Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af pighvarsalat.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.

Pighvarsalat er en luksussalat til frokost, hvor jeg har lavet salaten med rester af stegt pighvar.

Her vendes gode stykker af den kolde pighvarfilet sammen med grønne asparges, forårsløg og en lækker dressing.

Du kan sagtens bruge andre hvide fisk i stedet for pighvar, og det kan være torsk, kuller, kulmule eller andre. Som sagt er det en fin måde at bruge rester af dampet pighvar, hvor du virkelig får en skøn salat med fisk til frokost. Nydes på rugbrød eller franskbrød.

Indhold
  • Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
  • Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • Servering
  • Skinkesalat
  • Hønsesalat
  • Æggesalat - nem og hurtig opskrift
  • Verdene bedste tunmousse
  • Fuglekviddersalat
  • Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon
  • FAQ
  • Kommentarer

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 14 minutter min
Tilb. tid: 1 minut min
Samlet tid: 15 minutter min
Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g pighvar eller anden hvid fisk
  • 6 grønne asparges i 2 cm. skiver
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk karry
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild

Fremgangsmåde

  1. Pighvar pilles eller skæres i mere mundrette stykker. Her anvendes kolde rester af pighvar. Du kan også bruge rester af eks. torsk, sej, kuller og andre hvide fisk.
  2. Knæk roden af de grønne asparges og skær derefter aspargesene ud i ca. 2 centimeter tykke skiver. Sæt en gryde med lidt saltet vand over og lad det koge op. Smid aspargesstykkerne i vandet i 10 sekunder og hæld dem i en sigte. Overhældes straks med koldt vand og drypper af.
  3. Snit forårsløg i tynde skiver.
  4. Rør creme fraiche sammen med mayonnaise, sennep og karry. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  5. Kom pighvar i sammen med asparges, forårsløg og hakket dild. Vend forsigtigt sammen og anret i en passende skål. Pynt med dildkviste på toppen.

Næringsindhold

Kalorier148kcalKulhydrater5gProtein13gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol39mgNatrium762mgKalium294mgKostfibre2gSukker2gVitamin A303IUVitamin C18mgCalcium35mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdige pighvarsalat serveres straks eller opbevares på køl.

Den er perfekt til frokost, hvor den nydes på skiver af rugbrød eller franskbrød. Velbekomme.

Billede af salat med pighvar.

Flere inspirerende opskrifter:

Skinkesalat

4.8 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet skinkesalat. En dansk klassiker med skinke og rødløg, der er perfekt til frokost, påske og julefrokost.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet skinkesalat

Hønsesalat

5 fra 12 stemmer
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet hønsesalat

Æggesalat - nem og hurtig opskrift

4.6 fra 20 stemmer
Min opskrift på en nem æggesalat, der laves af hårdkogte æg, mayonnaise og karry. Se også hvordan du laver en mere fedtfattig salat med æg.
Gå til opskrift
billede med æggesalat

Verdene bedste tunmousse

4.7 fra 54 stemmer
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Gå til opskrift
Tunmousse med citron

Fuglekviddersalat

4.8 fra 10 stemmer
Hjemmelavet fuglekviddersalat smager så godt og tager ingen tid. Her er brugt en rest flæskesteg, men du kan bruge alle mulige rester.
Gå til opskrift
Hjemmelavet fuglekviddersalat

Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon

4.6 fra 15 stemmer
Her er den bedste opskrift på hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon. Nyd den lækre salat med kylling som frokost eller let aftensmad.
Gå til opskrift
billede med kyllingesalat

FAQ

Kan man bruge andre fisk end pighvar?

Ja, andre hvide fisk er også fine i salaten. Du kan anvende rester af torsk, kuller, sej, kulmule og andre hvide fisk.

Kan man fryse pighvarsalat?

Nej, pighvarsalaten er ikke fryseegnet. Her vil dressingen skille og det er ikke så lækkert. Så nyd den frisklavet.

Hvor længe holder pighvarsalaten?

Du kan opbevare den på køl, men holdbarheden er kun et døgns tid. Hvis du venter med at vende den tilberedte fisk og dressing sammen, kan begge dele holde sig i et par dage i køleskabet, hvorefter de kan blandes. Men den er bedst som frisklavet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 10, 2025 at 8:24 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)
  • billede med hjemmelavet hønsesalat
    Hjemmelavet hønsesalat med kylling og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required