• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pizzadej - nem opskrift på dej til hjemmelavet pizza

Pizzadej - nem opskrift på dej til hjemmelavet pizza

billede med italiensk pizzadej
En rigtig italiensk pizzadej, der giver den ægte pizza, som vi allesammen elsker. Sprød og spændstig, og samtidig er pizzadejen ret nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. juli 2024 - Udgivet:  19. juli 2023

Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Italiensk pizzadej
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Mel
  8. Om opskriften
  9. Undgå sammentrækning
  10. Tips
  11. Frysning
  12. Fyld
  13. Hvad er pizzadej?
  14. Grundingredienser
  15. Hævning
  16. Bagning
  17. Typer
  18. Værd at vide
Gå til opskrift

Denne ægte italienske pizzadej opskrift stammer fra det italienske supermarked Supermarco i København.

I butikken hænger opskriften på pizza, som italienerne laver den, og bedre pizzadej får du ikke. De kalder den selv for verdens bedste – og det er jeg helt enig med dem i.

Opskriften hænger håndskrevet, og som med så meget andet italiensk mad, så består den af få og simple ingredienser.

Med denne opskrift får du en god portion dej til hjemmelavet pizza – og der er nok til mindst fire personer. Klassisk, italiensk og bedst.

Se også disse opskrifter:

  • Pizza Margherita
  • Pizza calzone
  • Små pizza calzone i airfryer
  • Hjemmelavet pizza

Opskrift

billede med italiensk pizzadej

Italiensk pizzadej

En opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der er både nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Bedømmelse
4.8 fra 343 stemmer
RetPizza
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g hvedemel - tipo 00
  • 1 tsk salt - med lidt top
  • 5 dl vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 4 spsk olivenolie
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vej hvedemel af i en stor skål og bland det med salt.
    billede med pizzamel i skål
  • Find en anden skål frem og hæld vand (lunkent) i den. Smuldr gær i og rør den ud i vandet. Tilsæt også seks spiseskefulde af melet og rør det ud. Lad den nemme fordej stå i 10 minutter.
    billede med fordej til italiensk pizzadej
  • Lav en fordybning i midten af melet i den store skål, og hæld nu fordejen heri. Tilsæt også olivenolie.
  • Rør nu dejen sammen indtil den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne.
    billede med æltning af italiensk pizzadej
  • Tag derefter pizzadejen ud på køkkenbordet, hvor den æltes grundigt og færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel. Du kan naturligvis også ælte dejen på en røremaskine.
    billederesultat for italiensk pizzadej klar til hævning
  • Form dejen til en kugle, som du med en skarp kniv giver et kryds på toppen.
    den bedste italienske dej til pizza
  • Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et visketstykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
    billede med hævet italiensk pizzadej
  • Vej pizzadej af i en størrelse på ca. 150-200 gram pr. styk - afhængig af hvor store du ønsker dine pizzaer. Virkes op og trykkes let flade. Efterhæver ca. 30 minutter under viskestykke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
865
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
289
mg
8
%
Kulhydrater
 
155
g
52
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
37
mg
4
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Mel

Jeg anbefaler, som tidligere nævnt, at bruge Tipo 00 mel til denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindelig hvedemel. Tipo 00 mel er en finmalet italiensk hvedemel, der har et meget højt proteinindhold.

Det gør dejen smidig, giver den flotte luftbobler og får den til at hæve godt. Det giver ekstra sprødhed og et lækkert bid til pizzadejen.

Husk at sætte den færdige pizza på en bagerist, hvis der går lidt tid inden den skal spises. Så beholder pizzaen sin sprøde bund.

Om opskriften

Hjemmelavet pizza er en sikker vinder – og med denne opskrift på pizzadej bliver glæden endnu større. Det er bare noget andet at lave sin egen pizza helt fra bunden. 

Denne italienske pizzadej laves med en meget nem fordej, hvor du lige rører lidt hvedemel – helst Tipo 00 mel – i gærvandet. Og det gør virkelig noget godt ved dejen.

Du har nu en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som de ville lave den i Italien.

Undgå sammentrækning

Se gerne videoen her, hvor jeg viser, hvordan du ruller den perfekte pizza ud.

Her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.

Så er pizzadejen nemlig meget nemmere at rulle ud og trækker sig ikke sammen, som den ville gøre hvis du lige havde æltet den.

Tips

Hermed har du en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som i Italien.

Nu kan du tage en håndfuld dej, som derefter rulles ud til pizza. Se i videoen hvordan du ruller den perfekte pizza, og her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.

Så er en pizzadej nemlig meget nemmere at rulle ud!

Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.

Frysning

Du kan sagtens fryse pizzadejen ned – men gør det lige når dejen er samlet og ikke er begyndt på hæveprocessen endnu. 

Når du skal tø dejen op skal det helst gøres 2 timer i køleskabet, og først herefter kan du lade den hæve færdigt på køkkenbordet. 

I fryseren har pizzadejen en holdbarhed på omkring 1 måned. 

Fyld

Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.

Hvad er pizzadej?

Pizzadej er en simpel, elastisk dej lavet på få ingredienser, som danner bunden til pizza. Den kan være tynd og sprød eller luftig og blød, alt efter opskrift og hævetid.

Grundingredienser

En klassisk pizzadej består af:

  • Hvedemel – helst tipo 00 for en elastisk, glat dej
  • Vand – lunkent, for at aktivere gæren
  • Gær – frisk eller tør (bruges til hævning)
  • Salt – for smag og dejstruktur
  • Olivenolie – gør dejen smidig og giver god smag (valgfrit)

Nogle opskrifter bruger også surdej, eller langtidshævning for mere smag og bedre krumme

Hævning

  • Kort hævning (1–2 timer): Giver en blød, let dej
  • Langtidshævning (8–48 timer): Giver mere smag og struktur
  • Koldhævning i køleskab er populært for bedre konsistens

Bagning

  • Skal bages meget varmt – gerne 250–300 °C
  • Bedst på pizzasten eller bagestål, så bunden bliver sprød
  • Bagetid: typisk 5–10 minutter afhængig af temperatur og tykkelse

Typer

  • Napolitansk: Blød, luftig kant, tynd midte – kun tipo 00, vand, gær og salt
  • Romersk: Tynd og sprød, ofte med lidt olie og sukker i dejen
  • Deep dish (amerikansk): Tykkere dej med smør – næsten som tærte
  • Fuldkornspizzadej: Grovere, sundere alternativ
  • Glutenfri pizzadej: Med eks. rismel, majsmel eller boghvede

Værd at vide

  • Ordet pizza menes at stamme fra latin “pinsa” – noget man trykker/flader ud
  • Den ældste kendte pizza stammer fra Napoli, og den oprindelige pizzadej er uden olie og sukker
  • Napolitansk pizza er UNESCO-beskyttet kulturarv
  • Dejen kan fryses – rul den evt. ud først og frys med bagepapir imellem.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper

    maj 04, 2025 at 9:05 am

    Kan man lave opskriften med tørgær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 04, 2025 at 8:32 pm

      Hej Jesper
      Jeps - sagtens. Husk blot at væsken skal være lidt lunere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Josephine

    april 26, 2025 at 7:01 pm

    Hej
    Jeg sidder og har nemlig lige sat min til efterhævning de sidste 30 min, men jeg undre mig kan de egentlig sættes på i køleskabet til dagen efter ? Eller vil de tage skade af det. Da jeg fik lavet lidt for mange nemlig og det synd at smide det ud jo. 🙂

    Mvh. Josephine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2025 at 8:44 pm

      Hej Josephine
      Det lyder godt med en pizza 🙂
      Ja, du kan sagtens gemme rester af pizzadej til dagen efter. Tag dejen ud en times tid før du vil bruge.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Nathalie

    marts 14, 2025 at 8:57 am

    Hvor mange grader og hvor længe skal pizzaerne bages? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2025 at 9:38 am

      Hej Nathalie
      Jeg bager altid pizzaer ved højeste varme, så giv den fuld varme. Bagetiden afhængner af varmen, men regn med 6-8 minutter - eller indtil kanten er ved at have en god farve 🙂
      God fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  4. Liv Karin

    november 13, 2024 at 9:30 pm

    Tak for den bedste opskrift på pizzadej jeg nogensinde har prøvet. Kiggede din video, og lykkedes med at dejen ikke krympede. Vejede af til ca 200g pr/bund, og de tre sidste jeg manglede fyld til, blev "forstegt" og frosset, til at bages færdig med fyld en anden god gang.

    Svar
  5. Benthe Dam Christensen

    november 04, 2024 at 10:21 am

    Den dej er virkelig noget særligt, og endda kun på en alm bageplade, den fordej gør noget 👍
    Kan nogen anbefale et godt bagestål?

    Svar
  6. Lise Knigaard Hansen

    oktober 15, 2024 at 1:55 pm

    Det er helt korrekt, det bliver en utrolig dejlig bund, gæsterne syntes også den var meget lækker.

    Svar
  7. Christina Elgaard

    august 04, 2024 at 4:41 pm

    Virkelig god pizza dej 😊🌸

    Svar
  8. tommy

    juli 25, 2024 at 12:13 pm

    hvordan får du alt den fordej til at blive i fordybning, det er jo så meget det løber ud over det hele

    Svar
  9. Julie

    juli 18, 2024 at 1:53 pm

    Hvor meget skal pizza bages på?🙈

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 18, 2024 at 2:37 pm

      Hej Julie
      Så varmt som overhovedet muligt - så op på max. grader 🙂
      God pizzalyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Ole Back Svendsen

    juni 25, 2024 at 7:09 pm

    Fyldestgørende men skal nok prøves først 😉

    Svar
  11. Lea

    januar 25, 2024 at 9:16 pm

    Kan man lave dejen dagen før og så rulle den ud dagen efter. Så man ikke skal står men det hele på selve dagen

    Svar
    • Lene

      april 19, 2024 at 8:04 am

      jeg har gjort det at jeg har lavet dejen og forbagt pizza bundene dagen før (2-4 minutter) og så har jeg bagt dem færdigt med fyld på dagen, hvor de skal spises - jeg synes det fungerer, hvis man ikke har tiden på dagen

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required