Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opsamlinger › Opskrifter med rodfrugter - 10 favoritter

Opskrifter med rodfrugter - 10 favoritter

Rodfrugtmos - opskrifter med rodfrugter
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 15. december 2022

Vores opskrifter med rodfrugter udnytter både smagen og konsistensen af de forskellige rødder fuldt ud.

Rodfrugter er super sunde, derudover bliver de dyrket i Danmark, så det er en klimavenlig spise.

Vi har samlet et par håndfulde opskrifter med rodfrugter, både de røde, de orange og de hvide.

Mos af rodfrugter

Denne mos af gulerod, pastinak og persillerod er god som tilbehør til gryderetter.

Du kan også bruge den som en vegetarret og forvandle den til brændende kærlighed. Rist svampe og drys udover mosen - og husk også rødbederne.

Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter

4.9 fra 17 stemmer
Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for rodfrugtmos

Pure med tre slags rodfrugter

En pure er mere lind end mos. De seneste år er rodfrugtpure blevet mere og mere populær som tilbehør til oksesteg, fisk og grisekød.

Her er pureen med knoldselleri, pastinak og persillerod.

Rodfrugtpuré - lækkert tilbehør

5 fra 2 stemmer
Rodfrugtpuré er en cremet puré, som passer perfekt til lammesteg, koteletter og andre kødretter. Se, hvor let du kan lave den lækreste puré.
Gå til opskrift
Rodfrugtpuré

Fiskefad med gulerod og persillerod

Guleroden er den mest populære rodfrugt herhjemme. Her får den følgeskab af persillerod, porre og spidskål i en skøn ovnret med rødspætter.

Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder

4.6 fra 31 stemmer
Her er en nem og lækker opskrift på rødspætter i fad, hvor rødspætterne bages i ovnen på en bund af blandt andet spidskål og gulerødder.
Gå til opskrift
billederesultat for rødspætter i fad

Kylling og rodfrugter i øl

Denne simreret er usædvanlig lækker. Kyllingestykker steges og simrer i en mørk øl sammen med rodfrugter som knoldselleri, pastinakker og gulerødder.

Hele herligheden serveres med en hjemmelavet kartoffelmos.

Bagte rodfrugter

Her er en af nemme og sunde opskrifter med rodfrugter. Rodfrugterne skæres i ens stykker og vendes med timian og honning, hvorefter de bager færdig i ovnen.

Du kan bruge alle slags rodfrugter, blot du sørger for nogenlunde samme størrelse stykker.

Bagte rodfrugter - nem opskrift

4.6 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.
Gå til opskrift
bagte rodfrugter

Ovnbagt knoldselleri

Knoldsellerien har en helt særlig smag og konsistens, som bliver endnu mere lækker, når den bages.

Brug den som tilbehør eller lad den være hovedelementet til middagsmaden.

Hasselback selleri

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for hasselback selleri

Rødbedesuppen Borscht

Denne fyldige, lækre suppe stammer oprindeligt fra Ukraine, men serveres i hele Østeuropa.

Rødbeden har hovedrollen, så du får en suppe med en meget farve. Til gengæld er rødbedesmagen ikke dominerende, da der er meget andet i retten - blandt andet oksekød, kål og tomater.

Borscht - rødbedesuppe

4.9 fra 18 stemmer
Borscht er en østeuropæisk suppe, der får sin flotte, røde farve fra rødbeder. Men der er meget mere i suppen, som spises med creme fraiche.
Gå til opskrift
Borscht

Suppe med jordskokker

Endnu en suppe af de fine jordskokker. Suppen er super delikat og kan både spises som hovedret og som forret, når der er gæster.

Jordskokkesuppe

4.8 fra 69 stemmer
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Rødbedesalat med feta

Rødbedesalat er en af de opskrifter med rodfrugter, som både er sunde og smukke.

I det hele taget er rødbeden god til at give kulør til mad som i denne salat med rucola og valnødder. Se også opskriften på rødbedetærte.

Rødbedesalat med feta

5 fra 6 stemmer
Rødbedesalat med feta og valnødder samt rucola og den lækreste honningdressing. Opskriften er så lækker, at man helt glemmer, at den er sund.
Gå til opskrift
Rødbedesalat med feta

Ovnbagte jordskokker

De knoldede jordskokker har den fineste smag. Du kan både spise dem tilberedte som her, hvor de bages i ovnen, og rå i en vegetarcarpaccio. Se opskriften her: Jordskokke-carpaccio - vegetarisk forret.

Bagte jordskokker

4.8 fra 39 stemmer
Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.
Gå til opskrift
billederesultat for bagte jordskokker i ovn
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. MAK skriver

    december 05, 2024 at 12:00 pm

    Jeg skulle lave en god Bearnaise sovs i soue viden - sådan helt fra bunden med Skalotte løg og det hele...
    men det gik helt galt jeg kom til at tage fejl af Estragon og Rosmarin - de ligner hinanden men smager bestemt ikke ens.
    Men det viste sig at det smagte rigtig godt - specielt til kylling. Så nu har det fået navnet Chiken Bearnaise
    det var ikke dumt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.