Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs › Sauce blanquette

Sauce blanquette (klassisk fransk sauce)

fransk sauce blanquette
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
90
DELINGER
Facebook90PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Sauce blanquette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sauce blanquette
  • Note
  • Kommentarer

Sauce blanquette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Få opskrift på sauce blanquette, der nemt laves med stavblender. En fransk sauce, der legeres med æggeblommer, smør, eddike og creme fraiche.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør (koges op)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk creme fraiche (gerne med lidt top)
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk estragon (kun plukkede blade)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom smør i en gryde og kog det op. Tag det af kogepladen.
  2. Kom æggeblommer i beholderen til din stavblender, og tilsæt også creme fraiche og eddike sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Blend nu gradvist smørret ind i din sauce blanquette, hvor smørret forsigtigt hældes i beholderen i en tynd stråle mens du blender saucen. Nu vil du se hvordan saucen bliver lækker og fyldig.
  4. Til sidst blendes estragon hurtigt med, og saucen smages til med eddike, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier406kcalKulhydrater3gProtein3gFedt44gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt2gKolesterol205mgNatrium912mgKalium182mgKostfibre0.4gSukker0.1gVitamin A1600IUVitamin C3mgCalcium84mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på sauce blanquette

Sauce blanquette er en traditionel fransk sovs, der på mange måder minder meget om den nok mere kendte bearnaise sauce.

Hovedingrediensen er nemlig også smør, æg og lidt eddike, der giver det syrlige modspil til saucen. I en blanquette sauce er der dog også lidt creme fraiche.

Sauce blanquette er utrolig nem at lave, for du skal blende den sammen ved hjælp af din stavblender, og det tager ikke lang tid.

Du kan kan bruge den franske sauce til fisk, kylling, kalvekød, oksekød og andet.

Her har jeg blendet estragon i, men du kan også servere saucen uden krydderurter.

Pasteuriserede æggeblommer kan sagtens udskiftes med friske æggeblommer.

Se flere opskrifter:

  • Ovnbagt torsk med blanquette
  • Hollandaise sauce
  • Sauce Mousseline

Note

Den færdige sauce blanquette serveres straks, og den er altså fremragende til ovnstegt oksemørbrad eller grillet torsk.

Du kan i øvrigt sagtens lune den færdige sauce, men pas på den ikke bliver for varm, da den så kan skille.

Ønskes en mere flydende version af saucen, kan du udskifte 100 gram smør med 1 deciliter fond.

Her koges fonden sammen med smørret, og det hele blendes derefter i æggeblommer, creme fraiche og eddike.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    september 26, 2022 at 1:41 pm

    Hej Holger
    Min sauce blanquette bliver ikke let og fyldig. Har prøvet at koge den op, men nu skiller den. Hvad har jeg gjort forkert?
    Vh Lisbeth

    Svar
    • Joey skriver

      februar 05, 2023 at 7:27 am

      Hej Lisbeth, kan ikke lige se hvornår du skrev din kommentar men jeg vil gerne give et tip anyways 🙂
      Synes det lidt fejlagtigt beskrevet at en blanquette er en “let” sauce. Fyldig helt klart. Evt kom en smule mere creme fraiche i for syren. Evt en smule citron saft, bare en smule. Din smør skal være meget varm når du blender den i for at legere æggene ordentligt. Det hjælper på fyldigheden. Aldrig kog en blanquette eller emulgeret saucer. Varm op på lav varme og hver klar med stav blender og koldt vand (eller fløde/mælk evt) skulle den skille. Håber måske noget at dette kan hjælpe skulle du have lyst til at prøve igen 🙂

      Venlig hilsen en tilfældig kokkebasse.

      Svar
  2. Jytte Petersen skriver

    juni 25, 2021 at 4:54 pm

    Ser god og nem ud. Glæder mig til at prøve den.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required