• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med kødsovs - nem opskrift på spaghetti bolognese

Pasta med kødsovs - nem opskrift på spaghetti bolognese

billede med pasta med kødsovs
Pasta med kødsovs er den helt rigtige opskrift når hverdagsmaden gerne skal være rigtig god. Kødsovsen er nem at lave og den har masser af smag. Samtidig kan retten laves af både børn og voksne, og denne pasta med kødsovs kan hurtigt blive en favorit hjemme hos jer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensvrden.dk.

Opdateret:  4. maj 2024 - Udgivet:  17. december 2021

Del gerne:
280
SHARES
FacebookMessenger280PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Pasta med kødsovs
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
  8. Brun kødet grundigt
  9. Løg svitses for sig
  10. Hvid bolognese
  11. Hvad er pasta med kødsovs?
  12. Typiske ingredienser
  13. Italiensk vs. dansk version
  14. Værd at vide
Gå til opskrift

Pasta med kødsovs er blevet en evergreen i de danske køkkener, og faktisk så meget at den næsten er blevet en dansk nationalret.

Selvom den oprindelige udgave selvfølgelig er den klassiske kødsovs fra Italien, der findes i et utal af lokale udgaver.

Tænk bare på en spaghetti bolognese eller en ragu fra Napoli. Og der er mange flere lokale variationer med hver sit særpræg og smag.

Opskriften her er beregnet til fire personer som aftensmad, og i den overskuelige video kan du se, hvordan du nemt laver retten. Rester kan sagtens fryses ned.

Se også disse opskrifter:

  • Verdens bedste italienske kødsovs
  • Hjemmelavet lasagne
  • Hjemmelavet pasta

Opskrift

billede med pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs

Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Bedømmelse
4.8 fra 138 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød - med 8-12 procent fedt
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 4 gulerødder - i mindre stykker
  • 4 stængler bladselleri - i mindre stykker
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g pasta

Fremgangsmåde

  • Varm en stegegryde godt op (eller brug en stor stegepande). Når gryden er godt varm, kommes det hakkede oksekød i og brunes grundigt. Som du kan læse længere oppe, så tager det op mod ti minutter. Du kan også brune kødet i flere omgange.
  • Læg det færdigbrunede oksekød til side, skru lidt ned for varmen og kom lidt olie i.
  • Løg og hvidløg hakkets fint og sauteres uden at tage farve.
  • Kom oksekødet tilbage i gryden og vend det rundt.
  • Skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver og kom dem ved. Vend rundt og lad det sautere et minut mere.
  • Tilsæt så hakkede tomater og tomatpasta. Fyld en af dåserne med vand og kom det i gryden. Tilsæt også en bouillonterning, oregano, basilikum, en teskefuld salt og friskkværnet peber.
  • Lad kødsovsen koge op, læg låg på og nu skal den simre i mindst 45 minutter. Kødsovsen må gerne koge endnu længere, og den klarer sagtens fire timer. Du skal lige røre i den nogle gange undervejs, og giv den altså mindst 45 minutter.
  • Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber, og du kan eventuelt også koge kødsovsen lidt mere ind, hvis du vil have en endnu kraftigere smag.
  • Kog pasta som anvist på pakken, og lad den dryppe af. Husk at pasta skal være al dente og ikke udkogt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
431
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
1286
mg
56
%
Kalium
 
1386
mg
40
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
11068
IU
221
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
144
mg
14
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Anret med pasta og den lækre kødsovs, og server eventuelt en god tomatsalat til.

Et stykke ciabattabrød passer også fremragende til pasta med kødsovs. Brug søgefeltet øverst på siden og find opskriften på brødet.

Brun kødet grundigt

Noget af det vigtigste ved en god kødsovs er, at du husker at brune kødet godt af. Og det er altså ikke nok, at kødet blot skifter farve til en mere grå kulør.

Nej, kødet skal virkelig brunes ved høj varme, og du kan med fordel brune lidt hakket oksekød ad gangen.

Det tager op mod 10 minutter at brune kødet tilstrækkeligt, men så får du altså også den der helt rigtige smag i din kødsovs. Så det er bestemt tiden værd.

Løg svitses for sig

Et andet godt trick er, at tage det færdigbrunede kød af panden (eller gryden), og så svitse løg og hvidløg, hvorefter kødet kommes tilbage i panden eller gryden igen.

Som sagt er der masser af variationer i pasta med kødsovs, og opskriften er i øvrigt også en fremragende mulighed for, at få anvendt rester af grøntsager i køleskabet.

Hvid bolognese

Hvid bolognese er en kødsovs med oksekød men uden tomater. Retten serveres med pasta og parmesan som en klassisk, italiensk bolognese.

Du skal bruge:

50 gram bacon - i tern
1 tsk peperoncino - el chiliflager
1 tsk timian
1 løg - grofthakket
2 gulerødder - grofthakket
1 selleristav - grofthakket
2 fed hvidløg
400 gram hakket oksekød
8 champignon - tynde skiver
1,5 dl hvidvin
1 dl mælk
1 laurbærblad
salt og friskkværnet peber
1 dl grønne oliven
parmesan - revet
smør
400 gram pasta - kogt

Sådan gør du:

  • Hak løg og selleri groft. Skræl gulerødder og skær dem i små tern - eller hak dem meget groft. Pres hvidløgsfed.
  • Sæt en stegegryde over medium til høj varme. Hæld lidt olivenolie i gryden og tilsæt peperoncino og timian, steg det et halvt minut og tilsæt så løg, gulerødder og selleri. Steg i fem minutter.
  • Tilsæt bacon og hvidløg og steg videre i fem minutter.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det, mens du hakker i det med en ske.
  • Skær champignoner i tynde skiver og tilsæt, når kødet er brunet. Vend dem rundt og steg videre et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin, mælk, laurbærblad, lidt salt og frisk peber. Lad det hele simre i en time. Tilsæt oliven og en smørklat, smag til med salt og peber og lad simre fem minutter til.
  • Nu kan du servere hvid bolognese sammen med kogt pasta og parmesan. Velbekomme.

Du behøver ikke at lade hvid bolognese simre et par timer, hvis du ikke har tid. Lad blot retten simre en halv times tid, så kan den sagtens serveres med kogt pasta.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Hvad er pasta med kødsovs?

Pasta med kødsovs, også kendt som spaghetti bolognese (dog i en mere dansk version), er en ret bestående af kogt pasta serveret med en sovs baseret på hakket kød, tomat, løg og krydderier.

Den danske udgave er ofte mere simpel og hurtigere end den klassiske italienske “ragù alla bolognese”.

Typiske ingredienser

  • Hakket oksekød (eller blandet kalv og svin)
  • Løg, hvidløg og evt. gulerødder
  • Tomatpuré, hakkede tomater eller passata
  • Oregano, basilikum, timian, salt og peber
  • Pasta – ofte spaghetti, men også penne eller fettuccine
  • Evt. lidt rødvin, bouillon eller fløde til ekstra smag

Italiensk vs. dansk version

  • Italiensk "ragù": simrer i flere timer, bruger ofte vin, selleri, gulerod og mælk
  • Dansk version: hurtig hverdagsret og nem aftensmad, klar på 30-45 minutter
  • I Italien serveres ragù ikke med spaghetti, men med bred pasta som tagliatelle

Værd at vide

  • Pasta med kødsovs er en af Danmarks mest spiste hverdagsretter
  • I England kaldes retten ofte "spag bol"
  • Retten har fået status som “comfort food” i mange lande
  • Færdigretter og dåsesovs med "bolognese" findes over hele verden
  • I Bologna ville man aldrig servere ragù med spaghetti – det anses som en turist-ting.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. pia kristensen

    august 19, 2024 at 8:00 pm

    Det skema med Næringsindhold er det med pasta eller kun kødsovsen

    Svar
  2. Anita

    juni 05, 2024 at 3:39 pm

    Dejlig fyldig kødsovs 😋

    Svar
  3. Christian

    juli 31, 2021 at 4:57 pm

    Lækker og nem velsmagende ret,det bliver ikke sidste gang.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 14, 2023 at 4:51 pm

      Hej Christian
      Tak for det - og godt at høre. Det er jo også en klassiker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required