Vores opskrifter med rodfrugter udnytter både smagen og konsistensen af de forskellige rødder fuldt ud.
Rodfrugter er super sunde, derudover bliver de dyrket i Danmark, så det er en klimavenlig spise.
Vi har samlet et par håndfulde opskrifter med rodfrugter, både de røde, de orange og de hvide.
Mos af rodfrugter
Denne mos af gulerod, pastinak og persillerod er god som tilbehør til gryderetter.
Du kan også bruge den som en vegetarret og forvandle den til brændende kærlighed. Rist svampe og drys udover mosen - og husk også rødbederne.
Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter
Pure med tre slags rodfrugter
En pure er mere lind end mos. De seneste år er rodfrugtpure blevet mere og mere populær som tilbehør til oksesteg, fisk og grisekød.
Her er pureen med knoldselleri, pastinak og persillerod.
Rodfrugtpuré - lækkert tilbehør
Fiskefad med gulerod og persillerod
Guleroden er den mest populære rodfrugt herhjemme. Her får den følgeskab af persillerod, porre og spidskål i en skøn ovnret med rødspætter.
Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder
Kylling og rodfrugter i øl
Denne simreret er usædvanlig lækker. Kyllingestykker steges og simrer i en mørk øl sammen med rodfrugter som knoldselleri, pastinakker og gulerødder.
Hele herligheden serveres med en hjemmelavet kartoffelmos.
Bagte rodfrugter
Her er en af nemme og sunde opskrifter med rodfrugter. Rodfrugterne skæres i ens stykker og vendes med timian og honning, hvorefter de bager færdig i ovnen.
Du kan bruge alle slags rodfrugter, blot du sørger for nogenlunde samme størrelse stykker.
Bagte rodfrugter - nem opskrift
Ovnbagt knoldselleri
Knoldsellerien har en helt særlig smag og konsistens, som bliver endnu mere lækker, når den bages.
Brug den som tilbehør eller lad den være hovedelementet til middagsmaden.
Hasselback selleri
Rødbedesuppen Borscht
Denne fyldige, lækre suppe stammer oprindeligt fra Ukraine, men serveres i hele Østeuropa.
Rødbeden har hovedrollen, så du får en suppe med en meget farve. Til gengæld er rødbedesmagen ikke dominerende, da der er meget andet i retten - blandt andet oksekød, kål og tomater.
Borscht - rødbedesuppe
Suppe med jordskokker
Endnu en suppe af de fine jordskokker. Suppen er super delikat og kan både spises som hovedret og som forret, når der er gæster.
Jordskokkesuppe
Rødbedesalat med feta
Rødbedesalat er en af de opskrifter med rodfrugter, som både er sunde og smukke.
I det hele taget er rødbeden god til at give kulør til mad som i denne salat med rucola og valnødder. Se også opskriften på rødbedetærte.
Rødbedesalat med feta
Ovnbagte jordskokker
De knoldede jordskokker har den fineste smag. Du kan både spise dem tilberedte som her, hvor de bages i ovnen, og rå i en vegetarcarpaccio. Se opskriften her: Jordskokke-carpaccio - vegetarisk forret.
Bagte jordskokker
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
MAK skriver
Jeg skulle lave en god Bearnaise sovs i soue viden - sådan helt fra bunden med Skalotte løg og det hele...
men det gik helt galt jeg kom til at tage fejl af Estragon og Rosmarin - de ligner hinanden men smager bestemt ikke ens.
Men det viste sig at det smagte rigtig godt - specielt til kylling. Så nu har det fået navnet Chiken Bearnaise
det var ikke dumt.