Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
Pighvarsalat er en luksussalat til frokost, hvor jeg har lavet salaten med rester af stegt pighvar.
Her vendes gode stykker af den kolde pighvarfilet sammen med grønne asparges, forårsløg og en lækker dressing.
Du kan sagtens bruge andre hvide fisk i stedet for pighvar, og det kan være torsk, kuller, kulmule eller andre. Som sagt er det en fin måde at bruge rester af dampet pighvar, hvor du virkelig får en skøn salat med fisk til frokost. Nydes på rugbrød eller franskbrød.
Indhold
- Min opskrift på pighvarsalat. En nem og lækker salat lavet med rester af pighvar eller anden hvid fisk, og den er perfekt til frokost.
- Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Skinkesalat
- Hønsesalat
- Æggesalat - nem og hurtig opskrift
- Verdene bedste tunmousse
- Fuglekviddersalat
- Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon
- FAQ
- Kommentarer

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
Ingredienser
- 300 g pighvar - eller anden hvid fisk
- 6 grønne asparges - i 2 cm. skiver
- 2 forårsløg - i tynde skiver
- 2 spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 1 tsk karry
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld dild
Fremgangsmåde
- Pighvar pilles eller skæres i mere mundrette stykker. Her anvendes kolde rester af pighvar. Du kan også bruge rester af eks. torsk, sej, kuller og andre hvide fisk.
- Knæk roden af de grønne asparges og skær derefter aspargesene ud i ca. 2 centimeter tykke skiver. Sæt en gryde med lidt saltet vand over og lad det koge op. Smid aspargesstykkerne i vandet i 10 sekunder og hæld dem i en sigte. Overhældes straks med koldt vand og drypper af.
- Snit forårsløg i tynde skiver.
- Rør creme fraiche sammen med mayonnaise, sennep og karry. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Kom pighvar i sammen med asparges, forårsløg og hakket dild. Vend forsigtigt sammen og anret i en passende skål. Pynt med dildkviste på toppen.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige pighvarsalat serveres straks eller opbevares på køl.
Den er perfekt til frokost, hvor den nydes på skiver af rugbrød eller franskbrød. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Skinkesalat
Hønsesalat
Æggesalat - nem og hurtig opskrift
Verdene bedste tunmousse
Fuglekviddersalat
Hjemmelavet kyllingesalat med karry og bacon
FAQ
Ja, andre hvide fisk er også fine i salaten. Du kan anvende rester af torsk, kuller, sej, kulmule og andre hvide fisk.
Nej, pighvarsalaten er ikke fryseegnet. Her vil dressingen skille og det er ikke så lækkert. Så nyd den frisklavet.
Du kan opbevare den på køl, men holdbarheden er kun et døgns tid. Hvis du venter med at vende den tilberedte fisk og dressing sammen, kan begge dele holde sig i et par dage i køleskabet, hvorefter de kan blandes. Men den er bedst som frisklavet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.