Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Ingredienser til svinekotelet i ovn
4 stk. svinekotelet med skaft - cirka 300 gram stykket
2 decilieter kraftig kyllinge- eller hønsefond
2 teskefulde paprika
6-8 blade salvie - snittet i mindre skiver
1 lille kvist frisk rosmarin
Salt og peber
Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
- Smelt smør på en rigtig godt varm pande, og lad det blive nøddebrunt. Det nøddebrune smør giver en god smag til dine svinekoteletter. Pas dog på at smørret ikke branker!!
- Kom dine svinekoteletter på panden, og brun dem hurtigt et minuts tid på hver side. Du kan nok kun bruge to ad gangen.
- Tag hver svinekotelet med skaft over i et ildfast fad.
- Kom kyllingefond på panden sammen med paprika, lad det bare lige koge op.
- Hæld så fonden over koteletterne i fadet.
- Nip rosmarin-bladene og drys dem hen over koteletterne - det samme gør du med salvien. Kryds med salt og peber, overdæk med sølvpapir, og kom fadet ind i ovnen.
- Langtidssteg nu svinekoteletterne i cirka en time ved 200 grader.
Tag koteletterne ud - og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Skyen kan fint bruges til nye kartofler eller andet tilbehør. Du kan også vælge, at koge skyen op, tilsætte fløde og evt. jævne til en sovs.
Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte mere vand eller fond.
Smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
Serveres med råstegte kartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado.
June
Jeg havde tænkt at afprøve denne opskrift i aften - almindelig ovn eller varmluft? 🙂
Palle H
Det er en fantastisk opskrift!
Vi har lavet den flere gange. Og det spiller bare!
I dag vil jeg prøve, at lave den med alm nakkekotelleter. (4 stk)
Dog vil jeg justere tiden, til mellem 30 og 40 min, der er jo ikke ben på.
Måske Grethe har haft fire koteletter, så ovn-tiden skulle forlænges lidt?
Ved det ikke, men denne er en ‘keeper’ 👍🏻
Madensverden.dk
Hej Palle
Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre. Det er faktisk også min favorit, når jeg skal lave koteletter - for de bliver altid møre.
De bedste hilsner - og godt nytår
Holger
Grethe Jensen
Jeg har lavet koteletter med skaft.
Men efter en time i ovnen var de overhovedet ikke gennemstegte, de var helt røde ved benene.
Er det en fejl i opskriften eller er det sådan de skal være.
Jeg havde forventet at kødet skulle være super mørt og ikke rødt.
Guffeliguf.dk
Hej Grethe
Tak for tilbagemeldingen, det er altid rart med respons på opskrifterne.
Men det lyder mærkeligt, at koteletterne ikke skulle være gennemstegte. Selv ved benet. Jeg bruger præcis denne fremgangsmåde, og de bliver altid møre og velstegte.
Svinekød skal nemlig ikke være rødt.
Selvfølgelig kan der være forskel på udskæringerne, men det burde ikke betyde så meget. Og en time i ovnen er lang tid, så det er mystisk.
Og det er denne opskrift jeg bruger hver gang - uden problemer.
Beklager. Med ønsket om en god jul
Holger
Guffeliguf.dk.