Opskrifter med rodfrugter til tilbehør og hovedret. Her får du vores populære opskrifter med alt fra pastinak til rødbede og knoldselleri.
Vores opskrifter med rodfrugter udnytter både smagen og konsistensen af de forskellige rødder fuldt ud.
Rodfrugter er super sunde, derudover bliver de dyrket i Danmark, så det er en klimavenlig spise.
Vi har samlet et par håndfulde opskrifter med rodfrugter, både de røde, de orange og de hvide.
Mos af rodfrugter
Denne mos af gulerod, pastinak og persillerod er god som tilbehør til gryderetter.
Du kan også bruge den som en vegetarret og forvandle den til brændende kærlighed. Rist svampe og drys udover mosen - og husk også rødbederne.
Pure med tre slags rodfrugter
En pure er mere lind end mos. De seneste år er rodfrugtpure blevet mere og mere populær som tilbehør til oksesteg, fisk og grisekød.
Her er pureen med knoldselleri, pastinak og persillerod.
Fiskefad med gulerod og persillerod
Guleroden er den mest populære rodfrugt herhjemme. Her får den følgeskab af persillerod, porre og spidskål i en skøn ovnret med rødspætter.
Kylling og rodfrugter i øl
Denne simreret er usædvanlig lækker. Kyllingestykker steges og simrer i en mørk øl sammen med rodfrugter som knoldselleri, pastinakker og gulerødder.
Hele herligheden serveres med en hjemmelavet kartoffelmos.
Bagte rodfrugter
Her er en af nemme og sunde opskrifter med rodfrugter. Rodfrugterne skæres i ens stykker og vendes med timian og honning, hvorefter de bager færdig i ovnen.
Du kan bruge alle slags rodfrugter, blot du sørger for nogenlunde samme størrelse stykker.
Ovnbagt knoldselleri
Knoldsellerien har en helt særlig smag og konsistens, som bliver endnu mere lækker, når den bages.
Brug den som tilbehør eller lad den være hovedelementet til middagsmaden.
Rødbedesuppen Borscht
Denne fyldige, lækre suppe stammer oprindeligt fra Ukraine, men serveres i hele Østeuropa.
Rødbeden har hovedrollen, så du får en suppe med en meget farve. Til gengæld er rødbedesmagen ikke dominerende, da der er meget andet i retten - blandt andet oksekød, kål og tomater.
Suppe med jordskokker
Endnu en suppe af de fine jordskokker. Suppen er super delikat og kan både spises som hovedret og som forret, når der er gæster.
Se video til hvordan man jordskokkesuppen:
Rødbedesalat med feta
Rødbedesalat er en af de opskrifter med rodfrugter, som både er sunde og smukke.
I det hele taget er rødbeden god til at give kulør til mad som i denne salat med rucola og valnødder. Se også opskriften på rødbedetærte.
Ovnbagte jordskokker
De knoldede jordskokker har den fineste smag. Du kan både spise dem tilberedte som her, hvor de bages i ovnen, og rå i en vegetarcarpaccio. Se opskriften her: Jordskokke-carpaccio - vegetarisk forret.
Del dine ideer og tanker med os andre her: