4. Note

Få opskrift på sauce blanquette, der nemt laves med stavblender. En fransk sauce, der legeres med æggeblommer, smør, eddike og creme fraiche.

Sauce blanquette er en traditionel fransk sovs, der på mange måder minder meget om den nok mere kendte bearnaise sauce.

Hovedingrediensen er nemlig også smør, æg og lidt eddike, der giver det syrlige modspil til saucen. I en blanquette sauce er der dog også lidt creme fraiche.

Sauce blanquette er utrolig nem at lave, for du skal blende den sammen ved hjælp af din stavblender, og det tager ikke lang tid.

Du kan kan bruge den franske sauce til fisk, kylling, kalvekød, oksekød og andet.

Her har jeg blendet estragon i, men du kan også servere saucen uden krydderurter.

Pasteuriserede æggeblommer kan sagtens udskiftes med friske æggeblommer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Ovnbagt torsk med blanquette
  • Sauce bearnaise
  • Hollandaise sauce

Opskrift på sauce blanquette

fransk sauce blanquette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce blanquette

5 fra 13 stemmer
Få opskrift på sauce blanquette, der nemt laves med stavblender. En fransk sauce, der legeres med æggeblommer, smør, eddike og creme fraiche.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 406
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - koges op
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk creme fraiche - gerne med lidt top
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk estragon - kun plukkede blade

Fremgangsmåde
 

  1. Kom smør i en gryde og kog det op. Tag det af kogepladen.
  2. Kom æggeblommer i beholderen til din stavblender, og tilsæt også creme fraiche og eddike sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Blend nu gradvist smørret ind i din sauce blanquette, hvor smørret forsigtigt hældes i beholderen i en tynd stråle mens du blender saucen. Nu vil du se hvordan saucen bliver lækker og fyldig.
  4. Til sidst blendes estragon hurtigt med, og saucen smages til med eddike, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 406kcalKulhydrater: 3gProtein: 3gFedt: 44gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 205mgNatrium: 912mgKalium: 182mgKostfibre: 0.4gSukker: 0.1gVitamin A: 1600IUVitamin C: 3mgCalcium: 84mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige sauce blanquette serveres straks, og den er altså fremragende til ovnstegt oksemørbrad eller grillet torsk.

Du kan i øvrigt sagtens lune den færdige sauce, men pas på den ikke bliver for varm, da den så kan skille.

Ønskes en mere flydende version af saucen, kan du udskifte 100 gram smør med 1 deciliter fond.

Her koges fonden sammen med smørret, og det hele blendes derefter i æggeblommer, creme fraiche og eddike.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    september 26, 2022 at 1:41 pm

    Hej Holger
    Min sauce blanquette bliver ikke let og fyldig. Har prøvet at koge den op, men nu skiller den. Hvad har jeg gjort forkert?
    Vh Lisbeth

    Svar
    • Joey

      februar 05, 2023 at 7:27 am

      Hej Lisbeth, kan ikke lige se hvornår du skrev din kommentar men jeg vil gerne give et tip anyways 🙂
      Synes det lidt fejlagtigt beskrevet at en blanquette er en “let” sauce. Fyldig helt klart. Evt kom en smule mere creme fraiche i for syren. Evt en smule citron saft, bare en smule. Din smør skal være meget varm når du blender den i for at legere æggene ordentligt. Det hjælper på fyldigheden. Aldrig kog en blanquette eller emulgeret saucer. Varm op på lav varme og hver klar med stav blender og koldt vand (eller fløde/mælk evt) skulle den skille. Håber måske noget at dette kan hjælpe skulle du have lyst til at prøve igen 🙂

      Venlig hilsen en tilfældig kokkebasse.

      Svar
  2. Jytte Petersen

    juni 25, 2021 at 4:54 pm

    Ser god og nem ud. Glæder mig til at prøve den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required