Rodfrugtpuré er en cremet puré, som passer perfekt til lammesteg, koteletter og andre kødretter. Se, hvor let du kan lave den lækreste puré.
Rodfrugtpuré er en af de puréer, vi ofte ser i madlavningskonkurrencer som Masterchef.
Det er der en god grund til. Det er nemlig det dejligste tilbehør til alt fra torsk til oksefilet og svinekød.
Når rodfrugterne koges i en blanding af mælk og fløde, får de den helt rigtige sødme frem, og puréen bliver cremet.
Det er nemlig ikke en mos, så konsistensen skal være som en creme. Alt i alt en dejlig spise, som ikke kræver de store ingredienser.
Opskrift på rodfrugtpuré
Ingredienser
- 400 gram rodfrugter - pastinak og persillerod
- 100 gram selleri
- 1 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- citronsaft - efter smag
- 1 tsk eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern.
- Kom dem i en gryde med et fed hvidløg, en rosmarinkvist samt fløde og mælk. Bring i kog og kog ca. 25 minutter. De skal være så møre, at du kan stikke bagsiden af en ske igennem dem.
- Når rodfrugterne er møre, fjerner du rosmarinkvisten og blender dem. Du skal give dig god tid, så de bliver helt most. Tilsæt smør undervejs, hvis puréen bliver for tyk.
- Kom eddike, citronsaft, salt og peber i puréen og smag til.
- Server rodfrugtpuré med et drys krydderurter. Her har jeg også givet den lidt syrlig sumak, det arabiske krydderi.
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens vælge at komme flere forskellige rodfrugter i en rodfrugtpuré end pastinak og persillerod.
Vær dog opmærksom på, at gulerødder er svære at blende helt, så dem ville jeg holde mig fra.
Se flere gode opskrifter på tilbehør:
Krydrede fritter af sød kartoffel

Comments
No Comments