Oversigt over indhold
- Hjemmelavet kagecreme
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Opskrift på kagecreme
- Tips
- Bagefast
- Flere inspirerende opskrifter
- Cremestang
- Kanelsnegle
- Cremelinser - nemme og hjemmebagte
- Vaniljecreme uden æg - nem opskrift til kage og frugt
- Gammeldags råcreme - nem opskrift
- Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)
- FAQ
- Kommentarer
Hjemmelavet kagecreme
Ingredienser
- 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 dl sødmælk
- 20 g majsstivelse
- 1 æg
- 40 g sukker
Fremgangsmåde
- Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld ca. halvdelen af sødmælken op i en lille skål, og rør majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen med æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kagecreme
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Den hjemmelavede vaniljecreme kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
Hvis du ønsker din creme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt. Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: Vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker. Opskriften giver cirka to deciliter creme, der passer til mange kageopskrifter.
Tips
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl. Her kan cremen holde sig et par dage.
Du kan bruge kagecremen i mine opskrifter på cremelinser, cremestang og cremesnegle.
Bagefast
Skal du bruge kagecreme i bagværk, er det godt at anvende en bagefast kagecreme, så cremen ikke løber ud under bagningen. Opskriften her giver knap 600 gram færdig kagecreme, der køles ned inden brug.
Her anvendes:
3 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker
35 g majsstivelse
2 æg
5 dl sødmælk
- Kom sukker i en tykbundet kasserolle sammen med vaniljesukker, majsstivelse og to æg, og pisk det godt sammen. Varm det nu op under piskning, og tilsæt sødmælk.
- Pisk videre mens kagecremen varmes, og varm den igennem ved middel varme indtil du har en tyk konsistens. Den bagefaste kagecreme må IKKE koge!
- Hæld cremen i en skål, læg et stykke husholdningsfilm over og lad kagecremen køle helt ned inden brug. Eventuelt i køleskabet.
Den bagefaste kagecreme kan holde sig 4-5 dage i køleskabet. Så du skal altså ikke smide rester af kagecreme ud, men blot bage en ny portion kage, hvor cremen kan anvendes.
Flere inspirerende opskrifter
Cremestang
Kanelsnegle
Cremelinser - nemme og hjemmebagte
Vaniljecreme uden æg - nem opskrift til kage og frugt
Gammeldags råcreme - nem opskrift
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)
FAQ
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Susanne Petersson skriver
Jeg vil bage fastelavnskage ti 24 pers.
Så skal der jo kagecreme til.
Skal jeg gange med 6 i forhold til den kagecremsopskrift der følger med. 12 dl mælk, 6 æg etc.
Opskriften lyder ellers dejlig. Mvh Susanne Petersson