Råkostsalat er en af mest spiste salater, og det skyldes sikkert, at råkostsalaten både er særdeles sund, men også nem og hurtig at lave.
Min opskrift på en klassisk råkostsalat, der er perfekt som tilbehør til utallige retter.
Samtidig er en råkost børnevenlig og særdeles sund, og derfor vil jeg gerne slå et slaw for den.
Jeg laver den gerne med abrikoser, men den kan sagtens laves uden.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på råkostsalat
Råkostsalat
Ingredienser
- 4 gulerødder
- 2 æbler
- 2 abrikoser
- 1 håndfuld rosiner
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Vask gulerødderne grundigt, og overvej om det er nødvendigt at skrælle dem. Der sidder mange vitaminer og mineraler lige under skrællen, og derfor er det bedst ikke at skrælle dem.
- Riv gulerødderne groft, og kom dem i en salatskål.
- Skyl også æblerne - de skal heller ikke skrælles. Fjern kernehuset, og riv også æblerne groft. Kom dem i en anden lille skål, og dryp to spiseskefulde citronsaft ud over de revne æbler. Dels hindrer det æblerne i at blive mørke, men det giver også en dejlig syre til råkostsalaten.
- Skær abrikoserne i mindre stykker.
- Kom så de revne æbler i salatskålen sammen med abrikoserne og en god håndfuld rosiner, og vend råkostsalaten forsigtigt rundt. Så er den klar til servering, og den er sund.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Råkostsalat er nem tilbehør på travle dage. Samtidig er salaten særdeles sund og nærende, og den kan laves på mange måder.
Her har jeg tilført råkostsalaten tern af friske abrikoser, der giver et godt modspil til de revne gulerødder og æblerne.
Er du ikke så glad for abrikoser (Guderne må vide hvorfor), kan du selvfølgelig bare undlade dem.
Råkostsalat er fortrinlig til mange retter med stegt og grillet kød, og den passer blandt andet godt til en stegt kylling. Eller prøv den til en pandestegt medister eller frikadeller.
TIP: Hvis du synes citronsaft bliver for syrlig en oplevelse i råkostsalaten, kan du røre en lille teskefuld flormelis ud i citronsaften, inden du kommer den over de revne æbler. Det tager lige toppen af syren fra citronen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv da gerne hvordan du laver en god råkost.