Kotelet - fakta og de bedste opskrifter med koteletter

Kotelet er en af de populæreste udskæringer fra grisen, og den bruges i mange retter. Her får du alle opskrifter med koteletter på Madens Verden.
Der findes utallige opskrifter med kotelet, og den er da også både nem og rimelige hurtig at lave til aftensmad.
Koteletterne er en af de mest populære stykker kød på de danske middagsborde, og man kan selvfølgelig bare nøjes med at stege sådan en kotelet på panden. Det er skam rigtig godt.
Men koteletterne kan også tilberedes på mange andre måder, og her får du mine bedste opskrifter med koteletter.
Så her er der ny inspiration til næste gang du køber koteletter hos din slagter eller supermarked.
Hvad er en kotelet?
Men først: Hvad er en kotelet præcist for noget?
Navnet kommer fra Frankrig, nemlig côtelette. Her skæres skiver af kammen, og typisk ikke i for tykke skiver.
De mest populære er svinekoteletter, men man skærer også koteletter af okse, kalv og lam.
Skaftkoteletter skæres med et stykke ribben på kødet, og ønskes et mere fedtmarmoreret stykke kød skal man gå efter nakkekoteletter.
Opskrifter med koteletter
Her følger så alle opskrifter med koteletter på Madens Verden, og der er lidt for enhver smag.
Mange af retterne er fine som gæstemad, mens andre er hurtige hverdagsretter.