Få min opskrift på koteletter med kalorielet bearnaise. En lettere udgave af den smørfede franske sovs, og her med en sund salat og fritter.
Koteletter med kalorielet bearnaise er en noget sundere udgave af den klassiske Bøf Bearnaise, og så er den meget nem at lave.
Modsat den smørfede franske sauce bearnaise, så er denne altså ikke tung på kalorier, og så skiller sovsen aldrig. Den kan den simpelthen ikke.
Smagen her er selvfølgelig ikke så fed som den tradtionelle sauce, men den er faktisk ganske god - og sparer du altså virkelig mange kalorier.
Se også: 10 kalorielette opskrifter på aftensmad
Dertil steges svinekoteletter i lidt olie og balsamico - og det kan serveres med en sund broccolisalat og pommes frites.
Du kan enten lave denne opskrift på pommes frites i ovn - eller lave sprøde fritter i Airfryer med denne opskrift.
Opskrift på koteletter med kalorielet bearnaise
Ingredienser
Kalorielet bearnaise
- 2 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 spiseskefulde bearnaise essens
- 2 spiseskefulde estragon tørret
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i en smule koldt
- 1 spiseskefuld citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Koteletter
- 4 koteletter
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 2 spiseskefulde balsamico
Sådan gør du
- Til koteletter med kalorielet bearnaise starter du med, at lave den lette sovs. Kom vand og en bouillonterning i en lille gryde og kog op.
- Tilsæt bearnaise essens sammen med estragon, og kom også madlavningsfløde ved.
- Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og den kalorielette bearnaise må gerne være lidt tyk i konsistensen - dog uden at være alt for tyk.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt, peber og evt. lidt mere bearnaise essens. Lad sovsen simre stille og roligt mens du steger koteletterne.
- Varm en pande op og når den er godt varm lægges koteletterne på. Brun dem godt på den ene side uden at røre dem.
- Vend dem rundt og kom lidt olie og balsamico over kødet. Nu steges koteletterne færdige, og den samlede stegetid er ca. 3 minutter på hver side. Vend dem nogle gange undervejs. Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber. Du kan også krydre dem med lidt timian eller rosmarin.
Næringsindhold
Tips
Koteletter med kalorielet bearnaise serveres straks sammen med broccolisalat og pommes frites.
Bemærk, at broccolisalat og pommes frites ikke indgår i beregningen af næringsindhold i opskriften.
Se også: 10 nemme opskrifter med koteletter
Comments
No Comments