• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af pighvarsalat.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. juli 2025 - Udgivet: 10. juli 2025

Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.

Pighvarsalat er en luksussalat til frokost, hvor jeg har lavet salaten med rester af stegt pighvar.

Her vendes gode stykker af den kolde pighvarfilet sammen med grønne asparges, forårsløg og en lækker dressing.

Du kan sagtens bruge andre hvide fisk i stedet for pighvar, og det kan være torsk, kuller, kulmule eller andre. Som sagt er det en fin måde at bruge rester af dampet pighvar, hvor du virkelig får en skøn salat med fisk til frokost. Nydes på rugbrød eller franskbrød.

Indhold
  • Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
  • Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Skinkesalat
  • Hønsesalat
  • Æggesalat - nem og hurtig opskrift
  • Verdene bedste tunmousse
  • Fuglekviddersalat
  • Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af pighvarsalat.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

5 fra 1 stemme
Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
Forb. tid 14 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g pighvar - eller anden hvid fisk
  • 6 grønne asparges - i 2 cm. skiver
  • 2 forårsløg - i tynde skiver
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk karry
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild

Fremgangsmåde
 

  1. Pighvar pilles eller skæres i mere mundrette stykker. Her anvendes kolde rester af pighvar. Du kan også bruge rester af eks. torsk, sej, kuller og andre hvide fisk.
  2. Knæk roden af de grønne asparges og skær derefter aspargesene ud i ca. 2 centimeter tykke skiver. Sæt en gryde med lidt saltet vand over og lad det koge op. Smid aspargesstykkerne i vandet i 10 sekunder og hæld dem i en sigte. Overhældes straks med koldt vand og drypper af.
  3. Snit forårsløg i tynde skiver.
  4. Rør creme fraiche sammen med mayonnaise, sennep og karry. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  5. Kom pighvar i sammen med asparges, forårsløg og hakket dild. Vend forsigtigt sammen og anret i en passende skål. Pynt med dildkviste på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 148kcalKulhydrater: 5gProtein: 13gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 39mgNatrium: 762mgKalium: 294mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 303IUVitamin C: 18mgCalcium: 35mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige pighvarsalat serveres straks eller opbevares på køl.

Den er perfekt til frokost, hvor den nydes på skiver af rugbrød eller franskbrød. Velbekomme.

Billede af salat med pighvar.

Flere inspirerende opskrifter:

Skinkesalat

4.8 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet skinkesalat. En dansk klassiker med skinke og rødløg, der er perfekt til frokost, påske og julefrokost.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet skinkesalat

Hønsesalat

5 fra 12 stemmer
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet hønsesalat

Æggesalat - nem og hurtig opskrift

4.6 fra 20 stemmer
Min opskrift på en nem æggesalat, der laves af hårdkogte æg, mayonnaise og karry. Se også hvordan du laver en mere fedtfattig salat med æg.
Gå til opskrift
billede med æggesalat

Verdene bedste tunmousse

4.7 fra 54 stemmer
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Gå til opskrift
Tunmousse med citron

Fuglekviddersalat

4.8 fra 10 stemmer
Hjemmelavet fuglekviddersalat smager så godt og tager ingen tid. Her er brugt en rest flæskesteg, men du kan bruge alle mulige rester.
Gå til opskrift
Hjemmelavet fuglekviddersalat

Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon

4.6 fra 15 stemmer
Her er den bedste opskrift på hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon. Nyd den lækre salat med kylling som frokost eller let aftensmad.
Gå til opskrift
billede med kyllingesalat

FAQ

Kan man bruge andre fisk end pighvar?

Ja, andre hvide fisk er også fine i salaten. Du kan anvende rester af torsk, kuller, sej, kulmule og andre hvide fisk.

Kan man fryse pighvarsalat?

Nej, pighvarsalaten er ikke fryseegnet. Her vil dressingen skille og det er ikke så lækkert. Så nyd den frisklavet.

Hvor længe holder pighvarsalaten?

Du kan opbevare den på køl, men holdbarheden er kun et døgns tid. Hvis du venter med at vende den tilberedte fisk og dressing sammen, kan begge dele holde sig i et par dage i køleskabet, hvorefter de kan blandes. Men den er bedst som frisklavet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 10, 2025 at 8:24 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required