Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Jordbærroulade

Jordbærroulade (opskrift på roulade med jordbær)

En lækker og hjemmebagt jordbærroulade, der ikke tager mange minutter at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordbærroulade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på jordbærroulade
  • Noter
  • Hvorfor knækker min roulade?
  • Kommentarer

Jordbærroulade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Jordbærroulade: Her får du en nem opskrift på jordbær roulade. En klassisk og hurtig roulade, der rulles sammen med jordbærmarmelade.
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rouladedej
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Fyld
  • 200 g jordbærmarmelade lav evt. din egen marmelade med jordbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Sukker og æg piskes let og luftigt med en elpisker - det tager nogle minutter. I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver.
  3. Kom melet ned til æggeblandingen, og vend dejen sammen. Brug evt. en dejskraber til det, og du må ikke piske dejen, da den skal bevare sin luftige konsistens.
  4. Bred dejen ud på bagepladen, så den fylder det meste af pladen.
  5. Bages nu ca. 8 minutter midt i ovnen. Du må ikke overbage den, så den er klar når den begynder at blive lidt gylden. Bliver rouladen overbagt, er den svære at rulle! Tag pladen ud af ovnen.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt sukker over. Læg derefter den bagte rouladedej ned på sukkeret, så bagepapiret på den bagte dej vender opad. Tryk ganske let ned, og træk derefter bagepapiret af.
  7. Smør jordbærmarmelade ud på kagen. Rul derefter din jordbærroulade stramt sammen.

Næringsindhold

Kalorier1648kcalKulhydrater334gProtein36gFedt18gMættet fedt6gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol655mgNatrium1412mgKalium533mgKostfibre6gSukker198gVitamin A950IUVitamin C18mgCalcium158mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordbærroulade

Klassisk jordbærroulade er en både virkelig lækker og hurtig kage at bage.

Faktisk tager den ikke mange minutter at lave, og så har du altså en super lækker kage til kaffen. Jordbærroulade er en populær fætter til den klassiske hindbærroulade.

Der skal heller ikke bruges mange ingredienser til rouladen, som du jo kan lave med en hjemmelavet jordbærroulade - eller købe en god marmelade i dit supermarked.

Se også disse opskrifter:

  • Blåbær roulade
  • Tigerroulade
  • Honningroulade

Noter

Nu er din jordbærroulade klar til servering. Og den smager himmelsk godt.

Du kan også lad den trække nogle timer, så rouladen når at sætte sig.

Server din roulade med jordbær som den er - eller med en klat flødeskum eller creme fraiche til.

Hvorfor knækker min roulade?

Hvorfor knækker en roulade? Det spørgsmål dukker indimellem op, og svaret får du her.

Det er ikke unormalt, at en roulade kan knække, når du skal rulle den sammen.

Typisk er det fordi dejen er bagt for længe, og derfor er blevet for hård. En roulade skal blot lige være gylden, og så er den klar.

Men det er også vigtigt, at man ruller rouladen meget hurtigt sammen. Hvis den bagte rouladekage køles for meget af, ja så øger du risikoen for at den knækker.

Endelig vil jeg sige, at det er ganske normalt, at den inderste del knækker i en roulade når du ruller den sammen. Det betyder ikke noget og, og det er ikke noget man opdager i det færdige resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Andersen skriver

    august 24, 2024 at 1:38 pm

    Hej
    Super lækker roulade og opskrift nem at ha med at gøre 👌😃
    Venlig hilsen Anni Andersen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required